Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Kosthold

Kreatin! Hvilken effekt får man og hvem har mest utbytte av det?

Publisert: 09.10.2013 @ 14:14 Kategori: Kosthold Kommentarer: 1

Kreatin er hva vi kaller et ergogent kosttilskudd, som betyr at det er prestasjonsfremmende. Det finnes mange ergogene produkter på markedet som ikke fungere eller som vi ikke helt vet om fungerer. Noen av disse kan også være skadelige for kroppen og i verste fall muskelhemmende. Av de få dokummenterte "lovlige" ergogene stoffene vi vet gir effekt, Kreatin, koffein og bikarbonat. Det har blitt gjennomført enorme mengder forskning på nettopp kreatin. Det gjør at vi vet mye om stoffets virkning på muskelatur og prestasjonsevne.


Kroppen produserer selv kreatin ca 1g pr døgn, i tillegg får vi i oss ca 1g gjennom matvarer som kjøtt, egg, fugl og fisk. Vi er ikke avhengig av å få i oss en viss mengde kreatin på lik linje som f.eks protein. 

Kreatin har en positiv effekt innen styrketrening og eksplosive øvelser. Kreatin virker nemlig regenerende på kroppens ATP produksjon. ATP er et energimolekyl som frigir fosfat til arbeidene muskel'er ved behov. Det finnes en viss mengde ATP tilgjengelig i muskelaturen, denne brukes raskt opp under intens anerobt muskel belastning.  Kreatin ligger som et kreatinfosfat i muskelen og kan raskt fornye fosfatet slik at kroppen fornyer sitt ATP." Kroppen kan da yte det lille ekstra, du kan presse deg litt mer og dette gir deg større muskel og kraftutvikling"

Kreatin ser også ut til å øke kroppens glykogenlagring og kan derfor ha en positiv effekt for utholdenhetsidretter.Kreatin fungerer ikke like godt på alle mennesker!

Vegetarianere kan merke et større utbytte pga lavere nivå i kroppen fra før av. Personer med høye intramuskulære nivåer av kreatin og kreatinfosfat vil ha mindre eller ingen effekt av å tilføye kroppen et tilskudd av dette. Dette gjelder så mye som 25-30% av befolkningen.

Ulempene med kreatin er at man går noe opp i vekt, omlag en kilo. For mennesker som bruker kroppsvekten i øvelsene må dette kompenseres med økt styrke og eksplosivitet. Man anbefaler å bruke fra 2-10 g daglig, noe mer en dette viser ingen effekt. De første 3-5 dagene kan man ha en litt høyere dosering for å fylle opp lagerene. Da vil man oppnå en raskere effekt. 

Normalt så ligger økningen i styrke mellom 10-20 %Det er viktig å få i seg nok vann når man tilføyer ekstra kreatin til kroppen. Hvis kroppen går dehydrert over tid vil dette skade nyrene. Hvis man sliter med dårlige nyrer så anbefaler JEG at man ikke bruker tilkudd av kreatin.

 

Følg meg gjerne på: INSTAGRAM

Snapchat: jskoie

Facebookside 

 

Har dere spørsmål eller kommentarer så svarer jeg gjerne. Gav det nyttig informasjon så lik gjerne :)

 

 


Aspartam "søtningstoffet" i lettprodukter som Pepsi Max.

Publisert: 05.10.2013 @ 16:23 Kategori: Kosthold Kommentarer: 0

Aspartam får stadig dårlig behandling i behandling i tabloidpressen eller andre steder der massen henter sin kunnskapsinformasjon fra.Finnes det egentlig en eneste forskningsrapport som viser at dette stoffet forringer vår helse eller fremprovoserer sykdommer som kreft? Jeg har søkt rundt på nett en stund og lest endel om forskning rundt nettopp dette. Resultatet er negavtivt, jeg finner ingen vel dokummentert forskning som viser at "normale" inntak av aspartam øker faren for sykdom. 

En undersøkelse gjennomført på mus over 20 år viste at man måtte få i seg 550 ganger det daglige anbefalte inntaket før det hadde noen negativ innvirkning. En av de største undersøkelsene gjennomført på mennesker gjort på over 500 000 kvinner og menn gjort av The national cancer institute viste ingen sammenheng mellom inntaket av aspartam og (leukemi, lymfe kreft eller hjerne svulst). 


