Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Trening

OPS, har telt feil...Sorry! Treningsbilder fra kveldensøkt med Iselin.

Publisert: 31.08.2012 @ 20:19 Kategori: Trening Kommentarer: 6

Jeg gikk inn på bloggen for å se hvor mange treningsøkter jeg hadde hatt etc, da fant jeg faktisk ut at jeg har telt feil....OPS...

Jeg har jo ikke trent i 1 mnd sånn som jeg trodde, da må dere nok dessverre smøre dere med litt tålmodighet. Det positive for dere som har lyst til å se bilde etter en mnd er jo at det blir større sjans for at det kommer inn nok kommentarer til at bilde faktisk kommer. Det mangler jo fortsatt 15 kommentarer på at bilde ønskes, bra for meg, synd for de som faktisk ønsker å se resultatet. Til min fordel gir det meg jo en uke til med trening, det kan jo gi meg litt større progresjon. Jeg er jo ikke selv super imponert over resultatet så langt. Nå ser jeg meg "heldigvis" hver dag så det er kanskje ikke så lett for meg å dømme.

Litt bilder fra kveldens styrkeøkt med Iselin. I kveld ble det trent Bein og Triceps, jeg er faktisk litt støl i magen etter kitingen i går:/

Nå ut å være litt sosial med venner før det blir full fokus på NM i kite i morgen på Hvasser :)

Hva skal du gjøre denne Fredagskvelden?


Beæret over å bli helgens blogg, her litt om helgens program :)

Publisert: 31.08.2012 @ 13:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 22

Jeg må virkelig si takk for tilliten, det er utrolig hyggelig at jeg får muligheten til å vise frem min blogg. Det er jo endel som skjer i helgen, så det er utrolig morsomt. Tenkte jeg skulle nevne litt av helgens program:

I ettermiddag håper jeg at det blir en liten kite økt hvis det kommer vind, sitter å titter ut av kontorvinduet like håpeful som en sulten spurv håper at juleneken snart skal hengt opp. Værprognosene tilsier jo ikke at det skal blåse spesielt mye, men kitere lever i troen.

Hvis det skulle vise seg at vinden uteblir blir det en styrkeøkt på Spenst Gressbanen, hvor jeg kjører bein og triceps. Har allerede hatt en svømmeøkt før jobb på 1000 meter bryst kl 0630.

Fikk tilbake skiltene mine etter at han jeg kjøpte bilen ikke hadde betalt omregistreringsavgiften. Det gjør meg jo mer mobil igjen etter ett par dager uten.
Så er det bildetaging av restultatet etter 1 mnd med trening som står for tur Lørdag morgen. Det forutsetter selvfølgelig at det kommer 20 kommentarer på at dette ønskes. Personlig syntes jeg det er suuuuper kleint. Det er faktisk på grensen til harry, men jeg gjør det hvis nok folk ønsker det som sagt. Det har allerede dukket opp 3 stemmer før i uken så det er 17 igjen :/
Etter bilde tar jeg turen ut til NM i kiterace på vann. Kongen av Færder'n, jeg fikk jo dessverre ikke plass i NM fordi jeg var litt sen med påmelding. Det var jo veldig kjedelig, reservelisten er faktisk like lang som deltagerlisten. Det er jo fantastisk hyggelig å se at det er så mange aktive innen sporten om dagen. Jeg skal ihvertfall dekke eventet for dere. Så blir det nok en trening på kvelden hvis jeg ikke får slengt meg ut på vannet i løpet av dagen der ut.

Søndag er det meldt bra med vind og sol :) Både tror å håper at det kan bli en helt legendarisk kitedag med Østavind, da er det Ringshaug som er spoten. Kommer været som prognosene sier blir det 2 - 3 meter bølger som kommer i sett inn. Det er vilt!! Det skjer sikker mye annet hyggelig denne helgen også. SÅ stay tuned (",)

Legg meg gjerne til på twitter, bloglovin etc. Ligger linker på høyre side.

 


Ett innlegg om PULS, hva kan vi lese ut av den "maks/hvilepuls"

Publisert: 30.08.2012 @ 23:28 Kategori: Trening Kommentarer: 7

Puls er et veldig omfattende tema når det kommer til trening, uttrykk som makspuls og hvilepuls. Intensitetssoner for å ha riktig puls til trening. kan puls fortelle noe om formen. Ja nettopp  dette tenkte jeg å prøve å forklare enklest mulig i dette innlegget.
Først vil jeg si at puls er veldig individuelt og tildels genetisk.

Når man snakker om puls så snakker man om hvor mange ganger hjertet slår pr minutt. Når det kommer til trening så snakker vi ofte om oksygentilførsel til musklene, det er jo i hovedsak derfor pulsen øker når vi anstrenger oss. Nå finnes det nok endel myter innen begrepet puls, det at man kan trene opp makspulsen, det kan man faktisk ikke. Den er genetisk! Hvilepulsen derimot kan trenes ned, spesielt hos mennesker som trener utholdenhetstrening de vil som regel oppleve at hvilepulsen er lavere en hos gjennomsnittet. Det er intet fakrum at den med lav hvilepuls har større utholdenhet en de med høy hvilepuls. Der er det mange andre faktorer som spiller inn. Det som kan fortelle noe om formen i forhold til pulsen din er hvis du går raskere ned i puls fra maks og ned mot hvilepuls. Det er en klar indikasjon på at formen er bedre. Oksygenopptaket har selvsagt noe å si. Konsentreringen av oksygen i blodet. Dert hjelper lite om musklene får tilført masse blod hvis det er lite oksygen i blodet.
Det finnes mange formler ute for hvordan man kan regne seg til maksimal puls. En av de nyeste er kanskje 220-(0,7*alder) Den vil treffe for ca 80 prosent. For å finne sin eksakte maksimalpuls må man nok bruke et form for måleinstument. Pulsklokke har en nøyaktighet som her helt grei for de aller fleste. Den beste måten å fremprovosere makspulsen på er:  tredemølle, spinningsykkel, der du øker intensiteten hvert 30 sekund helt til du knekker. Da får du en gjevn stigning oppover mot pulstoppen. Viktig å ikke øke med så mye hvert 30 sekund at du ikke klarer mer en 2 minutter da :) Det krever selvsagt at du har litt form inne hvis testen skal gi ett fullverdig resultat.
Når man skal finne hvilepulsen kan den tas manuelt etter ca 30 min hvile på sofaen. Det er da viktig at man ikke gjør noe anstrengende bevegelser eller sovner i den perioden.Ta pulsen på halsen med lange og pekefinger i 10 sekunder og gang antallet med 6.Unngå bruk av tommelen når du skal ta pulsen på deg selv eller andre da man lett kjenner pulsslag i egen tommel. Noen bruker apparat til å måle hvilepulsen mens de sover, det som skjer når man sover er at man i noen faser i søvnsyklusen senker kroppen pulsen yttligere. LES HER OM SØVN. Det gir deg ikke noe annet fortrinn en at du eventuelt kan skryte til dine nærmeste hvor lav hvilepuls du har. 
 

Litt fakta om puls:

vekt har ingen innvirkning på makspuls. Det er naturlig at en som er overvektig får høyere puls av å løpe i samme tempo som en som er fit. Mye mer å dra på.

kroppen får lavere puls etter som årene går som en skring fordi kroppen ikke tåler like høy belastning når man blir eldre

Toppidrettsutøvere har i snitt mye lavere hvilepuls en gjennomsnitte (i motsettning til makspuls) den er trenbar.

Gjennomsnittlig hvilepuls for en godt voksen person er 65-70 slag mens en toppidrettsutøver innen utholdenhet har gjerne mellom 30-40 slag.

Hvilepulsen er kun en indikasjon på evnen til å yte, men hvor raskt pulsen synker er en god indikator.

 

Jeg kommer senere til å lage innlegg for trening og pulssoner innen utholdenhet og styrke. Det er mange år siden man trodde at det å kun trene høyintensitet gav best effekt.

 

Vet du din maks og hvile puls? skrev den i kommentarfeltet med alder, morsomt å se :) Følge meg på twitter, Bloglovin, facebook det ligger enda flere muligheter på høyre side i bloggen: Tusen Takk


Dagens middag m/bilder og dagens andre treningsøkt :)

Publisert: 30.08.2012 @ 20:57 Kategori: Trening Kommentarer: 12

Etter formiddagens morsomme behandlig kan jeg si at jeg har merket første effekt, jeg flyr jo på toalettet hele tiden. Heldigvis den rette veien, så det blir jo på en måte bare ett koselig gjensyn :)

Dagens treningsøkt nr 2 ble en ren styrke økt. Rygg og skulder stod på programmet:

Her 3 av apparatene jeg bruker til rygg:Jeg benytter meg totalt av 5 øvelser når jeg trener rygg. Kommer senere til å forklare hva folk oftes gjør feil når de tar de forskjellige øvelsene. Da er jeg selvfølgelig avhengi av å ha med meg en som kan ta bilder.

 

Dagens middag: Innhold og oppskrift under bilde:Oppskrift: stek grønnsaker sammen, her brukt gulerøtter, løk, squash, brokkoli, sopp og chilli

Så steker man renskåret svinekjøtt i strimler sammen med grovepølse skjært i biter. Når de har stekt nesten ferdig tilsett saften av 1 klemt lime og krydder etter eget ønske.

Kok opp eggnuddler og dander med litt lett rømme og advokado

Så enkelt og så godt, testpanelet her var veldig fornøyd med retten.

 

 


Startet dagen med LASERBEHANDLING "wææ" med påfølgende kiteøkt på Ringshaug

Publisert: 30.08.2012 @ 13:47 Kategori: Kite Kommentarer: 12

I dag startet dagen med laserbehandling med min nye partner/sponsor. Deretter dro jeg rett til Ringshaug for å Kite sammen med Fredrik.

Fortsetter under bilde:

Jeg må jo si at det var med blandede følelser jeg i dag stod opp til dagens første gjøremål "laserbehandling" bare ordet i seg selv er jo skremmende. Jeg tenker vel litt Starwars med en gang, jeg har vel lite eller ingen erfaring med behandling av denne typen. Hva som spesifikk skjer med cellene under behandlngen kommer jeg tilbake til i ett eget innlegg.

Jeg ble møtt av denne mannen:

En utrolig hyggelig mann som dessverre måtte bli grillet med masse av mine spørsmål. Jeg tenkte hvis han skal grille min mage så må han vel tåle det. Han svarte direkte på alle mine spørsmål og hadde svar av logisk karakter. Det var ihvertfall betryggende for en debutant i laser verden. Selve behandlingen tok 35 min og var relativt behaglig. Laserstrålene gav fra seg litt varme, men for en badstueentusiast som under tegnede er, så var det bare deilig. Det medførte ingen form for smerte og fordi man hadde mye å snakke om gikk behandlingen over på ett blunk. Gleder meg til å se effekten etter noen behandlinger. Det gjør kanskje dere også?? :)

 

Etter jeg var ferdig fikk jeg beskjed om at det beste jeg kunne gjøre var å trene, og når vimplene står rett ut er jeg vel ikke vanskelig å be :) 

Fortsetter under bilde:

Jeg hadde avtalt med Fredrik at vi skulle dra rett å kite etter behandlingen, så vi satte kursen til Ringshaugstranden. Her blåste det relativt greit så vi rigget opp utstyret.

Vi kom oss på vannet i ca 1,5 time med litt varierende vindstyrke, men slett ikke gusty, det var ca 1,5 meter bølger og det er utrolig morsomt å leke med.

Det var jo tildels sol og en helt fantastisk følelse å tidvis ha trykk i kite'n til å leke på vannet. Jeg har dessverre ikke noen bilder av selve kitingen da det vanskelig å få noen til å stå på land når forholdene er gode :/ Legger heller ved ett bilde til av område :)

 

Nå blir det jobbing noen timer før det blir en styrke økt i kveld :) Hva skal DU trene i dag???


Sunt middagstips som er enkelt og billig :)

Publisert: 29.08.2012 @ 21:26 Kategori: Kosthold Kommentarer: 26

Jeg har jo lovet at jeg skal komme med et mattips i kveld, jeg har jo en egen kategori som hater mat og oppskrifter. Da er det jo sannelig på tide at det kommer noen varianter inn der. Jeg er genuint interessert i mat og eksperimentering innen kokkekunstens verden. I dag skal jeg presentere en rett som er billig og enkel å lage.

Tunfisk i wrap på Indisk vis:  "mengden jeg beskriver i oppskriften er til 2 personer, jeg lagde til 5 stk så det er selvsagt brukt mer ingredienser på bildene)

Klem ut vannet av en boks med tunfisk og mos dette med en gaffel i en bolle. Putt deretter 2 egg oppi bollen.
Visp dette sammen så du får en gjevn masse.Så tilsetter du en spiseskje med Indisk paste (finnes i mange varianter, tandoori, tikka etc, viktig at det er paste og ikke saus)

Så skal dette stekes på middels varme til det er gjennomstekt. Så tilsetter du litt matfløte ca 0,5 dl og lar det koke inn.

Så bruker du valgfritt tilbehør i en vrap. Her er det brukt nuddler (ikke det sunneste) ost, lett rømme, taco saus, og mais

Da blir det seende slik ut, utrolig godt med masse proteiner. Velg som sagt tilbehør etter eget ønske.

 

Tidligere i dag var jeg å tok massasje og uttøying :) fantastisk deilig og litt vondt selvsagt.

