Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Trening

Kompresjonstøy, hvilken effekt har det på treningen?

Publisert: 28.05.2014 @ 11:55 Kategori: Trening Kommentarer: 6

Det er stadig flere som velger å benytte seg av kompresjonstøy. For kun få år siden så var "tights" plagg som var forbeholdt jenter, og kanskje noen få menn som satset innen langdistanse løping. Klart det kan ha sett ut som både skøyteløpere og langrennsløpere i trikå har benyttet det, men et relativt tettsidene plagg er ikke kompresjonstøy.For at kompresjonstøy skal ha noen effekt annet en å vise frem en vel dreid kropp så må det faktisk være relativt hardt trykk på musklene det sitter på.

Jeg vil skille på effekten under trening og den (største effekten) etter trening. Ja, du leste riktig. Den største effekten er faktisk etter du har trent hardt. Jeg velger allikevel å forklare under trening først.

Her skiller jeg på det kompresjonstøyet som kun er basert på et elastisk stoff som holder et jevnt trykk og det kompresjonstøyet som er formsydd slik at det holder musklene på plass.

Det elastiske stoffet (som begge har) er ment å presse blodet tilbake til hjertet raskere slik at blodet får muligheten til å oppta mer oksygen. Det er jo en kjent sak at blodet samles noe opp i musklene under trening. Dette ønsker man selvsagt at skal sirkulere så effektivt som mulig for å ta opp mest mulig oksygen.  Og joa, noen vil nok ha en minimal effekt av dette, men tror neppe man sløyfer 2 minutter på en 5 km av den grunn alene.

Så har vi det formsydde kompresjonstøyet slik som blant annet Skins A 400 serien. (profesjonelt treningstøy, ikke et moteplagg som 2xu) De er designet for å holde musklene på plass når man f.eks løper. dette er fordi man får ganske mye sleng i musklene imellom hvert steg. Spennet i muskelen slippes opp. Ser man dette i sakte film så ser man musklene går fra side til side. Da blir musklaturen tvunget til å rette seg opp når den igjen spennes i det man treffer bakken. Når det kommer til styrketrening så hjelper det kroppen å holde spenn i muskelaturen.

Altså kan profesjonelt kompresjonstøy være en bidragsyter til å unngå slitasjeskader i muskelvev og på muskelfestene. I tillegg optimaliserer det et trykk i musklene under treningen.

Så til den største og kanskje mest ukjente effekten. Restitusjonseffekten:Kompresjonstøy sin absolutt mest dokumenterte effekt ligger i restitusjon. Det anbefales at man har på seg kompresjon minimum 45-60 min etter trening.  Under hard trening så produserer musklene oksyderende frie radikaler (giftstoffer). Disse blir liggende i muskelen å hindre restitusjon (enkelt forklart) Disse føres ut via blodet til lymfekjertler etc. Derfor ønsker vi at blodet som har pumpet opp musklene, raskest mulig skal bli presset tilbake til de organene som skiller disse ut av kroppen. Det er her kompresjonstøy kommer inn, kompresjonen presser blodet ut av musklene og ut i omløp. Da blir man raskere kvitt avfallstoffene som kroppen produserer. Litt samme effekt som hvis man hopper i kaldtvann: Les om restitusjon her

Det er selvsagt endel som vegrer seg fra å stille på trening kun iført kompresjonstøy fra topp til tå, men effekten er like stor ved å ha det under annet treningstøy. Fotballspillere bruker dette under shorts og på overkroppen.

Det finnes faktisk endel toppidrettsutøvere som sover i i kompresjonstøy. Den ledende produsenten av slikt tøy: skins har en egen slik serie som heter Recovery.

 

Så uansett kroppsform og idrett så hjelper faktisk kompresjonstøy deg å nå dine mål.

 

Hva er din erfaring?

 

Følg meg gjerne på instagram: Playinshape 


Doping, utrolig trist:/

Publisert: 08.05.2014 @ 21:59 Kategori: Trening Kommentarer: 8

Dessverre så blir vi i dagens samfunn eksponert for diverse kroppsidealer via faebook, instagram og medium som tv, aviser og ukablader.  Heldigvis så har samfunnet våknet opp litt de siste årene, slik at fokus på en sunn livsstil har blitt satt høyt i de norske hjem. De negative sidene er dessverre heller ikke til å stikke under en stol. 


Dette jaget etter en perfekt kropp får dessverre flere å flere med dårlig selvtillit til å tro at løsningen er doping. De føler at dette er den eneste måten de kan få solt seg i glansen av å være vellykket. Når vi ser bilder av fitnessmodeller over alt med de mest markerte tilsynelatende perfekte kroppene. Så fungerer det som reklame for oss. Vi ønsker jo alle å fremstå som sunne kroppsidealer som andre beundrer. Jeg kjenner ganske mange fra dette miljøet, et par ting er de enige om. Når de står på en scene så er de på sitt absolutt svakeste. Og at for å vinne eller plassere seg høyt i dette miljøet så tyr de aller fleste til ulovlige midler. 

Hadde det bare vært så vel at det var kun disse utøverne som utsatte seg for dette...så ja vel tenker jeg, men dette drar med seg synergieffekter til alle disse andre som trener og i tillegg kanskje sliter med lav selvtillit. De vil jo også oppleve dette! Denne beundringen, at folk snakker om hvor god form man er i. Jeg ønske jo det selv, jeg er jo ikke bedre en noen annen (eneste er at jeg tyr ikke til doping) Så langt ned ønsker jeg ikke synke. Jeg har faktisk mer forståelse for de som lever av sine prestasjoner, (de færreste gjør det innen fitness eller bygging). De får ihvertfall noen økonomiske kompensasjoner igjen for sin juks. Lykkes de å lure systemet så fylles ihvertfall lommeboken. Selv om jeg er meget i mot denne formen for juks, så er vi vel vitner til en verden der grenser flyttes innen toppidrett raskere en Anti dopingarbeidet makter å følge.