"Aspartame er 180-200 ganger søtere en vanlig sukker"

Og glade skal vi være for det, for dette stoffet er utbredt i mange produkter vi får i oss hver dag. De fleste produsenter av kostilskudd bruker dette som søtningsmiddel. Pepsi Max har jo blitt en folkedrikk spesielt i Norge, vi er faktisk på Verdenstoppen når det kommer til inntak. 


Eneste jeg personlig tenker som et drawback er at man øker stimulansen av søtsug. Og at det i mange produkter der aspartame er innvolvert befinner seg andre stoffer som vi ikke ønsker å tilføre kroppen, men selve aspartamet et nok et uskyldig søtningsmiddel som faktisk er godkjent til bruk i ALLE land på vår klode.

 

Følg meg gjerne på: INSTAGRAM

Snapchat: jskoie

Facebookside 

 

Lik gjerne hvis du mener at dette er nyttig informasjon. Ellers så svarer jeg på de spørsmål dere måtte ha :)


Mat som påvirker forbrenningen.

Publisert: 04.10.2013 @ 19:29 Kategori: Kosthold Kommentarer: 8

Bare for å ha det klart så finnes det ingen matvarer som fungerer som mirakler når det kommer til forbrenning, men med en sammesetning av riktige matvarer så kan man få en god effekt.

Chilli: Den inneholder antioksidanten capsacin som øker fettoksidasjon, med andre ord forbrenningen. I et Amerikans forsøk ble 80 personer testet. halvparten fikk Placebo produkt og halvparten capsacin i 12 uker. Det var synlige resultater på fettprosenten i mageregionen på de som fikk capsacin. Hva annet de spiste eller gjorde på fritiden i den perioden forteller dessverre ikke testen noe om. Chilli er den eneste matvaren  som inneholder capsacin naturlig. Personlig så syntes jeg den gir god smak på maten i tillegg.


Grønn te: Er kjent for å ha mange positive effekter for helsen, krefthemmende, diabeteshemmende, styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer, minsker stress OG øker karbo og fettforbrenningen.

Dette høres kanskje ut som litt for godt til å være sant, men det finnes en rekke forskningsrapporter på akkurat dette. Det skyldes i hovedsak dens høye innhold av polyfenoler og antioksidanter. Spesielt høyt på epigallocatechin gallate (EGCG). Dette stoffet har også blitt populært å blande inn i endel kosttilskudd. Det ble også her tatt ut en rekke testpersoner som fikk enten placebo eller (EGCG) i snitt så økte de som fikk (EGCG) forbrenningen med 4 % ila. 24 timer. Her legges det til at de som fikk placebo fikk samme mengden koffein som er i grønn te. Så har vi endel matprodukter som inneholder enumettet fett. Fett forbrenner fett, men vi ønsker helst å tilføye kroppen den sunne typen. Hvis ikke øker risikoen for hjerte og karsykdommer. Det hjelper lite å ha lav fettprosent hvis blodårene er tette og eller det ligger masse fett rundt organene våre.

Matvarer som inneholder enumettet fett: Advokade, mandler, olivenolje blant annet. Personlig så spiser jeg en advokado hver dag, i tillegg har jeg mandler tilgjenglig. Kroppen trenger fett for å fungere optimalt, det er et av de 3 makronæringsstoffene :)Det finnes mange andre gode matvarer, men her har dere noen som er kjent for å gi en god effekt til et godt kosthold :)

Følg meg gjerne på: INSTAGRAM

Snapchat: jskoie

Facebookside 

 

Har dere spørsmål eller kommentarer så svarer jeg gjerne. Gav det nyttig informasjon så lik gjerne :)


VG i dag, 18 åring får ikke støtte av NAV til lavkarbo???

Publisert: 28.09.2012 @ 12:37 Kategori: Kosthold Kommentarer: 39

Hva er dette for noe surr, hvorfor i alle dager skal denne mannen få dekket et dyrt kostold? Det er faktisk noen ting som medfører riktighet i artikkelen, lavkabokosthold er ikke eller trenger ikke være dyrt. Proteinrikt kosthold ER dyrt. Se innlegget på VG: HerSkal jeg som idrettsutøver da søke støtte hos Nav fordi jeg har et fordyrende kosthold i forbinnelse med idrettssatsing? Tro meg jeg har et dyrt kosthold, jeg har nok ett busjett som tilsvarer et normalt forbruk for 2 personer. Jeg kan vel ikke søke Nav om støtte til å dekke det? 