Her ett bilde av massasjestudio:

 

Etter middagen var fordøy dro Fredrik og jeg for å se om det var vind nok til å kite på Ringshaug, det var det dessverre ikke. Det ente med en runde i solarium isteden:
 Håper retten smaker, i morgen skal jeg på en form for behandling. Jeg kan faktisk ikke så mye om det enda så velger heller å forklare det i morgen. Er noe med at fettet eksploderer med laser.....den som leser i morgen får se. Det er ihvertfall en ny partner i prosjektet som blir presentert :)


Onsdag er restitusjonsdag/hviledag, det betyr ikke at man kan miste fokus!

Publisert: 29.08.2012 @ 09:58 Kategori: Trening Kommentarer: 12

Som jeg tidligere har skrevet litt om så betyr ikke hviledag i mine ører at man ikke kan gjøre noe som helst. Jeg legger inn 1-2 restitusjonsøkter på en hviledag, i tillegg er inntaket av riktig næring like viktig som en hvilken som helst annen dag i uken. Det hjelper jo ikke å kun spise riktig de dagene man trener, for å sette det litt på spissen. De som trener 1 dag i uken, det hadde ikke vært spesielt bra med 6 dager uten å ense kostholdet en tanke. 

Fortsetter under bilde:

Bilde over levner vel liten tvil om hvem som snart blir presentert som min sponsor innen kosthold. Det kommer mer informasjon om det de nærmeste dagene.

I morgen presenterer jeg også en annen samarbeidspartner som er ny, så stay tuned...

Jeg legger i tillegg inn en massasje/uttøying økt i programme med min faste massør. Les her om Massasje/restitusjon og hvorfor jeg velger å bruke nettopp dette en gang i uken. Det kjennes faktisk også godt på kroppen at den kjøres hardt om dagen. Senere i dag kommer min første oppskrift til sunnmat med bilder:) 
Når det ikke går så mye tid til trening som på en normal dag, har jeg også muligheten til å lese meg opp på forskjellige felt som jeg senere kan skrive om her inne. 

 

Ha en flott lille Lørdag alle sammen (",)


Trenger modeller til morsomt oppdrag i helgen (mitt 1 mnd bilde)

Publisert: 28.08.2012 @ 21:01 Kategori: Trening Kommentarer: 27

Først litt om kveldens trening: Hadde jo håpet at det skulle bli litt kiting i kveld egentlig, dessverre var det litt for mye vind for den kite'n jeg hadde tilgjenglig. Jeg hadde jo snudd dagens treningsplanen, kjørte styrke på morgene før jobb og cardio i kveld. 

Først 10 000 meter romaskin:
Er relativt fornøyd med tiden, etter roturen var ferdig så ble det 10 min rolig gange i lett motbakke og ca 10 min på spinningsykkel :)

 

 

Til helgen er det en mnd siden jeg startet treningsprosjektet Playinshape. For å feire dette tenkte jeg å gjøre noe jeg egentlig selv er veldig i mot. Hvis jeg får 20 kommentarer innen lørdag kveld som omhandler at folk vi se at jeg tar bilde av meg selv i speilet. Ja, da skal jeg faktisk gjøre det. Jeg har selvfølgelig laget et opplegg for nettopp dette bilde og trenger 3-4 stk modeller i alderen 18-35 år som ser bra ut (jenter vel å merke) De må være litt gale. Bilde vil bli brukt i litt forskjellige sammenhenger, jeg kan dessverre ikke røpe så mye da det vil ødelegge litt av spenningen til bilde. Husk dere får kun se det dersom jeg mottar 20 kommentarer med ønske...

Hvis dere er interessert i å høre mer skriv en melding til Jarle skoie

Det kan virkelig bli dritkult prosjekt hvis de rette menneskene blir med.

Hvis noen lurer på hvor jeg sitter å tenker ut alt jeg skriver så tenkte jeg å legge ved ett bilde av kontoret:

Morgentrening vel gjennomført, kanskje det blir kiting i ettermiddag:)

Publisert: 28.08.2012 @ 09:05 Kategori: Trening Kommentarer: 6

I dag er det meldt vind så da byttet jeg plass på treningsplanen. Skulle egentlig ha kjørt en cardio økt på morgenen, men siden det er muligheter for at det blir kiting etter jobb så byttet jeg om. Derfor kjørte jeg styrke økten kl 0645 isteden. 

Spenst Torvgården er et relativt forlat område på dette tidspunktet. Jeg startet med oppvarming på tredemølla før jeg gikk over til å kjøre bryst og biceps. Jeg tok ett bilde mens jeg gikk, dessverre er bilde like uklart som hodet på det tidspunktet. Det å ta bilder av seg selv syntes jeg i grunn er relativt harry. Alternativene er ikke mange på dette tidspunktet, jeg ville heller hatt noen andre til å ta bilde slik at man så øvelsene som ble gjennomført. 

Lover at det skal komme mer bilder av øvelser og ikke så mange speilbilder. Det blir selvsagt bilde etter 1 mnd trening i speilet, vel og merke hvis jeg får 20 kommentarer der dette ønskes når jeg legger ut innlegg dagen før :) 

Dæver av den videoen her forresten :)

Ha en fantastisk dag på jobb eller skole :)


Litt bilder fra kveldens trening på Spenst Gressbanen:)

Publisert: 27.08.2012 @ 19:48 Kategori: Trening Kommentarer: 6

Min andre økt ble gjennomført på Spenst gressbanen, i dag var det bein og triceps + litt mage som stod for tur.

Først litt knebøy, kjører ikke så tungt enda, heller flere repetisjoner mens jeg bygger opp støttemuskelaturen slik at jeg ikke pådrar meg noen skader. Beina får kjørt seg hardt uansett, trenger ikke alltid legge på maksimalt med vekter. Knebøy er etter min mening kanskje den viktigste styrkeøvelsen man tar. 

Her litt tå hev for å styrke leggene, bilde som kommer etter viser maskinen jeg bruker

Så siste øvelse for beina i det programmet jeg kjører nå, fraspark. Etter 1 mnd legger jeg inn en øvelse til, beinpress.Er ikke så lett å ta bilder av seg selv :/ Hvis det kommer kommentarer der dere skriver at personlige bilder er bedre, vil jeg jobbe aktivt for å få inn mer av dette :)Hva foretrekker dere???


Ny melk med 50 % mer protein og 40 % mer kalsium

Publisert: 27.08.2012 @ 09:16 Kategori: Kosthold Kommentarer: 11
Tine vil i September lansere en ny skummetmelk som har 50 % mer protein og 40 % mer kalsium en dagens melkeprodukter.

I dag inneholder 100 ml melk 3,3 gram protein, den nye melken vil inneholde 4,95 gram pr 100 ml. Dette er jo gode nyheter for de som er opptatt av å få i seg mye proteiner. 

Tine informerer om at melken blir varmebehandlet på en noe annerledes måte en dagens melk, Noe av den samme prossesen som de gjør med blant annet Litago serien. 

Jeg er i grunn veldig spent på konsistenen på det nye produktet, blir den mer grøt aktig tro?

Fortsetter under bilde:

 

Dagen ble ihvertfall startet med en god svømmetur på 1000 meter kl 06.45 :) De faste morgensvømmerene har kommet tilbake, det betyr at det er kamp om plassen. Da er det ikke lengre nok med å holde seg flytende i 1000 meter, man må også tenke smart når det kommer til forbi svømminger. Rekker jeg å ta den før jeg treffer den som svømmer i mot, må jeg svømme under? Kan jeg svømme å snu ved siden av og sparke i fra slik at jeg kommer meg foran. Det blir faktisk mye spekulasjon når det kommer til bane etc. Så tar jeg meg selv i at jeg bruker hoderegning veldig mye når det kommer til å dele opp hvor stor del av distansen jeg har svømt...Sikkert bra for noe :)

Fornøyd med ukens gjennomføring

Publisert: 26.08.2012 @ 21:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 23

Det har vært en god uke når det kommer til gjennomført planlagt aktiviteter. Alle økter skrevet opp på treningsplanen er huket av, eneste som kan rocke ved den er en potensiell kiteøkt.

Det er vel i grunn det eneste jeg skulle ønske at det var mer av i uken som har gått. Treningsuken ble avsluttet nå i kveld med en løpetur i Teieskogen. Jeg klarer vel ikke helt med hånden på hjerte si at jeg gleder meg over løpingen enda, men gjennomfører de gangene jeg har satt det opp som treningsform. 

Fortsetter under bilde:
Nå skal resten av kvelden nytes i sofaen, kanskje jeg til og med skal driste meg i kiosken for å kjøpe noe snacks. Jeg har vel gjennomført 12 treningsøkter denne uken, da må det være lov å unne seg noe..."?"

Neste uke blir like hard med enda mer trykk på treningen, så er det NM på Hvasser til helgen, da blir det vel å få vist litt ansikt der. Siste nytt er at det er 30 stk på venteliste for å stille. Da skal det holde hardt for å startnr på brystet dessverre. Det kommer flere muligheter fremover, lover å komme sterkere tilbake med påmeldingen siden. Hadde ingen idè om at det skulle være så fullt.

 

 


Søndag med muligheter for å Kite? Noen bilder :)

Publisert: 26.08.2012 @ 16:56 Kategori: Kite Kommentarer: 15

I går Lørdag hadde jeg jo forespeilet at jeg skulle ut på byen for å se litt på livet. Det var vel også igrunn planen lenge, men så kom regnet sånn i 22.30 tiden og da kjente jeg at motivasjonen for å stikke ut edru fort forsvant. Når kl nærmet seg 23.30 begynte i grunn kroppen å bli trøtt også "er dette et tegn på alderdom?" jaja, jeg sovnet som en stein ihvertfall. 
Våknet i dag opp til gode værprognoser og strålende sol, skulle det bli en god kitedag kanskje? Jeg fikk inn litt frokost og dro for å hente bilen som forøvrig står fast parkert uten for en butikk her i Tønsberg med rundt 30 andre biler. Da jeg kom ditt var skiltene borte fra bilen "fuck" hvem har tatt skiltene? kan det være butikken? nei, alle andre biler rundt der har jo skilt på. Kunne det være politiet?, men hvorfor skulle de gjøre det? forsikring og veiavgift er jo betalt. Jeg aner faktisk ikke hvor skiltene har blitt av, så jeg for dra innom politiet å spørre der i morgen :/ Uten bil stod jeg ihvertfall. 

Da gjorde jeg som voksne menn gjør, de ringer til "mamma", hun stilte gladelig opp med bil og alt var på stell. "Tusen takk mamma". Jeg fikk lastet utstyret inn i bilen og kjørt henne hjem før jeg satte kursen mot Feskjær. Det er like uten for Åsgårdstrand og i grunn den eneste spoten som fungerer på vind i fra Nord. Vel fremme var det mange kitere både på land og på vann, det blåste ca 9 m/s med lett gust. Det er i grunn helt ideelt for 12 kvm kite, så jeg rigget dette opp. 
Når jeg hadde fått kite'n i luften begynte det selvsagt å løye noe. Jeg fikk så vidt karret meg ut i vannet før det dabbet helt av. Jeg ble stående på en strand i godt mot en god stund i håp om at det skulle ta seg opp igjen. Det gjorde det forsovidt også, men akkurat nok til å plane, men ikke holde høyde. Sakte men sikkert gikk det nærmere og nærmere bliksekilen. Rett før jeg kom meg ditt så jeg en kiter som løp langs land, i alle dager tenkte jeg, har han løpt helt ned hit for å ta i mot kite'n? Neida, han hadde blitt med vinden nedover en stund før meg og hadde ordnet med kjøre tilbake :) 
Jeg hadde i grunn sett for meg at jeg skulle haike de km som var tilbake men da slapp jeg jo det, takk forresten :)

Tilbake på spoten "optimismen lenge leve" så føltes det ut som det var dratt på akkurat de 2 m/s som manglet for en knall kiteøkt.  Så kite'n ble rigget, fikk faktisk lurt Erik  Mohn til å pumpe opp sin kite igjen også :/ sorry, etter 15 min var det død helt ut selvsagt :) 
Vi ble sittende ute i det fine været å dele litt historier, det er alltid hyggelig. Til slutt rigget vi ned og satte kursen hjemover. 

Nå har jeg kompensert med litt sushi og lader opp motivasjonen for en løpetur i Teieskogen.
Kos dere videre med en flott Søndag, været kan nytes selv om vinden har løyet :)


Dagens trening, er det kanskje verd en bryggedans "edru vel å merke"

Publisert: 25.08.2012 @ 20:56 Kategori: Trening Kommentarer: 21

I dag startet jo treningen med en skikkelig styrke økt på rygg/skuldre med 1 time powerwalk i tillegg. 30 min før og 30 min etter styrkeøkten. 

