Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Blogg

Da har treningsuken startet med ett par økter

Publisert: 16.10.2012 @ 18:52 Kategori: Trening Kommentarer: 1

Etter en helg uten trening startet meg på Mandag med  styrketrening sammen med Tønsberg Turn. Der går det i tradisjonelle styrkeøvelser i 1,5 time.

I dag har jeg kjørt en styrkeøkt for triceps :) Skulle egentlig trene med Stupegruppen Spinn (tørr trening), men det fristet lite å sykle så langt i regnet. Derfor ble det Stamina Hot Torvgården isteden :)

Viktig å holde det gående :)


Har de som jobber på treningssentre blitt selgere??

Publisert: 10.10.2012 @ 12:44 Kategori: Trening Kommentarer: 27

Jeg føler at endringene i helsestudiobransjen har sine positive sider, men også endel negative trekk. En av de sistnevnte er at de som jobber på treningssentrene ikke lengre følger opp kundene med veiledning. 



For 10-15 år siden var det færre ansatte, men de som jobbet der var rundt i lokale og bestod treningen til medlemene hver dag. Ikke bare en 1 time når de kjøpte medlemskapet. Kan jo nesten lure på om det har blitt en spekulativ greie hvor sentrene satser på at de trener feil slik at de pådrar seg skader/ubehag. Slik at de bare bruker 1-2 mnd av medlemskapet (12mnd binding) Da er det plass til flere...

Nå skal jeg selvfølgelig ikke beskylde dem for å tenke slik. 



Det er positivt at flere og flere ser verdien av å trene, da er det synd at de ikke blir fulgt opp slik at de både blir motivert og blir tilført den kunnskapen som skal til for best effekt og unngå skader. Det er jo så lite som skal til, det er ihvertfall min mening. Det er jo ofte små justeringer fra å trene totalt feil, til riktig. Bevisstgjøring av hvilke muskler som faktisk trenes og hvordan det gjøres gir så enormt god effekt. 


Hva har treningssentrene valgt å gjøre, jo de har tilknyttet seg personlige trenere. Jaaa, det er mange flinke personlige trenere, men også endel dårlige. Heldigvis så er bransjen inne for å rydde endel opp i dette selv. Så det treningssentrene egentlig sier er at du kan benytte apparatene vi har for den prisen pr mnd. Hvis du skal få god effekt av det må du dra oss ut av sofaen "der vi sitter å ser på eurosport og spiser kylling sammen med våre kollegaer" eller så må du betale ekstra. 

Personlige trenere er jo ofte flinke til å motivere i tillegg til å gi kunnskap om riktig trening og kosthold. Så du får jo en pakke, de skal absolutt ikke undervurderes. Bare synd at ikke treningssentrene kunne satt av litt resursser til å følge opp kundene sine (vet jeg slår alle over en kam). Dessverre tjener de mer på å selge outfit og kosttilskudd, derfor blir dette prioritert. 




De klarte det jo på 90 tallet da med færre folk og mindre kunnskap. Ofte så ser jeg treningsveiledere gå rett forbi "klasse eksempler" på feiltrening. Du vet at de vet at medlemet ødlegger kroppen sin, men de går bare videre...Utrolig synd! 

Det kan ta 3 sekunder å lage en skade somdet kan ta mnd å rette opp. De værste skadene skjer ofte etter at medlemet har fått litt mer styrke og fortsatt løfter feil. Da får det så mye større konsikvenser. Det er aldri forsent å rette på noen's teknikk. Jeg blir personlig super glad hvis noen "som ser utenifra" kan rette på detaljer ved min teknikk. MAN BLIR ALDRI UTLÆRT. Det hender jeg tar meg bryet med å gjøre dette på treningssentre, men det trener såpass mange der at hvis jeg skulle gjort det kunne jeg har begynt fulltid.

javascript:mctmp(0);
Så merker man fort om noen er mottaglige for informasjon eller ikke. Noen har jo gjort dette i mange år og kan jo best...Da er det jo greit :)

 

Selv om jeg ikke har fått tid til å skrive så mange innlegg i det siste så har jeg fortsatt fått trent bra. 