"Ekstra utgifter til klær fordi det er mye gnissning og sko blir fort utslitt". Sorry altså, jeg bruker masse penger på treningsutstyr. Og det slites faktisk fordi jeg bruker det så jeg må faktisk fornye det til tider. Er Nav da pliktig å dekke noe av dette fordi det statistisk sett gjør meg friskere?

Personlig er jeg veldig for et samfunn der vi skal bidra og ta vare på hverandre, men dette blir faktisk for dumt. Hvor skal grensen gå, skal den gå ut i fra BMI?? "Som de faktisk har brukt som eksempel her" vi snakker 80 talls måling på kroppen. Så har de funnet en som elsker labkarbobølgen "Sofie Hexeberg" som støttepartner, fordi det er flere leger "forskere" (dere vet mitt forhold til mange forskerrapporter" world wide har sagt at dette kan være bra for fedme med lavkarbokosthold.
Vrir vi det litt om SOM de faktisk gjør i denne artikkelen også, ta kostnadsberegningen andre veien. Hva koster denne mannens plager samfunnet hvis han fortsetter utviklingen?? Ja jo, det kan nok være og det er nok ikke vanskelig å regne ut mattematisk at det er en større utgift for samfunnet å la han fortsatt vokse. 

Hvis han hadde fått støtte for dette tror jeg det kunne vært opprettet mange nye stillinger og et stort pengesluk på statsbudsjettet. "Få dekket ALT som du eventuelt trenger som er ekstrakost til ernæring utenom vanlig tradisjonell mat" Flott!!! 2 av den..

Jeg liker jo å sette det litt på spissen. Hvorfor skal han som har latt seg selv bli så stor få skattelette kontra en som har tatt vare på seg selv med samme utgifter...Ja vi må ta vare på "de svake" i samfunnet, det er veldig viktig at vi gjør, men jeg tror vi ødelegger samfunnet viss vi begynner å gi overvektige skattelette på lik linje som gjøres med mennesker med matintoleranse. I mine øyne kan det ikke sammenlignes.
Jeg vet at det ikke er frivillig å bli i den størrelsen og at det kan ligge psykiske plager bak, det som er helt sikkert er at det har ihvertfall blitt til psykiskelidelser og sykdommer for vedkommende. Det må vi ta tak i, men ikke på denne måten.....

Les her om overvekt!!!

Les her om slanking!!!

 

Hva mener du?


Overvektig...Sykt vanskelig å prate om uten å få kritikk for å ikke ta hensyn.

Publisert: 26.09.2012 @ 11:01 Kategori: Kosthold Kommentarer: 52

I dag skal jeg ta opp et tema som er utrolig vanskelig å snakke/skrive om siden det er lett å tråkke mange på tærne. Nå er jeg nok ikke redd for å være direkte eller fortelle hva jeg mener, det tenker jeg også å gjøre her, men jeg ønsker ikke å såre noen...Eller å få noen til å føle seg dårlig eller nedverdiget. Jeg kommer allikevel til å være veldig direkt i min tale.Det har de senere dagene foregått en debatt i media mellom Kari Jaquesson og Jørgen Foss, nå vet vi at media legger gjerne til litt for å skape en ekstra debatt, men de er inne på et utrolig interessant tema.Sånn jeg leser det så vil Jørgen Foss ha en debatt rundt nøkkelhullsmerkingen i dagligvarehandelen, da han mener at det kan forvirre allmenheten at f.eks en pizza kan få merking og ikke et eple. Mens Da Kari Jaquesson mener at det er god nok merking og kjennskap blant befolkningen til hva som er sunt å ikke, feilen sitter mentalt.

Personlig har eller er jeg ikke en sylfide selv, jeg har i grunn de siste årene variert 10 kilo men alltid tatt tak når jeg har følt at jeg har blitt for tung. Nå sitter jeg kanskje med en forhistorie som gir meg veldig god kjennskap til dette så jeg er nok ikke personlig det beste eksempelet. Jeg støtter derimot Kari Jaquesson i at det ligger mer i det mentale en kunnskap. ALLE som de siste 30 årene har tatt det første trekket av en røyk har visst at det er forbundet med helserisiko å røyke. Det er andre forhold som trigger oss til å gjøre det allikevel. Det er ihvertfall ikke mangelen på kunnskap, hvis ikke noen presser i deg en røyk når du er 2 år da. 