Den andre økten var en ren kondisjonsøkt 45 min på eplipsemaskin, 500 meter romaskin i moderat tempo og 10 minutter gange i motbakke på tredemølle.
Jeg vet at det har vært for lite personlige bilder ute på bloggen, dette vil det bli forandring på fra nå av. Jeg druktet jo min tlf og har brukt en reservetelefon med teknologi fra Commodore 64 stadiet. Jeg vet selvsagt at det ikke er noen unnskyldning når jeg har ett speilreflekskamera tilgjengelig, men det er litt lettere å vippe tlf ut av lomma når du ser ett motiv en å drasse med seg en bag i kjent Japansk turiststil. Nå har endelig min nye tlf kommet i hus, da er det muligheter for å ta bilder av hva jeg ser/opplever. Det vil forhåpentligvis gi bloggen ett noe mer personlig preg.
Vurderer faktisk en kikkerunde på byen i dag, dette vil selvsagt skje i edru tilstand. Det er nå en liten stund siden jeg har satt mine ben på Tønsberg brygge på natterstid. Er jo hyggelig å sosialiere seg litt, nå er det komiprisen på tv først :)

Kos dere med lørdagskveld :)


Dro en Petter Northug i dag :)

Publisert: 25.08.2012 @ 12:43 Kategori: Trening Kommentarer: 11

Fortsetter under bilde:
Etter ett par uker med mye jobbing med blogg i tillegg til vanlig jobb pluss 1-2 treningsøkter hver dag. Ja da var det greit å dra en Petter Northug, han mener at en av faktorene til at han har blitt så god er at han er flink til å sove. Så selv om jeg våknet opp kl 0700 som vanlig snudde jeg meg bare rundt i dag. Våknet igjen etter en søvnsyklus, var fortsatt klar for mer så tok like så godt en til. Da ble kl 11.45.
Hvis du lurer på hva en søvnsyklus er: LES HER

Det gir meg derimot ingen rett/mulighet til å skippe treningen som er planlagt i dag. Jeg har nå fått inn frokosten og setter straks kursen for treningsentere Spenst Gressbanen, kjør hardt kjør stil :)

I dag er det rygg og skuldre som skal få kjørt seg. Jeg velger å gå opp og ned til senteret som er ca 30 min hver vei. Så blir det 45 min eplipsemaskin i kveldingen :)

Ha en strålende lørdag alle sammen :)

 

 

VENTER STADIG PÅ VINDEN :/


Den satsingen her blir som en fulltidsstilling nr 2

Publisert: 24.08.2012 @ 22:22 Kategori: Trening Kommentarer: 4

Jeg merker at dagene blir for korte og muligheten avvik i planen ikke kan finne sted. Dagene starter gjerne med trening kl 06-07 så rett på jobb. Der må første innlegg skrives etter lesing dagen i forveien. Så jobbe til kl 17-18 deretter trening middag og gjerne ferdig dusjet rundt kl 21 da skal det svares på kommentartet lages kveldsinnlegg etc. Det er jeg gjerne ferdig med kl 23, blir gjerne masse spørsmål over facebook og mailer.Det syntes jeg er positivt, hadde vært utrolig trist om jeg ikke hadde fått noe respons. Når jeg lager innlegg som det tidligere i dag "se her" krever dette enormt med tid.
Det er veldig hyggelig, men det går jo noe på bekostning av det sosiale livet utenom. Foreløpig har jeg i grunn syntes at det har fungert veldig greit. Møter jo folk på jobben, når jeg trener og når jeg kiter. Så jeg lever jo ikke isolert helt fra omverden. Ikke minst har jeg noe kontakt med omverden online. 

Poenget eller moralen om du vil er at hvis du skal gjøre en så vill satsing som dette er så må du ofre endel annet. Jeg blir stadig spurt om jeg skal være med å trene ditt eller datt, feste, kino, men jeg er rimelig hard når det kommer til oppsatt treningsplan. Litt av poenget med en treningsplan er nettopp å følge den, den er jo satt opp i det formål at man skal komme i best mulig "shape" og dermed få frem potensialet sitt i egen idrett.
Nå elsker jeg selvagt også det jeg gjør, jeg er super motivert om dagen og det er mye folkene rundt meg sin skyld. Både dere lesere her og de jeg har rundt meg i det "virkelige liv" , det er en enorm motivasjon at folk vil dele innlegg. Stemme meg frem fordi de mener at jeg gjør en god jobb, at dere gir tilbakemelding på at dere har blitt motivert av hva jeg gjør. Det er alt i alt det som gir meg den enorme motivasjonen til å gjøre denne helomveningen. Så vi får håpe at jeg klarer å være interessant nok å følge, for det er dere som følger med som gir meg størt motivasjon til å fortsette den knallharde kampen :)

Apropo helomvending, en gammel klassekamerat postet dette på facebook i dag:

1. august 2011 startet jeg min livsstilsendring. Nå, 12 måneder og 23 dager senere, er hovedmålet med å gå ned 50kg nådd! Er skikkelig fornøyd!

Er ikke det motivasjon så vet ikke jeg, utrolig stolt av det Anders, det der står det virkelig respekt av!

Selv startet jeg med powerwalk 1 time før jobb. Så ble det en kveldsøkt på Spenst Gressbannen med bryst, biceps og mage :) Deilig med to økter om dagen, da kjenner man at kroppen lever. 
Ha en fantastisk helg, jeg håper værmeldinger skifter litt så det blir litt kiting i helgen, VIL UT Å LEKE NÅÅÅ :)

 

Sikt på månen, bommer du så havner du blant stjernene...


Oksygenopptak og hvilken betydning har det for min idrett "kiting"

Publisert: 24.08.2012 @ 09:30 Kategori: Trening Kommentarer: 12

Oksygenopptak er sikkert et ord du har sett og hørt mye om i media, men hva vil det si for din idrett og hvordan kan det eventuelt trenes opp? Nettopp dette har jeg tenkt til å forklare i denne artikkelen. Ikke minst, er det viktig for meg som kiter å ha fokus på dette for å prestere?
Også her har jeg lest endel forskjellige forskeres artikler selvsagt. Noe alle er enige om er hjertes innvirkning på oksygenopptaket, der det spriker litt er muskelens evnet til å ta opp oksygen. 

Når hjertet pumper blod rundt kaller vi dette oksygenleveranse, kroppen og arbeidene muskler får tilført oksygen fra blodet som strømmer til. Dette er grunne til at de aller fleste "forskere" er enige om at hjerteskapasitet til å pumpeblod er medvirkende til større eller mindre oksygenopptak. Hvis det ikke kommer nok blod frem til den arbeidene muskelen vil det ikke hjelpe om musklene kan ta opp uendelig med oksygen.
Nå har jo oksygen også en mulighet for å komme inn i blodet, nemlig lungene. Det er jo stor forskjell på hvor mye oksygen de forskjellige lunger har mulighet for å ta opp. Klart har du Kols, vil utgangspunktet for å kunne levere maksimalt av oksygen til arbeidende muskler være nærmest umulig.

Går oksygen til spille når det passerer musklene. Det er her de lærde strides litt. Oksygen blir ført til arbeidene muskler (som jeg senere skal fortelle om, mer til de som arbeider hardt) når blodet passerer, da flytter det seg regelrett over til muskelen. I denne prossesen finnes det uenigheter om det er der oksygenet flyttes over til musklen, går det oksygen til spille? Er blodet som forlater muskelen tømt for oksygen?

Det finnes mange ubesvarte spørsmål rundt dette enda, noen har man ikke funnet svaret på enda. At utholdenhetstrening bedrer opptaket er det enighet om.
Jeg skal heller prøve å forklare dere i forhold til hvilken idrett dere bedriver hvordan det er målt effekter ved oksygenopptak. Her skal jeg bruke Bjarne Rud's resultater fra hans doktorgrad på feltet. 

Han ville finne ut om det var mulig å øke muskelens opptak av oksygen ved å trene den.

I hans test brukte han godt trente folk innen utholdenhet. Han ba de sykle med ett bein i syv uker, i tillegg til noe vanlig utholdenhetstrening som de bedrev.Etter de syv ukene ble det gjennomført test av oksygenopptak i begge beina ved normal sykling. Det beinet som hadde blitt syklet med alene hadde 21 % høyere oksygenopptak en det beinet. For at det ikke skulle være noen tvil ble det også målt kraft under syklingen så det ikke skulle være tvil om at det ene beinet jobbet hardere. "det var likt" 

Funnene indikerer at trente muskler tar opp mer oksygen i tillegg blir det sendt mer blod til trente muskler kontra utrente muskler. Han sannsynliggjør altså at det "mest" trente beinet da stjeler oksygen fra det "mindre" trente beinet. 
Hvilken betydning har dette for min idrett. Satt litt på spissen. Hadde jeg kitet endel i tillegg bare trent biceps ved siden av "tenk at den er enorm og alt annet nesten utrent" Ville bicepsen faktisk ha stjelt mye av mitt oksygenopptak når det høyst sannsynlig ville været muskler som trengte det i langt større grad. En godt gjennomtrent kropp er nok alltid viktig som ett utgangspunkt til en hver idrett. Men det er også viktig å tenke på hvorfor man skal trene forskjellige muskelgrupper.

Tester over tid viser at man øker oksygenopptaket mest ved å trene i 3 soner Lav-Moderat-høyintensitet. Derfor er det viktig å legge inn økter med disse sonene for å oppnå ett høyere oksygenopptakk. Ikke bare trene på høyintensitet!
Har lest at langrennsløpere også har fått beskjed om å trene opp mer armstyrke fordi armene ikke får stor nok del av oksygenopptaket når det skal stakes mye.

 

Håper dette var interessant. Hvis du mener at dette er mer interessant en 13-14 år gamle jenter som skifter klær. Stem på meg her :http://norgesbesteblogger.net/playinshape-blogg-no-2/  Tar 2 sekunder og betyr veldig mye. Jeg bruker veldig mange timer i døgnet for å lage innlegg som dette :)


Stadig flere vil bidra for at jeg skal lykkes "sponsortips"

Publisert: 23.08.2012 @ 22:02 Kategori: Trening Kommentarer: 0

Dagen startet med en løpetur i skogen som helt sikkert noen av dere har leste om dagens første innlegg. Det er jo noe jeg faktisk så smått har begynt å glede meg over, jeg kunne jo ikke fordra løping for kun ett par uker siden. Nå begynner stegene å gå lettere da er det også mer motiverende.
Etter jobb møtte jeg ei venninne, en skikkelig grunder dame helt inn til hjerterota. Det er ikke så ofte jeg får møtt henne siden hun er ute på farten twenty 4 seven. Jeg vil påstå at jeg er det samme selv, det gjør at vi alltid har mye å diskutere løst og fast. Etter litt diskusjon fant vi ut at vi også kunne hjelpe hverandre når, hun kunne ha behov for en figur som meg å jeg har absolutt kunne ha behov for hennes tjenester. Jeg kommer tilbake til hva samarbeide går ut på når hun har fått kontraktforslaget fra sin advokat :) 
Det som er utrolig hyggelig er at det er flere og flere som ønsker å støtte opp om mitt prosjekt, jeg blir overveldet av positive tilbakemeldinger og det er veldig motiverende for meg. Jeg håper virkelig at jeg klarer å motivere like mye tilbake. 

Nå er det sikkert noen som lurer på hvordan det er mulig å få så mye støtte/sponsorer på et så tidlig tidspunkt som jeg er i ferd med. Greien er at du må finne ut hva du kan gjøre for de, ikke bare tenke hva de kan gjøre for deg. Det er dagens lille tips til hvordan få støtte :)

 

Kveldens økt ble: lett oppvarming, bein og triceps og 15 min restitusjonstrening på slutten. Selvfølgelig dusjet jeg i kaldt vann :)

Folk spør om de kan få være med å trene.

Publisert: 23.08.2012 @ 10:54 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Det er flere og flere som spør om de kan få bli med meg når jeg skal trene. Det er noe jeg syntes er veldig hyggelig og er stor sett veldig åpen for det. Case'n kommer når de som er så ivrige ikke dukker opp eller melder forfall hele tiden. 

Fortsetter under bilde:
Jeg har tidligere vært turntrener i 5 år, i tillegg til kiteinstruktør. Og jeg har under disse aktivitetene funnet ut hvor jeg kan være god til å påvirke andre i positiv retning mot de mål de søker og hvor jeg ikke er det. Det jeg ikke er spesielt dyktig på er å "typ" hente folk ut av sofaen og dra de med på trening når de selv virkelig ikke ønsker. I ett såfall bør vi ha ett langt treningssamarbeid bak oss. Jeg ønsker faktisk ikke bruke min tid på folk som ikke vil heller, det blir litt som å redde hele verden "opplegg". Hvis vi setter det mot turntreningen, hvorfor skulle jeg bruke tid på de som egentlig ikke ønsket å turne eller ikke ønsket å lære no? Du kunne være aldri så dårlig, men var du interessert og motivert for å lære så ville jeg ha brukt masse energi på å hjelpe deg videre. Det samme gjelder faktisk de som kommer til meg å spør om råd og tips nå, de velger jeg å bruke energien min på. Jeg kommer derimot ikke til å gå dør til dør runde for å dra folk ut og i gang.

Fortsetter under bilde:
Som jeg tidligere har skrevet i denne bloggen er jo noe av målsettingen gi andre motivasjon til å starte opp for å nå sine personlige mål som de selv setter. Denne bloggen er faktisk det nærmeste jeg strekker hånden min inn mot din sofa. 