Jeg legger ut endel korte meldinger på twitter eller på facebooksiden.

 


Vil gratulerer med flere Norgesmestere, pluss dagens aktivitet

Publisert: 07.10.2012 @ 19:41 Kategori: Trening Kommentarer: 12

I går ble 2 av de på Norkost teamet Norgesmestre Emilie Møller Olsen, Sondre Krogh Bjerke. Disse stilte opp i Fitness og Bodybuilding i helgen i Oslo. Gratulerer til dere alle 3, alltid morsomt når andre i Norkost teamet gjør det bra :)

Sondre Krogh Bjerke

Sondre Krogh Bjerke og Emilie Møller Olsen

 

I dag startet jeg med lår og ticeps trening på Stamina HOT, Jeg gikk til og fra, ca 1 time til sammen.

I kveld har jeg gått en 50 minutters restitusjonsøkt i skogen.

Jeg for se om jeg tar meg tid til å lage ett innlegg om helgens uprofesjonelle innlegg i Dagbladet om kosttilskudd.....

Hva har DU gjort i helgen egentlig? Fått nytt det fine været? 


Fantastisk dag i fjellet, bilder i høstens farger...

Publisert: 06.10.2012 @ 21:01 Kategori: Turer Kommentarer: 63

Fjelltur i høstens farger med stålende sol. Jeg er ingen Lars Monsen, men jeg trives godt med en fjelltur i ny og ned, kanskje enda bedre med ski på beina. 



I dag var det strålende sol med en fantastisk klar frisk luft. Da er det veldig hyggelig å kjøre en Lars Monsen variant og komme seg ut på tur i fjellet. 

I dag for bildene tale litt for seg selv...Blefjell :)

Andre som har kost seg i solen?


Stille i NM eller ikke....hmmm

Publisert: 05.10.2012 @ 15:42 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 14

NM nærmer seg faktisk med stormskritt, 20 oktober braker det løs i Moss. Da er jo spørsmålet om man skal stille eller ikke :/ 

Det er nok ikke NM i det dere tror, det er faktisk NM i Sumobryting. For mange år siden drev jeg på med det, jeg har vel 13 pl fra EM, 4 pl fra Tjekkia Open og 3 NM medaljer i den sporten. Da i letteste vekt - 85 kg (internasjonalt) Nasjonalt blir det ofte kjørt noen lettere klasser. 


Sumo er ikke bare for tykke mennesker, det er faktisk en sport der alt er lov uten å slå med kyttet neve og bite. Internasjonalt er det 3 vektklasser - 85 - 115 og over  115

Jeg har ikke trent noe spesielt mot det, men det er jo alltid hyggelig å være med. Formen er vel sånn midt på 3, så da vet jeg at jeg har muligheter for å nå pallen om alt skulle klaffe. Vekten (uten at jeg har veid meg siste mnd) vil jeg tro er rimelig perfekt, det er isåfall små justeringer med veske hvis jeg er rett over.


NM 2011

Det er endel skader i sporten, det er vel den eneste grunnen til å være litt skeptisk. I NM i fjor var det vel 3 brudd, hvor av det ene relativt alvorlig. Spiralbrudd i leggen, avrevne kors og leddbånn. Spiralbrudd er: Hvis du tenker at du vrir en tør kvist........Jeg slapp unna med en skulder ut av ledd, nå var jeg jo virkelig utrent, det var nok litt skyld i akkurat det!!

For tenke på det noen dager, hva syntes dere?




 

 


Bestilt vinterkolleksjonen av sponsorene, nå kan snøen lave ned snart!!!

Publisert: 02.10.2012 @ 18:39 Kategori: Sponsorer Kommentarer: 12

Snøen har allerede droppet ned på fjelltoppene, er utrolig klar for litt pudder snart. I dag bestilte jeg ny hjelm, googels og snowboardklær fra sponsorene POC og POWDERHORN.