Samme er det med ernæring, nei det er ikke sikkert allmenheten sitter med en spisskompetanse god nok til å sette opp en kostholdsplan for en idrettsutøver. Det er heller ikke nødvendig for de fleste! Og ja det KAN være forvirrende at det skrives så mye forskjellig i mediene hver dag innen for "helse". Den ene dagen er det sunt å drikke melk den neste ikke, jeg vil allikvel ikke si at dette er grunnen til overvektsutfordringen som har oppstått. 


Den ligger i det enkeltes voksne menneskes valg. "mange barn råder eller har ikke muligheten til å styre dette på lik linje, men det er en annen debatt" Det er DU som legger i handlekurven og det er DU som åpner munnen for så å sette tennen i hva det en måtte være. Vis du blir litt bevisst på det fremover å se hva folk har i handlekurven, de som har litt ekstra tyngde er også de som legger kjente fetende varer i kurven. Winerbrød, sjokolade, brus etc. Og det helst hver dag, for de må jo få lov å kose seg litt...Det er jo en menneskerett å kose seg litt!

Det finnes noen veldig veldig få som kan skylde på en sykdom som har gjort dem overvektige, men det er faktisk så få at det ikke er verd å nevne. De fleste sykdommer kommer etter langtids usunt kosthold eller overvekt. De er IKKE medfødt!Så kan vi jo på slutten her skape en liten debatt: Når du går i en bar er det bartenderens plikt å nekte deg mer servering hvis du er for full. Hva om vi hadde gjort det samme på "la oss si" Mcdonalds? Eller andre situsjoner, er det fordi vi ikke ønsker å krenke mennesker med overvekt at vi ikke kan gjøre det. Sett det til det ekstreme, det blir forbudt å ha større en så så stor døråpning inn til potetgull hylla...Vet dette er ekstremt og Personlig sier jeg ikke at det er slik det MÅ gjøres, men vil skape en debatt rundt det... 


Sunne desserter, hvorfor skriver alle treningsbloggere om dette HELE tiden?

Publisert: 20.09.2012 @ 12:21 Kategori: Kosthold Kommentarer: 30

Jeg som alle andre er jo avhengig av å hente inspirasjon noen ganger, det er mange bloggere som er flinke til å inspirere der ute. Og det kan til tider være veldig inspirererende lesning, det er selvsagt viktig å være kritisk til egen behandling av informasjon man får inn.

Noe jeg stiller et spørsmålstegn ved er alle disse sunne dessertene som presenteres med flotte bilder. Det virker faktisk som mange av disse treningsbloggerne helst vil gi inntrykk av at de står hele kvelden på kjøkkenet for å dandere desserter. Jeg tviler ikke et sekund på at de næringstoffene man får i seg ved disse er "sunne" Proteinrike, antioksidanter etc etc. Det er mer effekten som sier at dette er greit hver eneste dag. Ja endel har faktisk disse dessertene tydeligvis hver eneste dag, tviler på at de går i søpla etter bildetaging. Det hadde ikke jeg klart ihvertfall...

Gleder enn seg virkelig like mye over noe når man har tilgang på det hver dag? Eller ville man gledet seg mer over det hvis man hadde en fast dag "Lørdagsgott" i uken hvor man hadde det. Jeg har en kompis som kan velge hva han vil av matvarer til en hver tid. For endel år siden kjøpte han seg noen leiligheter som han pusset opp for å så leie ut eller legge ut igjen for salg. Dette for å lære seg mer om eindomsmarkedet. Det ble mange timer, dager, mnd med oppussing i disse. Da ble den gamle gode matpakken tatt i bruk. Han la etterhvert inn at den eneste dagen han skulle drikke brus var Fredagslunsjen, da skulle han i tillegg ha nugatti på brødskiva. Glass cola var selvsagt det eneste som gjaldt. Det gjorde at han gikk hele uken å gledet seg til Fredagslunsjen, de skapte en motivasjon!

Det ikke alltid hva som er tilgjenglig som gjør oss lykkelige, ofte handler det om å gjøre seg fortjent eller faktisk det å glede seg. 