Jeg er nok av typen som liker å sette ting litt på spissen for å sparke folk i gang når de innimellom skulle ha litt lite motivasjon. Rett eller galt så bruker jeg nok gjerne en teknik som får folk til å tenke "fader heller" eller så havner den i bunken "Fuck Off" Og da er det greit i grunn. Da har de ikke nok motivasjon, utfordringen med å selv holde seg motivert med for mange med slik innstilling er å holde egen motivasjon oppe. Derfor er jeg nok noe bevisst på hvem jeg trener med, men jeg gir alle en sjanse "eller 2". Jeg er ingen verdensmester, men jeg vet hva som skal til og jeg vet også hva som kan være med å ødelegge.
Det finnes sikkert mange pedagogiske former som er mer effektive en hva jeg personlig veldig å bruke. Nå er jeg verken ansatt som din sofatipper eller som ditt slepetau, så jeg føler meg nok ikke direkte skyldig hvis noen av dere ikke skulle komme dit dere vil.

Kanskje dette må til for å få deg ut av sofaen, det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med!!
 

Fikk en knall start på dagen :) Ble en runde i Teieskogen som planlagt, har vel ikke vært så sliten på lenge....og føler nok fortsatt at jeg løper som Donald Duck med svømmeføtter, men jeg begynner faktisk å kose meg litt i skogen der :) 

Hva er deres erfaring på feltet???

 

SOLA SKINNER, UT Å LEK !!!!

Har jeg hatt 2 økter med restitusjonstrening, ny sponsor med 99% sikkerhet :)

Publisert: 22.08.2012 @ 21:57 Kategori: Trening Kommentarer: 17

Dagens første økt foregikk i svømmehallen, 1000 meter brystsvømming. Jeg har jo glemt å pakke ting jeg trenger mer en 1 gang i mitt liv, så jeg kan vel kalles "lettere distre". Denne gangen var det svømmebrillene som ble glemt. Det resulterte jo i sandpapirfølelse på øynene i timene frem til lunsj. 

Bilde sier mer en tusen ord er det en som sa en gang, sånn føltes det:

 

Heldigvis kom det seg utover dagen :)

Jeg var også innom å så på butikken til den kostholdsleverandøren som mest sannsynlig blir min sponsor. Det så veldig bra ut og jeg tror absolutt forholdene ligger til rette for at vi kan komme til enighet. Det kommer jeg selvfølgelig tilbake til når det er skrevet under en kontrakt.

Så bar det til middag med matklubben, jeg er med i en matklubb der vi inspirerer hverandre med forskjellige fiskeretter hver Onsdag. Neste uke er det jeg som skal lage retten, da lover jeg å ta med kamera. Jeg har jo enda ikke fått lagt inn noen mattips. Jeg elsker jo å lage mat med egne vrier. Til Onsdag skal jeg vise dere en tunfiskrett som jeg tror alle liker :) Stay tuned!
Kveldsøkten ble en time med powerwalk. Da bør kroppen være restituert og klar for morgendagens hardkjør. Starter på morgenen meg løping også blir det bein og triceps på kvelden. Nå skal det kjøres hardere og hardere fremover, motivasjonen er enormt stor om dagen. Den er faktisk så stor at jeg sliter med å vente på at kroppen skal restitueres.


Det krever motivasjon....

Publisert: 22.08.2012 @ 09:02 Kategori: Trening Kommentarer: 14

Følelsen av alarmklokken som sier "nå må du stå opp", jeg bruker vanligvis ikke klokke om morgene. Med Tønsberg svømmehall's åpningstider har jeg nok ikke noe valg :/ Når jeg da i tillegg har en reserve tlf etter at min druknet i sommer på en båttur, ble jeg vekt av en stemme som sier: Nå må du stå opp, jeg lot selvsagt stemmen gjenfortelle dette flere ganger for å se om stemmen til slutt sprak siden kl var 0610. Det gjorde den ikke, det virket som om stemmen fra tlf var helt upåvirket av tidspunktet på døgnet. 
Den første tanken når jeg fikk drept tlf var selvsagt: hmm, får jeg ikke like mye trening hvis jeg tar en powerwalk i ettermiddag og sover ett par timer til istede??? Flere alternative løsninger poppet opp i hodet. I ett lite snev av våkenhet kom selvsagt tanken: du kan da ikke begynne å tulle nå, det er jo bare 1000 meter svømming det er snakk om, du våkner garantert i vannet. Motivasjonen til å prestere tok heldigvis overhånd, og av sted det bar.

Nå sitter jeg med kaffekopp nr 2 på kontoret lys våken og tilfreds :) Det ble virkelig "som alltid" en god start på dagen :)
Kos dere MAX, gjennomfør planlagte aktiviteter, det er det som skaper resultater


Første tur på vannet med kite'n på over 6 år, BILDER :)

Publisert: 21.08.2012 @ 22:32 Kategori: Kite Kommentarer: 5

Da var dagen kommet får å teste utstyret som Fluid har sendt meg :) Jeg fikk med meg Fredrik, værmeldingen så ganske lovende ut med 8 m/s på Hvasser Syd. Her pleier det ofte å blåse 2-3 m/s mer en værmeldingen sier. Det gjorde det dessverre ikke i dag :/ det var heller litt gusty (ugjevn) 6 m/s, det gav lite trykk i kiten. Heldigvis var det akkurat nok til å få kommet i plan med brettet.

Først var det rigging av utstyret: 
Jeg var jo ivrig som få på å komme meg ut på vannet, så jeg hadde rigget det meste før Fredrik kom ned med sitt utstyr. Det er faktisk så lengesiden jeg rigget en kite at jeg måtte ha han til å dobbeltsjekke hvor linene skulle feste etc. Vi lo litt av nettopp dette, fordi det er nettopp jeg som har lært opp han for noen år siden hvordan han skulle gjøre det :)

Så var det vinden da, det blåste så lite at Fredrik ikke gadd å dra ut (han kommer rett fra 10 dager kiting i utlandet), men iverheten i meg skulle ha meg ut selv med dårlig trykk.

 

Det var jo en fantastisk følelse bare å (såvidt ha nok trykk til å ) krysse. Eller som det heter holde høyde (at man ikke går i vindens retning). Det gikk med nød og neppe, vinden varierte noe så innimellom komme det noe mer trykk. Når jeg skulle ta det første hoppet oppdaget jeg at brettet ble liggende helt flatt i vannet mens jeg forsvant til værst i god amatørstil. Da bodydraget jeg inn til land for å stramme dem litt. Det hjalp noe, men det ble klart at jeg må finne en ekstra løsning her og å sitte bedre fast. Jeg har jo alle pikers drømmeføtter, utrolig slanke. Det passer dessverre dårlig i bindinger. Det som er bra med å starte i litt rolige forhold er jo nettopp å finne ut sånne ting så man kan lage løsninger. 

Her i en "veldig liten" transition:Da snur man kjøreretning med ett lite svev, det er nesten synd at man ikke ser på bilde hvordan jeg kniper med tærne for å få med meg brettet opp fra vannflaten :)

Når jeg hadde kitet og badet en stund døde vinden enda mer slik at jeg ikke engang kom opp i plan, vi bestemte oss for å pakke utstyret.
Jeg hadde jo fått min første tur på lenge og, det gav veldig mersmak. Gleder meg til å ha litt mer vind så man kan dra på litt :) Føler at det satt veldig godt, var bare vanskelig å vise under forholdene. Det må en nesten være kiter selv for å forstå.

 

Etter jeg kom hjem dro jeg rett på helsestudio og kjørte rygg og skulder. Tenkte det var viktig å få brent opp kruttet som var lagret opp i kroppen :)

 

 

Go Hard or god home :)

 


Massasje - restitusjon - idrett, les mer om effekten :)

Publisert: 21.08.2012 @ 13:53 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Hvilken effekt har massasje i forhold til restitusjon og idrett. Jeg tenker først å fortelle litt om restitusjonsbiten før jeg går over på effekter i idrettssammenheng.

Etter nå å ha lest mange rapporter/artikkler om nettopp restitusjon og massasje vil jeg sammenlinge dette med å bli treningsguru ut i fra stoff man leser i tabloidaviser. Det finnes rett og slett ingen enighet om hva som er riktig og hvilken effekt dette har på restitusjonsområde. Det at de lærde/forskere strides behøver derimot ikke å bety at det ikke har noen effekt på restitusjon. 

Fortsetter under bilde:
Det er gjort mye forskning på område, nå er ordet forskning noe som ikke gir meg personlig noen trygghet på at det er fasit. Det er rett å slett ett litt vannet ut ord dessverre. Nok om det, slår man de sammen kan man ihvertfall lage en form for konkluksjon uten å selv ha forsket innen feltet.  

Enigheten blant de nyeste dataene viser at det skjer endel med musklene og signalene hjernen sender ut ved massasje. Blant annet betennelsedempende signaler noe som er veldig viktig for de som driver idrett hvor en bevegelse gjentas ofte. det er også påvist at oppbyggingen av flere mitokonrier skjer ved hyppig massasje av musklemasse under oppbygging, det forkorter restitusjonstiden noe. 

Litt av Olympiatoppens utsagn på saken: de har en vinkling som viser at det finnes andre tiltak som har langt større effekt en massasje. 

Det skriver jo de som har forsket på dette selvfølgelig lite om i sine artikler, men etter hva jeg personlig har lest innen feltet er jeg veldig enig i Olympiatoppens utsagn.

Fortsetter under bilde:
Nå har jo massasje flere effekter en restitusjon! Det største effekten for idrettsutøvere er kanskje beveglighet og oppløsing av muskelknuter. Ikke minst den harmonelle følelsen den gir av tilfredshet og balanse i kroppen. I de fleste idretter er større beveglighet positivt for prestasjonen på den sportslige arena. Ikke minst er det viktig at det er balanse mentalt for å prestere godt både på trening og konkurranser.

Nå finnes det mange forskjellige typer massasje og de har selvsagt forskjellig effekt på kroppen. Jeg bruker selv en terapaut fra Twin thai massage, der inngår det også endel uttøying fordi jeg har korte muskler og ønsker større beveglighet. Klart sensuell kosemassasje har nok ikke like god effekt som idrettsmassasje annet en på balansen mentalt. 

Fortsetter under bilde:
Jeg kommer nå til å bruke massasje 1 gang i uken for å løsne opp i stivheter og øke bevegelser i ledd. Hvis det i tillegg gir meg noe effekt på restitusjon så er jeg jeg takknemlig for det :)

 

Gi gjerne tilbakemelding på innlegget, det motiverer til videre skriving. Legg meg også gjerne til på bloglovin eller twitter


Deilig start på treningsuken med Iselin c",)

Publisert: 20.08.2012 @ 19:46 Kategori: Trening Kommentarer: 4

I dag ble det en virkelig god treningsøkt på Spenst Gressbanen sammen med min venninne Iselin. 
Varmet opp på tredemølla/elipsemaskin med litt lett gange og slader, underoppvarming er det helt greit å kunne prate. Deretter skilte vi litt lig fordi vi skulle trene forskjellige muskelgrupper. Jeg skulle trene bryst og hun mage, nå tar det noe lengre tid å trene brystet en mage men vi klarte fint å koordinere dette. Hun kjørte litt lengre oppvarming. Jeg føler virkelig at kroppen svarer litt bedre bedre allerede, den har våknet litt til liv :) Det er en fantastisk følelse. 

                


Så gikk vi over til biceps sammen, her kjørte vi mitt program fullt ut. Iselin er ei som har trent vekter i mange år og relativt sprek til jente å være. Så avsluttet vi med 15 minutter restitusjonstrening (som jeg skrev om tidligere i dag)  med proteinshaken i hånden. Rett hjem i en iskald dusj, da er jeg klar for trening i morgen tidlig :)


Restitusjonstrening, viktig for å nå et best mulig resultat

Publisert: 20.08.2012 @ 11:15 Kategori: Trening Kommentarer: 21

Restitusjonstrening: 

Veldig mange velger å gå "all in" på hver eneste treningsøkt, "spesielt de som driver med styrketrening" med bråstopp når siste øvelse er ferdig. Da er det endel faktorer de glemmer. Disse faktorene er faktisk med å hemme treningsutviklingen dems, heldigvis er det endel som legger inn restitusjonstrening uten at de selv vet effekten av dette eller at de faktisk gjør det. Det føles kanskje bare best ut, ellers så har de hørt noen si at det er lurt. De færreste gjør det lenge nok da :/

Hvis vi kan dra uttrykket over i yrkeslivet, den som sier dem er ferdig utlært er vel heller ferdig, sånn blir effekten hvis du avslutter treningsøkten med følelsen at du er helt ferdig hver gang også. Da blir du fort ferdig som toppidrettsutøver ihvertfall.

Fortsetter under bilde:
Under trening blir det produsert en rekke stoffer i kroppen, noen av disse er også skadelige for kroppen og de ønsker vi at kroppen skal kvitte seg med raskest mulig. Det kommer også an på mengden som blir produsert av stoffene. Musklene produserer blant annet melkesyre, blir det for mye av dette blir kroppen "sur" og tempo må reduseres, det kjenner de fleste til. Noe av melkesyren fungerer til å øke energien i musklene også. Binyrene produserer hormoner, adrenalin, noradrenalin og kortisol, dette i økenden mengde etter som intensiteten øker. 

Når vi trener nær maks yteevne så vil kroppen produsere så store mengder giftstoffer (oksyderende frie radikaler) at disse vil bryte ned muskelvevet. Og det er ikke den type nedbrytning man ønsker ved trening. Kroppens hormonproduksjon forandres også når vi trener på ett høyintensitet nivå og det er helt naturlig for kroppen å gjøre. Det er ikke direkte skadelig at den gjør heller, men viss man blir bevist på hvordan man enklest kan kvitte seg med giftstoffer som hemmer fremgangen kan det gi stor effekt på sikt. Da handler det ofte om hvordan man avslutter treningen i tillegg kan man legge inn restitusjonstrening ett par ganger i uken hvis man trener mye med høy intensitet. 