Dette er kombinasjonen jeg valgte på klærne:

Det er laget av Gore-tex 3 lag soft shell tapet stoff 28 000 mm vanntett, pustende :)

Så betilte jeg denne kombinasjonen på Hjelm og googels fra POC:

Planen er at denne 2013 kolleksjonen skal lande i Norge i starten av November, Da vil den være tilgjenglig hos Fluid.

Er utrolig klar for å kite litt på snø snart!!!

 Jeg har også vært innom Norkost (kosttilskudd sponsoren) i dag å fyllt opp litt kosttilskudd :)

I går kjørte jeg bryst og biceps i dag har jeg kjørt rygg skuldre.

Begge dager har jeg kjørt kondisjon/restitusjonstrening ved siden av...Kroppen svarer godt om dagen:)

Hva har Du startet treningsuken med?


VARBERG, fantastisk kitetur i helgen. Masse bilder fra turen

Publisert: 01.10.2012 @ 22:57 Kategori: Turer Kommentarer: 14

Nå er det virkelig lengesiden Playinshape har hatt nytt innlegg :/ Dessverre ble det ingen blogging fra Sverige. Nå har vi fått satt være bein tilbake på Norsk jord og jeg skal prøve å følge opp bloggen nå :)



Fredag kveld satte Fredrik og jeg kursen over landegrensen med en Turan fullpakket av kiteutstyr. Værmeldingen tilsa at det skulle bli bra med vind begge dager. Ingrid Danielsson hadde booket oss inn i en leilighet 50 meter fra stranden sammen med 3 andre figurer som viste seg å være Håkon Mæland, Thomas Lone og Kjell Andre Ringdal. Vi visste jo lite om de fra før, men første møte med Håkon var jo litt under middels imponerende.....



Heldigvis ble inntrykket rettet opp av noen flotte figurer dagen etter.

Det er noen år siden jeg har sett en mann/gutt sovende med vaskefilla i håp om at alt ordner seg. Etter litt godt gjennomført vaskearbeid ble leiligheten bebolig og vi kunne innta den for natten. 

Når vi stod opp dagen etter ventet det oss vind og morsomme bølger i Apelviken, som stranden i Varberg heter. Ungdommen våknet opp mer eller mindre friske etter nattens festligheter. Vi ble bedre kjent med våre samboere nå som de kunne kommunisere verbalt med øyekontakt. Vi fikk vel tatt igjen med litt god gammeldags "Tønsbergnakenhetshumor tilbake" i løpet av turen. Det resulterte jo i at vi fikk sett at Ingrid hadde muligheten for å få mye farge i ansiktet.


Martin Aune                                                           Foto: Håkon Mæland


Martin Aune                                                                                                                                        Foto: Håkon Mæland

Vi kom oss ut på stranden å ble møtt med bra vind og fantastiske bølger som kom i sett. Den følelsen av å kite i Surfebølger klarer jeg faktisk ikke å beskrive hvor vilt fett er. Det er noe helt eget ved de naturkreftene man leker med. Vi koste oss utpå endel timer før Fredrik og jeg tok oss en tur inn til Varberg sentrum, Fredrik hadde aldri vært her så jeg viste han litt rundt. Vi avsluttet sentrumsrunden på en lokal surfebar.

 




Før vi satte kursen tilbake mot Apelviken og John's. John's er en fantastisk resturant som ligger på stranden, her er det alltid fullbooket flere uker i forveien. Etter ett fantastisk måltid med litt godt i glasset valgte vi sengen fremfor byen.


Martin Aune                                                                                                                                        Foto: Håkon Mæland

Det merktes godt at vi hadde godt på en liten snurr kvelden i forveien når vi våknet, praten foregikk lavt....Men fulle av iver tok vi oss ned til stranden, det blåste noe mer og bølgene var enda litt større. Etter 3 fantastiske timer på vannet var kroppene ferdige og vi "etter streg beskjed" satte vi i gang med utvasken. 16 i Norge er jo det samme som 11 i Sverige er det ikke??


Jarle Skoie                                                   Foto Håkon Mæland

Har ikke fått redigert så mange bilder enda, så kommer nok flere etterhvert :)

Helgen ble spekket med masse god kiting og masse fantastiske mennesker. Takk for en Konge tur :) :)

 


hits