Her igjen så påvirker dette de unge lovende som kanskje har tider å måle seg mot....Skjønner lett at man mister motet i grunn.Hvor sunt er det egentlig? Presse kroppen sin til det maksimale en årrekke. Tviler vel sterk på at kroppen digger 10 mnd diett på 600 kcal om dagen for å fjerne det minste gram fett. Og for hva? Et bilde på insta? Eller en 4 plass i en av de etterhvert mange konkurransene innen fitness eller bygging.

All ære til de som gjør dette reint, for jeg VET at det ligger enormt mye viljestyrke og trening bak. Selv de som jukser har en enorm viljestyrke...

Det som er synd med det er som sagt at det påvirker mannen i gata, flere og flere får en holdning til prestasjonsfremmede midler at det er det samme som et kosttilskudd. Han jeg trener med har jo sagt at dette ikke er noe farlig. Han har selv brukt det flere ganger og ikke fått noen bivirkninger...Folk får bivirkninger, jeg kjenner flere som har ent opp med opphold på psykiatriskavdeling, fått sosial angst etc. 

Nedturene er mange, det er også mange som utvikler spisevegring grunnet strenge dietter. De mister enhver form for et naturlig blikk på egen kropp.

 

Hva mener du om denne trenden? Er det sunt?

 

Følg meg gjerne på Instagram


Badeutfordring med salto, film:) Over 400 000 har gått til kreftforeningen.

Publisert: 07.05.2014 @ 21:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Som sikkert noen av dere kjenner til så har jeg tidligere gjort en ekspedisjon for Kreftforeningen. Da rodde jeg en jolle fra Gøteborg til Stockholm. Det at det nå har kommet en Nominasjons epidemi på Facebook med badeutfordringer er i mine øyne meget positivt. Ihvertfall der det går til å støtte en god søk.Kreftforeningen meldte i går at de hadde mottatt over 400 000 kr fra slike nominasjoner, konge. 

Jeg tok selv utfordringen og sendte den videre med det resultat at en av de nominerte betalte inn 200 kr og sendte meg en kvittering. Håper det kommer flere slike Nominasjoner med sunne verdier. Det å bade i kaldtvann er i tillegg en av de beste triksene man kan gjøre for rask restitusjon.

Jeg må linke til videoen, for det Javastyret""""   VIDEO HER

 Et bilde på vei i havet her:)Følg meg gjerne på Instagram

 

Har du badet???

 


SPONSOR!!! Rådene kommer her :)

Publisert: 02.05.2014 @ 12:11 Kategori: Sponsorer Kommentarer: 6

Det er sikkert mange som lurer på hvordan jeg har klart å holde på mine sponsorer selv om jeg ikke har stilt i noen konkurranser de siste årene. Det å bli sponset handler ikke nødvendigvis om å være best, men om hva man kan gjøre for sponsoren. Hvilken markedsverdi man har og hvor mye innsats man legger ned for at din sponsor lykkes i markedet. Det være seg media tid, instagram, facebook blogg etc. Det kan også være lurt å tenke på at man selv er en merkevare, noe som skiller seg litt ut fra allmennheten. Er man flink til å ta gode bilder? Skriver man interessant? Jeg pleier å skille de litt i to typer. Du har Petter Northug som er en person som pressen elsker å skrive om, prate med, uansett om han kommer på 1 plass eller 44 plass. Det spiller ingen rolle "nesten" om det var noen av de andre Norske som vant, pressen ønsker kun å skrive hva Petter mener. Hva har han for svar på lur? Grunnen igjen er at han skaper overskrifter som folket liker å trykke inn på, enten man liker han eller ikke så vil folk inn å lese. 

Så har du Ole Einar Bjørndalen, den folkekjære "desidert beste" innen sin sport. Som er en langt større sport internasjonalt en langrenn, men nok om det. Han har alltid hatt et svært nært samarbeid med sine sponsorer. Vært med på utviklingen av nye produkter enten det er treningsklær eller klokker. Det gjør at han er veldig attraktiv i markedet, og ikke minst en av de best betalte.Så tenk igjennom, hva kan DU gjøre for de du ønsker å bli sponset av? Det finnes ingen sponsorer som tenker at, ja det er jo hyggelig å dele ut litt produkter til forskjellige folk for å være hyggelig. Det handler til syvende å sist kun om en ting, hva får man igjen, passer personen inn i konseptet. Hvilken del av markedet utfylles ved samarbeidet.

Når jeg i dag selv har blitt sponsorsjef for www.idrettsprodukter.no får jeg selvsagt inn endel søknader, noen gode og noen langt under middels. "Hei, jeg skal stille i fitness våren 2015, vil dere sponse meg?

Vi er faktisk på utkikk etter flere personer som vi ønsker å opprette et samarbeid med, del gjerne denne linken med deres venner og kjente slik at de får muligheter å søke hos oss.

Søknaden kan sendes til jarle@idrettsprodukter.no 

 

Følg oss gjerne også på Instagram: Idrettsprodukter  Link til bilde av en av våre utøvere: http://instagram.com/p/ndqnt2LEeG/

På facebook for å se tilbud som vi går ut med: https://www.facebook.com/idrettsprodukter.no

 

Kom gjerne med tilbakemeldinger:)

 


hits