Fortsetter under bilde:

 

Hvilken aktivitet man benytter under restitusjonstrening er egentlig ikke så viktig, det er ihvertfall ikke påvist at det har noen merkbar forskjell. Så viss du har noen aktivitet du liker godt å drive med som gir riktig puls så anbefales dette. Vanlig er å gå raskt, roing, svømming eller sykle rolig uten pulstopper. Da bør man unngå lengre oppoverbakker eller tempodrag selvsagt. Du skal ikke lengre bry deg om den gamle mannen som sykler fra deg på en damesykkel. Pulsnivået bør ligge på ca 60% av de maks puls og heller litt under en over. "Maks er normalt for trente mennesker 230 minus et slag pr år fylt" kan variere noe.

Fortsetter under bilde:
Den viktigste effekten vi ønsker er å bedre musklenes evne til å fornye energilagrene sine. Musklene kan kun trekke seg sammen ved å frigi energi som Kreatinfosfat eller ATP. Lagrene av disse vil ta slutt innen ett minutt hvis de ikke blir fornyet, opptrening for å raskere gi kroppen ny energi foregår best ved lav intensitet. Det samme gjelder kroppens evne til å nyttegjøre seg av melkesyren (skape energi), oksydere melkesyren. 

Når vi trener høyintensitet produserer kroppen også ett stoff kjent som nervostansmittor, dette kan tukle litt med sultfølelsen vår. Til slutt også skape spiseforstyrrelser. Derfor anbefalles det at man inntar en næring før man setter i gang med restitusjonstreningen. Da vil man minske risikoen for påvirkning av dette stoffet. Gjerne en banan eller annet tilskudd som proteinshake etc.
 

Hvor lenge: Man sier at restitusjonstrening bør være fra 20-50 minutter. Dette er avhengi av hvor høy intensitet og hvor llang treningsøkt man har hatt. Går restitusjonstreningen over en time går det over til langkjøring. Går vi andre veien ned mot 10 minutter så har dette langt bedre effekt en ingen restitusjonstrening.  

For de som trener veldig mye anbefalles det å ta egne restitusjonstreninger med samme lengde 1-2 ganger i uken.

 

Gi gjerne konstruktiv tilbakemelding til innlegget eller del videre hvis dere mener at dette kan være nyttig informasjon.

 


Blir Søndager automatisk intervalltrening for forfengelige løpere som meg selv???

Publisert: 19.08.2012 @ 23:29 Kategori: Trening Kommentarer: 10

Jeg startet søndagen med å løpe en runde i Teieskogen. Mens jeg løp så ble jeg tenkene på om det ble automatisk lett intervalltrening fordi det ble så fint vær"?"

Jeg er jo skapt slik at hvis jeg trener enten det er på sykkel, ski eller løping så gir jeg på litt ekstra når jeg vet at folk ser meg. Deretter senker jeg tempoet tilbake til normalen, utfordringen i dag var jo knall vær, søndag formiddag (alle har fri) Utrolig mye folk ute å gikk. Jeg rakk jo ikke passere den ene før neste potensielle tilskuer dukket opp. 

Det var da jeg ble undrende over om søndager (med pent vær) fremover automatisk ville bli intervalenes dag i uken. Nå går jo ikke tempo fra null til hundre, men det er såpass at jeg merker at jeg anstrenger meg på både tempo og stil. 
Da kom jo den neste tanke, hvordan i alle dager ser jeg ut når jeg løper. er løpestil litt som dialekter eller har den noen tidsalder. Tenker litt på snowboard/kiting (new school og old school) Hvordan løper man med en stil som er inn i 2012. Legger til at dette er 3 løpeturen etter prosjektet startet "det vil si ihvertfall på ett år" kanskje det er litt tidlig å tenke så mye på løpestilen enda. Jeg har jo foreløpig fraspark og spenst i stega tilsvarende en nystartet overvektig mosjonist i tidlig 70 årene. 

 

Det ble ihvertfall en løpetur på ca 5 km på morgenen og en time powerwalk på kvelden :)

Nei, det viktigste er vel at det løpes for øyeblikke, så for vi terpe på stilen når energien tilsier at det vil ha noen effekt.


Mine Mål: se hvordan jeg har lagt opp løpet mot verdenstoppen

Publisert: 19.08.2012 @ 20:11 Kategori: MineMål Kommentarer: 6

Jeg tenkte at det var på tide å skrive noe om mine personlige mål, hvilken forventning jeg har til satsingen. Hva jeg tenker om utvikling av egen form og ferdigheter, nettopp det det ønsker jeg å beskrive i dette innlegget. Jeg har jo også en egen kategori som heter mine mål på bloggen, det kan jo være ett sted hvor nye besøkende kan lese bakgrunnen/målene for satsingen som gjøres.

Mål er jo i mine ører det resultat man ønsker å oppnå med det innsatsen man tenker å legge inn. Målsetting er også noe som kan forandres på lik linje som en forretningsplan vil fungere i entrepreønskap livet. Hoved grunnen til at man setter seg ett mål er jo være motivasjon for å strekke seg det lille ekstra.

Fortsetter under bilde
Opplever man for høy progresjon i forhold til de opprinnelige målene man har satt så har man muligheten til å korrigere dem, Det er lurt å forandre målet tidlig hvis dette inntreffer. De fleste vil miste noe av motivasjonen når målet er oppnådd hvis de ikke setter ett nytt eller høyere mål. Det å sette relativt realistiske mål, kan nok være lurt og heller justere dem i en tidlig fase. Nå høres det kanskje ut som om jeg vil legge inn mange muligheter for å korrigere målene mine før jeg presenterer dem, det er ikke tilfelle. De målene som jeg har i hodet er veldig reelle for meg hver dag, uten disse hadde jeg personlig ikke hatt sjans til å motivert meg selv særlig mye lengre en 1 mnd. 

Nå har jeg ikke holdt på mer en ett par uker, men allerede før jeg startet utarbeidet jeg en målsetting som var motiverende for at jeg skulle legge inn den innsatsen og de forandringene som behøvdes. Jeg har jo levd både med denne kroppen og dette hodet i 30 år nå, så vi har jo blitt relativt godt kjent. Jeg vet meg meg selv at hvis jeg setter mål for langt frem i tid så ryker motivasjonen raskt. Jeg klarer faktisk ikke å pushe meg hardt nok over tid. Det å kanskje måtte vente 2 år før en skal levere en prestasjon som krever knallhard disiplin ville dessverre men ærlig ikke fungert. Der er vi sikkert bygget opp veldig forskjellig. Derfor har jeg denne gangen valgt å legge inn endel delmål for å holde motivasjonen oppe. 

Det første store målet vil være Red Bull Ragnarok, nå er det faktisk ikke satt opp en dato for dette eventet i 2013, men håper jo selvsagt at det kommer til å bli gjennomført. I 2012 ble det gjennomført 12 april, det gir meg ett drøyt halvt år å komme meg i bedre form og trene kiteteknikk.

Målet i denne konkurransen er å bli blant de 15 beste på snowboard. Det er en race konkurranse som går på snø, og jeg vil nesten påstå at det tilsvarer VM nivå tatt ut i fra de deltagerne som tidligere har stilt. Hvis det måles oppnås så kjører jeg frem mot det som i dag heter Kongen av Færder. "Norgesmesterskap race på vann" og bør hevde meg blant de 10 beste der 2013.  Før det går over mot vinter igjen. Da blir målet pallen på Red Bull Ragnarok. Så vil det bli tatt en videre evaluering på satsingen da.

Evaluering av satsingen vil selvsagt blig gjort fortløpenende også. Det finnes selvsagt mange andre konkurraser jeg kommer til å stille opp i etterhvert som jeg får kitet endel igjen. Da blir det også lettere å se hvilket nivå jeg konkurrere i mot. 

 

Når det kommer til forventet formkurve vil jeg for det første si: det tar ikke 1 mnd å komme i knallform uansett hvor mye du trener Jeg har allerede fått spørsmål om jeg begynner å komme i form.....jeg har trent ett par uker! Det blir som å spørre en som har startet ett nytt firma etter ett par uker om han har tatt ut utbytte. 

Setter forventet formstigning inn i en tidstabell slik:

1 mnd - kontakt med muskler igjen, kan trene litt hardere

3 mnd - har kommet godt i gang og har merkbar forskjell på formen, kan begynne å trene med full intensitet

6 mnd - grei form, ser grei ut, men fortsatt mye å hente på kondisjon og styrke

1 år - i god form kanskje opp mot 75-80% av det som er mulig å få ut av kroppen

2-4 år topp form fra 85-100 % av hva som er mulig formmessig genetisk

Så lang tid tar det med en seriøs satsing å komme i form, kanskje lengre også, det er en misforstått greie at kan kommer i veldig raskt. 

 

For at jeg skal komme meg opp i verdenstoppen innenfor de linjene som er satt er jeg selvsagt avhengig av støtte både innen kunnskap om trening, kosthold, restitusjon etc.Jeg vil nok også på sikt bli avhengi av støtte økonomisk på sikt. Etterhvert som kroppen tåler større påkjenning vil det selvsagt også kreves at det brukes mer tid på satsingen. 

 

Så blir det spennende å se om det er mulig å få byttet ut fett til muskler på kroppen igjen :)Hvis man ikke fisker så får man heller ikke napp


Endelig fått demo-kiteutstyr i hus, takk Fluid.

Publisert: 18.08.2012 @ 17:49 Kategori: Kite Kommentarer: 2

Da ha jeg endelig fått kiteutstyr i hus :) Fluid Har sendt ned kite, brett og det som skal til for at jeg skal kunne komme meg ut på vannet. 

Dette er kite'n: Liquid Force Envy 12

 

Her har vi brettet: Liquid Force Influence 137

 

I dag begynte jeg med en bokstavligtalt "beinhard" bein og triceps økt på Spenst Gressbanen. Merker at jeg allerede nå kan legge litt mer vekter på for å kjøre hardere. Jeg hadde nok ikke trodd at det skulle komme så tidlig, men det er jo bare en positiv overraskelse. Etter det dro jeg ut til Hvasser Syd (en kitespot) for å møte damen bak Girl gone kiting Ingrid. Det var relativt lite vind og den hadde også en dreining for mye vest i seg, noe som gjør den gusty "ugjevn". Så det ble ikke mye kiteing, noen lenger ble krysset for de aller ivrigste. Vi fikk derimot mye tid til å prate, jeg ble kjent med endel nye kitere, det er jo alltid trivelig. 

Planen for kvelden er 15 år reunien fra Ungdomskolen :/ det har man jo alltid blandede følelser rundt, spesielt nå som jeg skal være edru. Nå for jeg det til å høres ut som om det er krise, det er det selvsagt ikke. Blir spennende å se hvor mange man kjenner igjen, sent tror jeg ikke det blir.  Må jo tidlig opp å trene i morgen.

 

Hvis værmeldingen skifter litt så for jeg kanskje prøvd utsyret også :) det hadde jo vært konge

 

Ha en fortreffelig aften alle sammen :) i morgen kveld skal jeg skrive ett innlegg om mine målsettinger :)


Kveldens treningsøkt og litt om tilbakemeldinger fra dagens artikkel

Publisert: 17.08.2012 @ 20:16 Kategori: Trening Kommentarer: 3

I dette lille kveldsinnlegget forteller jeg om dagens trening og dagens tilbakemeldinger.

Planen i dag var en rolig svømme eller powerwalk økt på morgenen, det skjedde ikke. Jeg sovnet alt for sent i går derfor valgte jeg å sove 1 time lengre kontra morgentrening: FORKLARING finner dere på linken :) Selv om jeg ikke fikk trent på morgenhar jeg kompensert med å legge dette inn i ettermiddagsøkten, slått sammen 2 økter til 1. 

Da ble treningsøkten slik: 1 time powerwalk "ute", rygg og skuldre på helsestudie Spenst Gressbanen. Det er jo knall vær i Tønsberg om dagen, da må få tilbrakt litt tid i solskinnet som er :)
 

Når det gjelder artikkelen som jeg skrev tidligere i dag, så har jeg fått masse god tilbakemelding på den. Jeg brukte endel timer på den nettopp for å lage et mariale av "etter min mening" høy kvalitet. Da er det jo super stas at jeg får meldinger på facebook og her inne på bloggen med masse skryt. 

 

I kveld får jeg litt demo utstyr som jeg skal få kikket på i morgen :) blir spennende å se når vinden kommer så jeg får til den første kite session.

Lover også å skrive et innlegg om MINE MÅL  (i løpet av helgen) så dette feltet ikke står tomt.  Kos dere med fredagskveld.


Trening og søvn, les mer

Publisert: 17.08.2012 @ 12:09 Kategori: Trening Kommentarer: 19

Søvn har vært mye i fokus i mediene de siste årene. Det har blitt forsket på alt fra hvordan det påvirker levetid til hvordan kroppen restituerer ved søvn. I denne artikkelen kommer jeg til å fortelle litt om søvnfaser og litt om viktigheten søvn har for restitusjon/trening. Hvor mye det faktisk påvirker vårt resultat.