Jeg har selv en fortid med mye spising ute, det fordi man har kunnet og fordi det i grunn er hyggelig og sosialt. I de periodene jeg har spist mest vil jeg si at det ikke gav meg spesielt mye. Da var det isåfall det sosiale som var positivt, maten hadde liten eller ingen innvirkning på min lykke etterhvert. Nettopp fordi det gikk over til å bli en vane, når noen som ikke er så ofte ute å spiser spør, skal vi kanskje gå ut å spise. Ja da lyser ansiktet opp :) :) Love it <3 Jeg vil/ville også ha den følelsen. Jeg har nå redusert middager ute betraktelig i håp om å få denne tilbake, så er jeg veldig glad i å lage mat i tillegg.Samme effekten oppnår vi med dessert, selv om det er aldri så sunt "velg heller en sunn variant". Spiser vi det for ofte så mister vi faktisk størsteparten av gleden rundt det. Det å spise en dessert tar, hva da, 5 minutter max. Og JA det er super godt, men hvis du kan legge til den gleden med 15-20 minutter hver dag "bare ved å glede deg til den dagen du faktisk skal ha det" ja da får du faktisk mye mer igjen for den opplevelsen.

 

Hva er ditt forhold til dessert?

 


Proteiner, hva er det egentlig? Like viktig uansett om du trener eller ikke!

Publisert: 13.09.2012 @ 10:35 Kategori: Kosthold Kommentarer: 14

De aller fleste har hørt ordet protein! Det kan være snakk om det fra noen som trener, læreren på skolen eller via reklame/media. Men hva er egentlig protein og hvilken funksjon har de i kroppen vår? Nettopp dette har jeg tenkt til å forklare deg i dette innlegget.

Artikkelen starter under bilde:

Protein er faktisk livsviktig for alle uansett om du trener eller ikke, men de som trener bør/har nok høyere fokus på å få inn nok og riktig protein. Dette for å få mest mulig effekt ut av treningen de legger ned.

Protein er i gruppen makronæringsstoffer (protein,karbohydrater,fett) i kroppen vår. Proteiner er aminosyrer som er satt sammen i forskjellige strukturer, vi har ca 20 forskjellige i kroppen til en hver tid. Vi velger å skille disse sammensettningene i 2 deler, essensielle og ikke essensielle aminosyrer. De ikke essensielle aminosyrene kan kroppen produsere selv mens de essensielle MÅ vi få inn ved inntak (MAT,DRIKKE).
I en normal voksen mannekropp er det ca 11-12 kg protein hvor av ca 50% av dette er i musklene. Protein er jo kroppensbyggesteiner, men det har også mange andre funksjoner. Som immunforsvar, frakt av oksygen og CO2,  oppbygging av skjelettet +++. Det er altså ikke kun muskelbygging som mange tror. 

Som energikilde fungerer ikke protein spesielt godt, det er ca 4 kcal i 1 gram protein, så viss du får inn for lite av de andre makironæringsstoffene fett/karbohydrater vil kroppen til slutt stjele energien fra proteinet. Det er ikke ønskelig fordi da mister proteinet dens opprinnelige funksjon.
Noe som skiller protein fra de andre makronærinsstoffene er også at det ikke finnes noen lagre av disse i kroppen. Derfor er det viktig at man gjevnlig inntar proteinrik kost, det vil si i hvert måltid helst. Dette uavhengig om man trener eller ikke. Hvis man ikke er fysisk aktiv trenger ikke kroppen like mye protein, men det er fortsatt viktig for at kroppen skal fungere. "da skjønner dere kanskje hvorfor jeg er i mot super kurer/superslanking etc) trykk på dette og les!!!

Går man litt dypere inn i protein så snakker man ofte om det proteinet ikke har så god kvalitet. Med det så mener man hvor stor del av proteinet som er essensielt (kroppen kan ikke produsere det selv) Vi deler også inn i to type matvarer vegitabilsk (korn,grønnsaker) og animalske (kjøtt,egg,fisk) Og det er de animalske matvarene som er den høyeste essensiell protein kilden. (protein deles opp i mye flere typer protein, men dette er kun for at dere skal få e forståelse av protein)
Spiser man variert kost (Norsk kost) vil de fleste få i seg nok protein, behovet blir større når man trener, det har også betydning hvilken type trening man utfører. Bytt ut farseprodukter med rene kjøttprodukter!!!!