Hvis man deler treningenresultatet inn i 3 deler. Treningsopplegg (gjennomføring) Kosthold og søvn! Så vil man se at har man et perfekt treningsopplegg "iforhold til målsetting" det samme med kosthold, men mangel på god søvn så vil man gå glipp av store deler av treningsfremgangen. Det samme vil selvsagt skje hvis du tar vekk en av de andre faktorene. Eks: slutter du å trene vil selvsagt kroppen ikke oppleve noen fremgang.

Søvnfaser. Disse deler man opp i 5 perioder og det er spesielt fase 3 og 4 som har innvirkning på Treningsfremgangen. Det kommer jeg tilbake til i bunnen.

Søvn går i sykluser, det vil si at man starter med fase 1-4 også REM (navnet på fase 5) på slutten før man starter på en ny syklus. Dette forklarer også hvorfor man kan føle seg trøtt og uopplagt hvis man for avbrutt søvnen. En syklus vil normalt foregå på 90-110 minutter og normalt så har man 4-6 søvnsykluser i løpet av en natts søvn. Dette er selvsagt noe individuelt, søvnmengde og søvnrytme spiller jo inn.
Fase 1 og 2

Dette kaller vi på folkemunnet lett søvn! Hjernen er fortsatt veldig aktiv og det kan måles elektriske korte bølger, høyfrekvens og lavvoltbølger. (Dette kaller man på fagspråket alpha og theta bølger). Muskeltensjon, respirasjon, puls og kroppstemperatur synker gradvis. Fase en varer ca 7 minutter mens fase to varer 10-25 minutter.

 

Fase 3 og 4 

Disse fasene starter ca 30 minutter inn i søvnsyklusene. Dette er den viktigste delen med tanke på trening, men laget et eget avsnitt senere i artikkelen. Nå er den elektriske aktiviteten i hjernen gått over til langsomme bølger, såkalt deltabølger. Disse fasene refereres til med SWS (slow wave sleep). På folkemunnet kaller vi det "dyp søvn". Hvis man våkner opp i en av disse fasene vil man gjerne føle seg desorientert, det tar ofte en stund før man føler seg våken. De fleste som blir vekket i denne fasen sliter også med hukommelsetap i den første perioden man er våken. Derfor opplever man at alarmklokken har blitt skrudd av uten at man husker det.

 

Fase 5 REM

REM står for (rapid eye movement) Det er her vi drømmer, musklene blir paralysert (utkoblet) fra tankevirksomheten som foregår. Dette for at vi ikke skal skade oss når vi drømmer. De fleste har kanskje opplevd suget i magen når de har svevd i fritt fall og våknet opp. Under REM så øker respirasjon, puls og blodtrykket igjen. Denne fasen er det som varierer mest i varighet også. Den første syklusen så varer den kun et par minutter, mens den i siste fase (under en normal natt søvn) kan det vare helt opp til 40-60 minutter. Mengden REM er ensbetydene på hvordan vi opplever kvaliteten på søvnen. Det forklarer hvorfor det er så viktig med sammenhengende søvn. Vi får jo mest av den på de siste syklusene. Det er under denne fasen vi også bearbeider minner, takler stress og opprettholder emosjonell stabilitet. 

Kroppen har muligheten til å hente inn "noe" REM søvn ved behov, men ikke hvis man har mangel over lengre tid. REM påvirker også energinivået noe som ved mangel kan gi begrensninger i forhold til høyintensitet på trening.

Proteinsyntesen er også på det mest aktive under REM, det er da kroppen har mulighet til å lagre aminosyrer i musklene slik at man bevarer muskelmasse.

 

Så hvorfor SWS (fase 3-4) er så viktig for de som trener mye. Under SWS så øker blodtilstrømningen til musklene, det gjør at reperasjon av vev og tilføring av næringstoffer forenkles. Forbrenningen er på det laveste nivået igjennom hele døgnet, det gjør at energien kan konsentrere seg om oppbygging. Den aller viktigste prosessen for de som trener har er at veksthormonutskillelsen er på sitt høyeste i denne fasen. Fra 60-90% forekommer under SWS. 
 

Hvis dere syntes at artikkelen er bra, legg gjerne igjen en kommentar, eller post den på egen facebook side. Det kan enklet gjøres ved å trykke liker under artikkelen.


Første gang på TOPPLISTEN :) det er jo utrolig morsomt at folk liker det jeg skriver :)

Publisert: 16.08.2012 @ 19:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

Har i dag vaket rundt på topp listen, blogg.no for første gang  :) Det syntes jeg er utrolig hyggelig og det inspirerer meg til å fortsette med Bloggingen :) Jeg mottar mye hyggelige tilbakemeldinger, mest igjennom Facebooksiden. Hadde vært hyggelig om enda flere gav tilbakemeldinger også her inne på bloggen. Det er konstruktiv kritikk eller ros som kan hjelpe meg å få bloggen best mulig.  Også morsomt at flere og flere følger meg på twitter, blogglovin etc. hvis det er noen som enkelt ønsker link til dette finnes det linker på høyere side av blogginnleggene.

Når det gjelder bloggen har den begynt å få det designet som er tenkt. Det kommer til å bli noen små forandringer på Headerbilde (hovedbilde) også kommer det kontaktinfo. Hvis noen skulle ønske å kontakte meg.  Kommer muligens også litt reklame fra noen flere sponsorer, men er foreløpig kun i innledende samtaler når det gjelder disse. Det som er hyggelig er jo at det er flere som har vist interesse for å være samarbeidspartnere i min satsing tilbake mot toppen. Det setter jeg utrolig pris på, hvis det er flere som skulle finne dette interessant så legger jeg inn manuelt kontaktinformasjon i dette innlegget siden det ikke har blitt klargjort enda. (ligger i bunn)

Når det gjelder min avtale om sponsing på Kite er den satt, så det må eventuelt være andre ting som man ønsker å bidra med. "det finnes masse som er ønskelig".

Tenkte jeg skulle legge ved ett kiteklipp for dere som ikke er så kjent med selve sporten: FILM :) Det er en fet film som inspirerer :)

 

Dagens andre treningsøkt: 15 vandring på tredemølle i lett motbakke. Bryst, biceps og litt mage.

Kjenner at jeg etterhvert kan ta i mer og mer. Det tar jo ofte en mnd før man bør kjøre opp til fullt trøkk. Dette for å spare muskelfester og unngå skader.
 

 

Kontaktinfo: Mail jarleskoie@hotmail.com

                      Tlf 9166 5334

 

En dag uten trening er en dag uten mening :) 


Når løper man og når jogger man???

Publisert: 16.08.2012 @ 11:02 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Spørsmålet kom opp i mitt hode under dagens twittermelding, jeg ble i grunn tenkene på dette under hele Jogge/løpeturen jeg startet dagen med.

Fortsetter under bilde:
Alt mulig kom opp, en løper jo 100 meter (der tror jeg faktisk alle løper) så tenkte jeg på maraton (OL) ja, de løper jo faktisk de også. Jeg derimot ville vel ikke løpt ett maraton, nei jeg ville nok gått ble konklusjonen i mitt hode.

Hvordan kan jeg best forklare forskjellen? Jeg tror jeg skal trekke frem hestespråket. Uten at det er min sterkeste side :) men en hest skritter vel når den går. Der er vi jo like. Så traver den "jogger" også galopperer den "løper": Man kjenner jo forskjell på "kall det ganglaget" i de forskjellige kategoriene. Det må jo ha noe med steglengden i forhold til lengden på benene å gjøre. Jeg følger også at jeg beveger meg mer opp og ned når jeg jogger og mer frem når jeg løper.

Jeg har prøvd å lese meg til det på nett og det finnes mange forskjellige teorier. Noen setter opp forskjellige hastigheter. ( blir ikke det litt misvisende med forskjellig lengde på beina). Andre snakker om hvor langte man klarer å holde ut, eventuelt om man klarer å snakke mens man løper. "bruker uttryket løper som dere ser" 

For å klare å skille stilene uansett form tror jeg ikke man kan ta hensyn til tabeller med hastighet, eller tid man holder løpestilen. En maratonløper ville jo klart å pratet i 3-4 mil og fortsatt løpt hvis jeg hadde syklet ved siden av. "Ikke presset tempoet hans"

 

Min konklusjon: forskjellen mellom jogging og løping har med steget som gjennomføres å gjøre. Ikke med hvor lenge man kan gjøre det eller hvilken hastighet som oppnås. "hørt om uttryket jogge på stedet" :) Det kan faktisk vært veldig forklarende for følelsen av jogging. da kommer man liksom ovenfra i steget. En ting kan vi være enige om. Ut i fra inviduelle hastigheter så kan man ikke løpe sakte :) :) Det ville jo sett ut som tresteg i slow motion.Har noen sett en person som løper PÅ stedet??? :) :)

 Jogge/løpe tur ble det ihvertfall :) Satser på at det kommer til å gå over til rein løping når formen øker.


En liten avsporing, Hjerteinfarkt

Publisert: 15.08.2012 @ 20:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Jeg skal ikke skrive en doktor grad om hjerteinfarkt her inne. Mer om symptomer, faresignal og utviklingen på hvem det rammer. Det er selvsagt en grunn til at jeg plutselig skriver om dette. Det er fordi min mor har vært hos hjertespesialist på sykehuset i dag og fått beskjed om at hun har hatt hjerteinfarkt. Trolig skjedd i forbinnelse med ett utenlandsopphold for ikke lengesiden, der hun fikk ett illebefinnene uten å oppsøke lege. Litt kritikk til deg mamma: du kan da virkelig alle symtomene på dette. Du har vært gift med en ambulansesjåfør i 17 år, nok om det. Det er lov å gi litt konstruktiv kritikk til de man er glad i :)

Heldigvis går det veldig bra med henne og hun har kommer raskt forbi køen i sitt behandlingsopplegg. Skal inn på Rikshosbitalet innen 5 dager for ny kontroll. Da må jeg virkelig berømme det Norske sykehuset, hun har fått god informasjon og de har brukt kort tid. Og er allerede satt på de medisinene hun trenger frem til videre utredning:) Takk for det!
Når det gjelder symptomer så kan det være greit å kunne noe om det. Det er vel i grunn årsaken til at jeg skriver dette innlegget. De fleste hjerteinfarkt kan man komme ut av med et helt friskt hjerte hvis man kommer tidlig til behandling. Innen 3-6 timer. Nøl derfor aldri med å kontakte 113 eller lege hvis du er usikker. Det kan faktisk være forskjellen på liv å død. En ting er sikkert at ihvertfall ved litt større infarkt så er du ikke usikker på om noe er galt med kroppen din, så du trenger ikke gå å kjenne etter symptomene. Da blir effekten litt som å fiske med dorgesnøre, etterhvert så lurer du på om de små bevegelsene i krokene kanskje er en liten fisk. Det snøret blir dratt opp titt og ofte for å sjekke uten fangst, men heller en gang for mye en en forlite når det kommer til hjerteinfakt symptomer. 

Symptomer: ikke alle får like sterke tegn "litt forsvar til deg mamma", men du hadde endel av de, og det er ikke alltid lett å trekke konkluksjoner!

-  Brystsmerter og trykk for brystet som vedvarer over flere minutter. De som har opplevd det beskriver det som klemmende, pressende eller at det snører seg. ofte sitter smerten bak brystbeinet, men kan også kjennes ut som det er i ryggen.

-  Ofte stråling eller vissenhet i en eller begge armer, spesielt venstre og i hals eller underkjeve. Den kan også komme i rygg eller øvre del av magen. Smertene er ofte kraftige og bedres ikke av hvile.

-  Kvalme og brekkninger

- uforklarig svimmelhet og kortpusthet

-  kaldsvetting

- angst, uro og slapphet

Hjerteinfarkt er gjerne noe vi har forbundet med 45 år pluss og fedme, slik er det ikke lengre. I dag rammer hjerteinfart også mennesker ned i 20 årene, også slanke mennesker. Min mor er jo tynn, men noe mer i faresonen aldersmessig. Det å ha høy forbrenning (være tynn uansett hva du dytter inn) sikrer deg ikke mot hjerteinfarkt, blodårene tettes for det. Det kan også ramme selv om du lever sunt, ta vår idrettshelt Aleksander Dale Oen som ett eksempel.  Det er ett bevis på at det ikke alltid er lett og oppdage hjertefeil, heldigvis har vi blitt gode på hjerte etter mye forskning når det først oppdages feil.
 

Skal ikke dvele mer med dette, men som sønn av en ambulansesjåfør og med en mor som nylig har opplevd det så tenkte jeg at det var riktig å informere litt om det.

 

Hviledagen har vært knall, utenom sykehuskjøring. fikk med en rolig sykkeløkt på ca 40 min. 

 

Glad i deg Mamma :) dette går bra vettu, neste år blir det himalaya vettu :) du kommer til å bli sprekere en noen gang :)


Kite sponsor på plass, Liquid Force igjennom Fluid :)

Publisert: 15.08.2012 @ 12:11 Kategori: Sponsorer Kommentarer: 8
Jeg har nå laget en sponsoravtale med Liquid Force igjennom Fluid.no. Dette er en Promokjører avtale eller Team light som det heter hos Fluid. Jeg kommer til å kjøre med Envy kiten. Jeg kommer mer tilbake til utstyret når jeg har fått det i hus selvsagt. 