Hvis man er normalt fysisk vil man trenge 1-1,5 g protein pr rene kilo muskel på kroppen (kroppsvekt uten fett) 

Trener man utholdenhet vil det være 2-2,5g pr rene kilo muskel

Trener man styrke vil behovet være 3-3,5g pr kilo rene kilo muskel

Dette er tatt fra generelle tabeller, så noe variasjon kan det være. Det kommer jo selvsagt også ann på mengden trening, alder osv.

 

Har du kontroll på hvor mye protein du inntar hver dag?


Slutt å slank deg, dietter er for de som skal stille i fitness!

Publisert: 12.09.2012 @ 14:05 Kategori: Kosthold Kommentarer: 96

Målet ditt må endres hvis du ønsker å være slank til sommeren, du ønsker å være Trent til sommeren med mer muskler og lavere fettprosent. 
Alt for mange slenger seg på diett trenden som media har skapet. Det skal slankes, hvordan slanke deg på 10 dager, hvordan få sommerkroppen på 3 uker etc. Og ja, de aller fleste klarer å motivere seg til 10 dager med en suppekur eller at de regelrett sulter seg. Hvis vi ser på litt forskning på feltet så viser mange rapporter at 90 % er tilbake til utgangspunktet eller tyngre etter 8 uker.

Sexy?
Hva er da poenget? I den korte perioden du har gått på en superdiett har du i tillegg mistet muskelmasse så kroppen er faktisk i enda dårligere forfattning en den var før du startet. Dietter er for idrettsutøvere som skal stille i fitness/bygging eller i bestemte vektklasser hvor de må ned i fettprosent i korte perioder. Det disse også gjør før konkurranser er å ta ut masse vann av kroppen. Jeg har selv gjort dette i bryting, på det meste gikk jeg ned 6 kilo på ett døgn ved å sitte i varmtvann og svette uten å drikke. (sunt neppe), men man tåler en slik belastning engang i blant. DET GIR INGEN LANGVARIG EFFEKT PÅ VEKTEN DIN

 
Hva DERE egentlig vil: Dere vil trene opp muskelmassen (mer muskelmasse forbrenner mer fett) og redusere fett over tid "Livsstilsendring". Går dere for raskt ned vil dere ikke klare å bevare muskelmassen. Se nøye på bildet under:
Tynnfeite damer/ (menn) er faktisk værre en overvektige mennesker. Tynn er ikke sexy i 2012/2013/2014----Trent er sexy. Dere får også mye bedre holdning på kroppen deres. Det er mer attraktivt en en spagetti-banankropp.DET ER IKKE GJORT PÅ 10 DAGER Å KOMME I FOR UANSETT HVA MAN PRESSER SEG IGJENNOM!!! TENK LANGSIKTIG, HVA KLARER DU Å GJENNOMFØRE OVER TID??? DET ER SPØRSMÅLET!

Trener du regelmessig og er kosthold-bevisst vil du automatisk øke muskemassen og gå ned i fettprosent.  


Sunt middagstips som er enkelt og billig :)

Publisert: 29.08.2012 @ 21:26 Kategori: Kosthold Kommentarer: 26

Jeg har jo lovet at jeg skal komme med et mattips i kveld, jeg har jo en egen kategori som hater mat og oppskrifter. Da er det jo sannelig på tide at det kommer noen varianter inn der. Jeg er genuint interessert i mat og eksperimentering innen kokkekunstens verden. I dag skal jeg presentere en rett som er billig og enkel å lage.

Tunfisk i wrap på Indisk vis:  "mengden jeg beskriver i oppskriften er til 2 personer, jeg lagde til 5 stk så det er selvsagt brukt mer ingredienser på bildene)

Klem ut vannet av en boks med tunfisk og mos dette med en gaffel i en bolle. Putt deretter 2 egg oppi bollen.
Visp dette sammen så du får en gjevn masse.Så tilsetter du en spiseskje med Indisk paste (finnes i mange varianter, tandoori, tikka etc, viktig at det er paste og ikke saus)

Så skal dette stekes på middels varme til det er gjennomstekt. Så tilsetter du litt matfløte ca 0,5 dl og lar det koke inn.

Så bruker du valgfritt tilbehør i en vrap. Her er det brukt nuddler (ikke det sunneste) ost, lett rømme, taco saus, og mais

Da blir det seende slik ut, utrolig godt med masse proteiner. Velg som sagt tilbehør etter eget ønske.