Artikkelen fortsetter under bilde:
Jeg setter veldig stor pris på at Fluid ønsket å gi meg denne muligheten, det var Fluid som var min forrige sponsor når jeg sluttet å konkurrere sist. Nå blir det opp til meg å bevise at jeg er verdig en slik tillit som jeg nå har fått frem dem. Det er også viktig for meg å få et så sterkt navn i ryggen når jeg skal gjøre en satsing som jeg er i ferd med. Jeg kjenner de og de kjenner meg, og det ser jeg på som en stor fordel når det kommer til ett samarbeid som dette. 

En sponsoravtale er også noe som forplikter, Man sponser jo sjeldent helt uten grunn. Så det ligger jo nå endel forventninger som jeg må tilfredstille for å bevare avtale. Jeg elsker jo heldigvis utfordringer som dette, hvis ikke ville jeg aldri satt i gang på den måten jeg gjør. 

 

I dag er det hvile dag, det blir en rolig sykkeltur på ca 1 time i solen. Det er vel det nærmeste jeg kommer fysisk aktivitet i dag. Hodet syntes det er veldig spesielt at kroppen ikke skal trenes i dage, men jeg tror kroppen er veldig glad for en dags hvile fra det kjøre den har blitt møtt med den siste tiden :)

 

Stisykling, punktering og sol, topp stemning :)

Publisert: 14.08.2012 @ 21:38 Kategori: Trening Kommentarer: 0

Har i kveld fått syklet en god runde på sti, det er deilig å sykle ute når solen enda er varmer på kvelden. Runden vi sykler er en blanding av grus, sti og singeltrack. Jeg må nok si at singeltrack er favoritten min, da får man fartsfølelse selv om det ikke nødvendigvis går så fort. 

klarte jo selvsagt å punktere, det skjer jo titt og ofte når man sykler ute i skogen. Rutinert som Andre er så hadde han med ekstra slange, det er jo ikke spesielt tress å bytte heller. Tiden hvor man lappet sykkeldekket har nok gått forbi, bestiller man slanger over nett så får man en slange for godt under 20 kr. Da bruker de færreste energi på lapping med vannbøtte som folk på min alder husker ihvertfall.

 

Bildet vekker minner da, typ far sønn kvalitetstid :)

Jeg fikk en god målestokk på formen i dag også, Andrè er jo i relativt god kondisjonsform  så jeg ser jo at jeg har ett stykke igjen før jeg er på samme nivå. Heldigvis er det ikke uoppnålig. Natland kan jo fort bli en av mine hardeste konkurrenter på Redbull Ragnar Rock til vinteren. Vi satser på at det blir 1 utendørs sykkeløkt i uken fremover. Så det er bare å henge seg på. runden tar ca 1,5 time. Det blir jo varslet på facegruppen https://www.facebook.com/groups/255851377784706/ hvis noen skulle være interessert i nærmere tidspunkt. Det er en rein sykkegruppe!!

Helene jobber jo villig videre med bloggen som dere sikkert ser, de med ett trent øye ser ihvertfall forandringer :) 

Kommer med spennende nyheter i morgen som er kiterelatert :)

 

Hvorfor syte når du kan nyte???  :) :)


Kroppen Skriker etter restitusjon!!! Dagens tips :)

Publisert: 14.08.2012 @ 11:48 Kategori: Trening Kommentarer: 10

Etter at kroppen har blitt pushet på en masse trening skriker den etter en restitusjonsdag kjenner jeg. Heldigvis er dette satt opp i treningsplanen i morgen :) Da blir det kun en lett svømme, spasere eller sykkeløkt.

Det er ikke slik at på hviledager så må man ligge helt i ro, hvis dere har sett på sendinger fra Tour de france f.eks så ser dere at rytterne setter seg opp på en spinningsykkel og tråkker ut melkesyre. Samme bør gjøres på hviledager, ha lett bevegelse på kroppen for å så ut melkesyre og laktat!

Dagens tips, Restitusjon: Artikkelen fortsetter under bilde!
 

Kald dusj etter trening (ett kaldt bad har enda bedre effekt), men det er det ikke alle som har muligheten til. Det som skjer er at kapillærene og venene trekker seg sammen for å insulere kroppen, og blodet blir sendt fra armer og beina til indre organer for at for at disse trenger varmen mest. "forsvarsmekanisme for at indre organer skal holde på varmen". Dette trekker med seg metabolitter som laktat og melkesyre vekk fra muskelmassen, du vil da oppleve mindre stølhet og i tillegg vil det bli en noe kortere restitusjons tid. Det har også blitt påvist økt produksjon av glutation " ett antioksidant" som øker kroppens imunforsvar. Kroppen bruker også noe energi på å få tilbake varmen, så du kan jo si at det er fettforbrennende selv om dette ikke er den helt store effekten. Så føler man seg utrolig frisk og opplagt!Dagens første økt: Triceps og bein på helsestudio. Skal ærlig innrømme at beinøkten ikke var av de hardeste. Dette fordi jeg allerede er sykt støl "etter løpeturen på Søndag" og jeg skal sykle en 1,5-2 timers tur senere i dag.


Nytt design :)

Publisert: 13.08.2012 @ 21:24 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Fruen bak bloggen http://slankmegflat.blogg.no/ har hjulpet meg med designet av bloggen. Den er ikke 100 % ferdig, men den kommer seg veldig. Tusen takk Helene, du er en knupp. En ting er sikkert, den hadde ikke sett slik ut alene.

Gi gjerne tilbake melding på det nye designet, det blir jeg glad for. Letteste måtten å forbedre den på. Skriften kommer til å bli litt større, og det kommer forskjellige underkategorier så det skal bli enklere å bla i bloggen historisk innen for det feltet man ønsker å lese om.

Meg - Helene - Iselin

  

Kveldens økt: Rygg, skuldre og mage, ble gjennomført med Iselin og Helene. god stemning og litt korreksjon på øvelser for å få full effekt. Alt for mange jukser i øvelser for å bruke tyngre vekter. Deilig var det ihvertfall, kvelden ble avsluttet med en tunfiskrett. Jeg har som mål å vise dere forskjellige tunfiskretter helt til alle finner en de liker :)

 

Følg meg på:

https://twitter.com/JarleSkoie

https://www.facebook.com/groups/406307749427714/


Treningsplan!!!

Publisert: 13.08.2012 @ 13:00 Kategori: Trening Kommentarer: 5

Hva er en treningsplan og hvorfor er det viktig å ha en plan over hva, hvilke, hvordan man skal trene.

Treningsplan er noe som er veldig inviduelt, alle har forskjellige forutsettinger (bakgrunn, kroppslige forskjeller, mål) Hvis du skal bli maraton løper så gir det lite effekt å kjøre "legg på deg 3 cm rundt armene med Arnolds ultimate armprogram" Jeg har vel i grunn lite sansen for treningsprogram lastet ned fra nettet i utgangspunktet. Dette fordi uten kunnskap i utgangspunktet skal du ha rimelig flaks om treffer riktig for din målsetting.

Nå er det dette kanskje å overdrive det litt, for det finnes mange gode standardprogrammer som fungerer veldig greit for de fleste. Men skal du ha et optimalt opplegg så må du gjerne sette deg litt mer mer inn i det. Søk rådgivning, det er vel kanskje en større barriere for de som har holdt på en stund. Prøv å søk etter råd fra noen som har faglig kompetanse, det finnes mange som kan mye. Men det finnes veldig  veldig mange som tror de kan. Særlig de som har trent i 1-2 mnd. De kan jo faktisk mest. Sammenlig det gjerne med når du gikk siste året på barneskolen. "Du kjente alle i hele verden". Føler du det samme nå? De som kan og vet alt, det er vel veldig sjeldent de som kommer ut som vinnere innen idrett eller generelt. Jeg vil heller satset korte på den nysgjerrige og kunnskapsøkende. 

Litt tilbake til Treningsplan, det er viktig å sette en plan i forhold til de mål som ønskes oppnådd. Da er det viktig å ta med hvor mye tid man ønsker å bruke og Hvilke resultat som ønsket. Derfra legge inn hvilke elementer som skal til for å få de ønskede resultatene. Det er ikke alltid mengden trening som gir de beste resultatene. Med riktig treningsplanlegging mot de mål som er satt kommer man ofte mye lengre selv med mindre mengder. Det finnes sikkert mange flotte apps på dette til mobiltelefoner også. Jeg kjenner dessverre ikke så godt til det markedet. Vet du om noen så legg det gjerne inn i kommentarfeltet.

 

Personlig så legger jo opp til en veldig generell opptrening om dagen, dette vil jeg gjøre den første mnd for å oppnå kontakt innen flere felt. Kondisjon, muskelmasse, muskelfester etc. 

 

Her er min treningsplan for de 4 første dagene denne uken. Så kan dere se ett eksempel:

Mandag:  1. økt:1000 meter svømming før jobb,

 2. økt lett oppvarming, rygg, skuldre og mage på helsestudio

Tirsdag:  1. økt lett oppvarming, Bein og triceps på helsestudio

                 2. økt Stisykling ca 1,5 time-2 time ute

Onsdag:  1. økt 1000 meter svømming/ powerwalk enten eller

                  2. økt Mulig powerwalk, den blir tatt på energinivået

Torsdag  1. økt Løping utendørs hvis været tilsier det 5 km i lett kuppert terreng

                  2. økt lett oppvarming, Bryst og biceps på helsestudio

 

Følg også på facebook: https://www.facebook.com/groups/406307749427714/ Så får du beskjed hver gang det kommer nytt innlegg. Pluss pluss pluss


Gjort øvelser han ikke liker!!!

Publisert: 12.08.2012 @ 21:04 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Søndag er visst en dag i uken det også "?" Jeg har nok ikke hatt for vane å utnytte søndager fullt ut. Det er vel det eneste stede jeg har levd etter kristen tro. Det har vært en hviledag som har blitt holdt hellig. Nå som jeg ikker har flydd bryggelangs ett par helger på rad så har jo søndager blitt en fullt brukenes dag :) 

I dag har jeg vært i Kjærrafossen med Mor og Mormor med god gammeldags matpakke. Det er jo virkelig en naturperle, distre som få så hadde jeg med kamera, men ikke minne kortet. Det satt jo selvsagt igjen i PC'n etter bildene fra Surf City :( Derfor legger jeg med ett bilde hentet fra internett. Her hopper det opp masse laks som som er ett spektakulært syn. Fossen ligger i gangavstand fra Høyt og lavt. Hadde selvsagt håpet på en liten lek økt der, men så ble det ikke.

Dette er jo område hvor min Mormor vokste opp. Jeg har både hørt og sett på den "lange veien hun hadde til skolen" "hvordan område var med mindre trær" "hvor mye snø det kunne være" etc.

Jeg har jo med årenes løp blitt interessert i historie, også egen. Har nok høyere interesse innen økonomisk og verdenshistorie, men det er viktig å forstå hvor man kommer fra.

 

Vel hjemme etter dagens ekspedisjon fant jeg ut at jeg skulle gjøre noe jeg virkelig ikke liker. LØPE EN RUNDE, jeg har faktisk ikke løpt en runde (utenom de rundene jeg løper rundt meg selv når jeg leter etter noe) på ihvertfall 4-5 år. Runden jeg da løp er en lett kuppert løype med sti/grus på ca 5 km. Målet med turen var å klare å jogge rundt uten å måtte gå. Til all min forbauselse så klarte jeg faktisk det :) Det var jo veldig motiverende, så nå er jeg klar for flere runder i skogen i nær fremtid. Det gikk ikke spesielt fort, men aldri ned i gangfart.

Dagens tips: hvis du ikke er glad i å løpe, tenk deg om hva du spiser måltidet før du løper. Smaken kommer du til å ha i munnen under hele løpeturen!


CLA brenner fett, pluss mange andre positive egenskaper :)

Publisert: 11.08.2012 @ 20:50 Kategori: Kosthold Kommentarer: 0

CLA er en type fett som naturlig finnes i kjøtt og melk. Produksjonen er høyest når kuer spiser gress, den er ikke like stor når de spiser høy. Siden det moderen landbruket bruker mesteparten høy som fòr, har vi mistet ca 50 % av vårt daglige inntak av CLA. Det blir sett på som lite heldig etter at det ble gjort kjent for forskerene, dette fordi CLA har veldig mange positive egenskaper

.

Det ble i 1978 gjennomført en rekke tester med CLA på rotter (skal ikke ta diskusjonen om testing på dyr), da viste det seg at rottene som fikk ekstra CLA hadde mye høyere overlevningsprosent på kreft. I tillegg ble det registrert at de var smalerer og hadde høyere prosent muskler. Da kom det jo mange spørsmål for forskerene, gir det bivirkninger på mennesker etc. Det var først på 90 tallet at man fikk gjennomført dee første testene på mennesker. Testene viste at CLA hadde like positiv virkning på mennesker som hos dyr. 

CLA har som det meste her i verden noen BI virkninger. Det er relativt nytt i forskerverden å de eneste BI virkningene mann har klart å dokumentere er hos mennesker med diabetes type 2.  Det kan godt hende at noen forskere klarer å provosere frem noen flere tilfeller, det vil tiden vise.

Det brukes ihvertfall mye ressuser innen forskning på dette feltet enda, når det har blitt brukt i over 20 år og ingen har lidd nevneverdig av det enda. Da tør ihvertfall jeg å bruke det, jeg har brukt dette tidligere på 2000 tallet med positiv effekt. Det er ikke slik at hvis du dytter i deg masse CLA så kan du sitte i sofaen å komme i knallform, men det kan være en bydragsyter som gir en positiv effekt for ett bedre resultat.

Kveldens treningsøkt ble 45 min på elipsemaskin 5 min rolig gange for å unngå å se maten jeg spise igjen å raskt. Nå blir det litt OL titting på kvelden her :) 

 

HEIA NORGE 


SURF CITY I SOLSKINN :)

Publisert: 11.08.2012 @ 15:58 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 1

I dag har ferden gått opp til http://www.surf-city.no/. Her har man en fantstisk mulighet til å leke seg på brett uten å være avhengi av båt.De har en flott grasspot hvor man kan følge med hvis man er skuelysten, det er satt opp benker og tivselfaktoren er høy. De har også nytt for året bygget opp en kiosk som har enkel servering av næring i fast og flytende form.

Surf-city er for alle, ung, gammel, nybegynner eller fullt aktiv innen brettsport. Hvis jeg ikke husker feil så får man pengene tilbake om man ikke kommer opp på brettet. Så sikre er grunderne bak prosjektet på at folk vil få det til. De har hatt folk på 60 pluss her oppe som har fått det til. Visjonen om å få til en lekeplass for brettsporten midt i en by har krevd sin mann. Det er mange prosseser og mye å ta hensyn til for å få en park som dette opp å gå. Personlig tror jeg Surf City virkelig har livetsrett og med visjonen som de selv har på sine hjemmesider om utvikling vil dette anlegget blir veldig bra på sikt:)

Ett par bilder fra dagens lek, artikkenen fortsetter under bildene:

 

 
Kabelsystemet som benyttes heter System 2.0, det er ett kabelsystem hvor man blir trukket i en rett linje fra den ene siden til den andre hvor man snur og blir trukket tilbake., Det finnes også kabelbaner hvor man blir trukket i bane med rette strekk hvor man ender opp på utgangspunktet.  De har satt opp forskjellige elementer som kun kreativiteten setter grenser til. Man kan også poppe "hoppe" uten bruk av disse elementene. Det gjøres med å stramme opp linen og satse fra den rett før trikset skal gjennomføres. Som jeg viser med første bilde fra dagens moro.

 

For å bygge opp ett sunt og bra miljø har grunderene også vært med å starte Tønsberg vannski og wakeboardklubb.  Jeg sitter ikke inne med kunnskapen om de har begynt med offisielle treningstilbud enda eller ikke, men vet at de ønsker å gjøre en seriøs satsning for de aktive medlemene.

De har også laget en facebookside https://www.facebook.com/surfcitycablepark hvor man kan hente ut mye nyttig informasjon.

 

https://www.facebook.com/groups/406307749427714/

 


Venner som støtter opp :)

Publisert: 10.08.2012 @ 19:57 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Jeg forespurte mine facebook venner om det var noen som hadde noe fotoutstyr som jeg kunne låne. Det tok ikke mange minutene før jeg fikk respons, Cecilie Tustervatn stilte villig opp med ett Go Pro Hero2. Mens Nikita Jevnheim stilte opp med ett speilrefleks kamera som jeg skal hente nå senere i kveld :) Det burde sikre muligheten for litt kvalitetsbilder her inne. Så tusen takk til dere begge :) :) Lover at jeg skal få tatt noen interessante bilder i morgen som blir publisert her inne :) så for dere vente i spenning på hva det blir :) 

Først treningsøkt i dag foregikk i Tønsberg Svømmehall, der fløt jeg rundt fra kant til kant til 1000 meter var tilbake lagt. Hvis det er noen som sliter med trøtthet på jobben de første timene kan jeg virkelig anbefale en kort treningsøkt før jobb. Akkurat mens det pågår/gikk var jeg nok litt usikker på min egen våkenhet. Jeg spurte meg selv hver gang jeg fikk hodet opp av vannet "hmm, er jeg virkelig våken nå"

Ja ja, det gikk jo fremover ihvertfall:)

Min andre treningsøkt for dagen ble akkurat avsluttet :) først 30 min oppvarmingssykling ute, før jeg trente bryst og biceps på Spenst Torvgården. 

Det er virkelig deilig å kjenne motivasjonen som utspringer seg i psyken om dagen. Det er mange som gir positiv tilbake melding, det gir jo inspirasjon. 

Del gjerne blogg innlegg eller anbefal facebooksiden slik at folk enklere kan følge med :)

 

Ha en forrykende Fredagskveld enten planen er dans eller OL på TV 

 

Have fun

Enjoy life


Vil lage strøm med kite :/ sja , litt usikker!!!

Publisert: 10.08.2012 @ 10:31 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Det Norske selvskapet http://kitemill.no/ ønsker å produsere energi (strøm) med ett nyutviklet Kitesystem. Tanken er jo forsovit morsom i utgangspunktet, men jeg sliter med å se hvordan dette skal se bedre ut en vindmøller i naturen. Etter å ha lest http://e24.no/energi/genererer-energi-med-kite/20261004 sin repotasje om dette ble jeg vel i utgangspunktet mer skeptisk. De ønsker da at kiter skal bli trukker ut for 0 - 800 - 0 meter for å produsere strøm. Da trenger man store arealer, jeg har ikke satt meg super grundig inn i dette selvsagt. Men det skal bli interessant å se hva de får til med prosjektet. Jeg liker jo Entreprenørskap veldig godt, så jeg ønsker jo prosjektet lykke til. Kommer nok til å følge med fra sidelinjen når det dukker opp mer informasjon. 
 

Det positive er jo at det kanskje vil komme noen kroner til forskning på kiter så de blir enda bedre :) det kan man jo like svært godt :)

 

Dagens første trening ble gjennomført i http://www.visittonsberg.com/aktiviteter?lang=no&id=194398, 1000 meter bryst før kl 0800 :)  Deilig start på dagen, kan anbefales til alle som ønsker en våken tilstand på jobb :)

 

 


Blogg verden!!!

Publisert: 09.08.2012 @ 19:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

I dag har jeg prøvd å sette meg inn i Bloggverden! Sist gang jeg blogget (som sikkert noen husker) var jo når jeg rodde fra Gøteborg til Stockholm for kreftforeningen. Da fikk jeg jo mye hjelp fra Norske og Svenske medier, mest de Svenske faktisk. Det var jo de som fulgte bloggen mest. Jeg lå på 3500 til 4000 lesere hver dag den gangen, nå var jo det noe meget spesikifk som ble blogget om den gangen.

bassefant.blogg.no hvis noen skulle være interessert.

 

Som dagens bloggtittel sier har jeg prøvd å sette meg inn i hva som skal til for å få flest mulig til å oppdage bloggen. Hva kan man gjøre med layouten for at den skal bli behagelig å lese. Hva man skal blogge om bryr jeg meg kanskje ikke så mye om. Jeg kommer til å blogge om det jeg selv ønsker å formidle.

Jeg jobber jo til daglig med en internettside  http://www.buy24.no/ , men jeg har jo ingenting med systemutvikling "kodelinjer" å gjøre. Hvordan det legges inn tags og diverse. Heldigvis kjenner jeg noen som kan det mye bedre en meg :) også dette med design av selve bloggen. Så den vil nok se ganske mye bedre ut innen kort tid :) Det kan vi takke Helene Andersen for :) Hun har greie på design, hvordan du legger inn tags, etc. Det finnes også mange steder man kan melde inn bloggen, typ blogglisten.no, bloggurat, bloggzine.no, side2blogg etc. det er rett og slett ett hav av muligheter i denne verden. Alene ville det tatt veldig lang tid å skjønne noe av dette, men som i resten av verden så er det alltid hjelp å få. jeg har en innstilling, man kan løse det meste her i verden, men det kan ofte være mer effektivt å la de som kan det gjøre det og heller bli enda bedre på det man selv kan. Man kan umulig bli best i alt. Det er selvfølgelig gøy å lære om nye ting, da handler det jo om å følge med litt i kullissene når det blir jobbet. Som den nygjerrige sjelen jeg er, hadde jeg slitt med å holde meg helt unna :)

Aner ikke om den siste setningen gav noe mening, men den tanken jeg hadde i hodet var veldig veldig smart. Så lev gjerne på den :)

 

Dagens trening: begynte med 25 min løping  etterfulgt av litt magetrening på slutten før jobb. 

                              Andre økt bestod av 10 min på elipsemaskin "oppvarming" etterfulgt av rygg og skuldre med forskjellige styrkeøvelser på Spenst Torvgården 

 

Jeg velger å ikke utdype så mye om repitisjoner og øvelse på dette tidspunktet. Det kommer det mer av etterhvert, vil ikke at det skal bli en hel roman hver gang jeg skriver ett innlegg.

 

Go hard or go home!!!

 

Setter fortsatt pris på at folk er inne, jeg lover at bloggen kommer til å inneholde mer spesifik trening, kosthold, kitetips, turtips, bilder, intervjuer, motivasjon, etc etterhvert. Må sette meg inn i bloggverden først bare :)

 

 


Overveldet over responsen :) Ny gruppe på face som gjør det enklere å følge med :)

Publisert: 08.08.2012 @ 14:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

Jeg må si jeg er meget positivt overrasket over den voldsomme responsen. Jeg hadde forventet at det skulle ta litt lengre tid å bygge opp trafikken.

Det første døgnet har jeg passert 500 sidevisninger, det er veldig bra. Det er jo godt at man enda kan skape interesse. Da for vi håpe at jeg kan levere noe interessant tilbake. Slik at folk kommer innom gjevnlig for å se hva som har skjedd.

Jeg setter veldig pris på viss folk deler siden på face og eller kommenterer innlegg. Jeg har laget en Facebook gruppe, dette fordi jeg tror aksepten er større for å skape diskusjon på en plattform som flere er vant med. Der vil jeg selvsagt linke inn alle innlegg som blir skrevet her. Så kanskje en letter reminder for å følge med også. https://www.facebook.com/groups/406307749427714/, Blir glad for alle som ønsker å følge/være aktive på denne gruppe. Mulig selve gruppen kommer til å bytte navn etterhvert :)

I dag ble det jo annonser at det skulle være hviledag i treningen med mulighet for en svømmeøkt før jobb hvis Tønsberg Svømmehall hadde åpent. Det hadde det selvsagt ikke, så det ble en powerwalk runde på en time isteden. I ettermiddag legger jeg opp til en rolig sykkeløkt på en time for å få litt bevegelse i beina igjen.

Jeg føler at jeg ganglaget likt som en 2 åring med en velfylt Pampers up and go. Trente jo knebøy i går, det har gitt sine smoothe resultater på bevegeligheten i dag. Heldigvis er det værst de første 2-3 gangen man trener bein :)

 

Skal få fikset kamera slik at det kommer litt bilder inn her etterhvert også :)  

 

Morsomt med tilbakemeldinger, har fått mye postivt og endelig endel tilbakemeldinger om at jeg er Gal igjen, gjerne med " på en morsom måte"


Dagens trening

Publisert: 07.08.2012 @ 20:56 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Jeg startet jo opp treningen Torsdag 2. aug, så er fortsatt i gang med første uken. 

Dagens trening startet med en formiddagsøkt: kort oppvarming tredemølle, triceps, bein og mage sammen med Iselin. Jeg har jo fått til en avtale med arbeidsgiver hvor jeg kan trene 2 øker i arbeidstiden hver uke.

Dagens andre økt: ble en rolig sykletur på 1 time med 1 pulstopp. Det er viktig når man trener mengde og også kjøre noen rolige økter.

Jeg legger ikke 100 % i maten enda selv om det er meget viktig på sikt. Nå passer jeg kun på at kroppen får i seg nok protein og karb til å restituere seg.

Så blir det spennende og se om jeg kommer meg opp til morgen svømming i morgen. I morgen er egentlig en hviledag, men kommer jeg meg opp til litt plasking før jobb så fungerer det greit :)


Hvorfor blogge.

Publisert: 07.08.2012 @ 16:36 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

Nå skal vi se om det er mulig å komme tilbake i form etter mange år uten satsing på den sportslige karriere. Jeg er nå blitt endel kilo tyngre og mye dårligere form enn jeg var når jeg kitet i V-Cup. Målet med bloggen er å motivere andre og meg selv til å satse for å nå de målene de selv måtte ha.

De første 1-2 mnd vil kun være preget av opptrening for å få kontakt med muskelmassen igjen. Det er kanskje ikke det mest spennende å følge, men veldig viktig uansett nivå man skal satse på. Jeg har stilt for Norge i 2 forskjellige sporter og har opparbeidet meg en god del erfaring fra dette. Det er som sagt mange år siden jeg sist var aktiv, livet i mellomtiden har vært preget av forhold hvor slik type aktivitet ikke har blitt prioritert. I tillegg til alt for mye fest og moro. Da kommer man selvsagt i lassaron form "heldigvis eller forhåpentligvis om dere vil" så har kroppen en viss form for hukommelse når det kommer til form. Det er ihvertfall det jeg ønsker å bevise.

Jeg kommer til å sette pris på motiverende kommentarer, og innspill på hvordan jeg kan gjøre ting bedre. 

Så for vi se om det er mulig å komme i form i form av lek og moro, med litt seriøs grunntrening i bunnen. 

 


Velkommen til min blogg!

Publisert: 07.08.2012 @ 15:55 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Dette er den første posten på min nye blogg ;)


hits