 

Tidligere i dag var jeg å tok massasje og uttøying :) fantastisk deilig og litt vondt selvsagt.

Her ett bilde av massasjestudio:

 

Etter middagen var fordøy dro Fredrik og jeg for å se om det var vind nok til å kite på Ringshaug, det var det dessverre ikke. Det ente med en runde i solarium isteden:
 Håper retten smaker, i morgen skal jeg på en form for behandling. Jeg kan faktisk ikke så mye om det enda så velger heller å forklare det i morgen. Er noe med at fettet eksploderer med laser.....den som leser i morgen får se. Det er ihvertfall en ny partner i prosjektet som blir presentert :)


Ny melk med 50 % mer protein og 40 % mer kalsium

Publisert: 27.08.2012 @ 09:16 Kategori: Kosthold Kommentarer: 11
Tine vil i September lansere en ny skummetmelk som har 50 % mer protein og 40 % mer kalsium en dagens melkeprodukter.

I dag inneholder 100 ml melk 3,3 gram protein, den nye melken vil inneholde 4,95 gram pr 100 ml. Dette er jo gode nyheter for de som er opptatt av å få i seg mye proteiner. 

Tine informerer om at melken blir varmebehandlet på en noe annerledes måte en dagens melk, Noe av den samme prossesen som de gjør med blant annet Litago serien. 

Jeg er i grunn veldig spent på konsistenen på det nye produktet, blir den mer grøt aktig tro?

Fortsetter under bilde:

 

Dagen ble ihvertfall startet med en god svømmetur på 1000 meter kl 06.45 :) De faste morgensvømmerene har kommet tilbake, det betyr at det er kamp om plassen. Da er det ikke lengre nok med å holde seg flytende i 1000 meter, man må også tenke smart når det kommer til forbi svømminger. Rekker jeg å ta den før jeg treffer den som svømmer i mot, må jeg svømme under? Kan jeg svømme å snu ved siden av og sparke i fra slik at jeg kommer meg foran. Det blir faktisk mye spekulasjon når det kommer til bane etc. Så tar jeg meg selv i at jeg bruker hoderegning veldig mye når det kommer til å dele opp hvor stor del av distansen jeg har svømt...Sikkert bra for noe :)

CLA brenner fett, pluss mange andre positive egenskaper :)

Publisert: 11.08.2012 @ 20:50 Kategori: Kosthold Kommentarer: 0

CLA er en type fett som naturlig finnes i kjøtt og melk. Produksjonen er høyest når kuer spiser gress, den er ikke like stor når de spiser høy. Siden det moderen landbruket bruker mesteparten høy som fòr, har vi mistet ca 50 % av vårt daglige inntak av CLA. Det blir sett på som lite heldig etter at det ble gjort kjent for forskerene, dette fordi CLA har veldig mange positive egenskaper

.

Det ble i 1978 gjennomført en rekke tester med CLA på rotter (skal ikke ta diskusjonen om testing på dyr), da viste det seg at rottene som fikk ekstra CLA hadde mye høyere overlevningsprosent på kreft. I tillegg ble det registrert at de var smalerer og hadde høyere prosent muskler. Da kom det jo mange spørsmål for forskerene, gir det bivirkninger på mennesker etc. Det var først på 90 tallet at man fikk gjennomført dee første testene på mennesker. Testene viste at CLA hadde like positiv virkning på mennesker som hos dyr. 

CLA har som det meste her i verden noen BI virkninger. Det er relativt nytt i forskerverden å de eneste BI virkningene mann har klart å dokumentere er hos mennesker med diabetes type 2.  Det kan godt hende at noen forskere klarer å provosere frem noen flere tilfeller, det vil tiden vise.

Det brukes ihvertfall mye ressuser innen forskning på dette feltet enda, når det har blitt brukt i over 20 år og ingen har lidd nevneverdig av det enda. Da tør ihvertfall jeg å bruke det, jeg har brukt dette tidligere på 2000 tallet med positiv effekt. Det er ikke slik at hvis du dytter i deg masse CLA så kan du sitte i sofaen å komme i knallform, men det kan være en bydragsyter som gir en positiv effekt for ett bedre resultat.

Kveldens treningsøkt ble 45 min på elipsemaskin 5 min rolig gange for å unngå å se maten jeg spise igjen å raskt. Nå blir det litt OL titting på kvelden her :) 

 

HEIA NORGE 


hits