Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Kite

Dagens trening med en fantastisk Kiteøkt på Ringshaug, pluss link!!!

Publisert: 24.09.2012 @ 21:18 Kategori: Kite Kommentarer: 0

Jeg startet tradisjonen tro med jeg ukens trening med 1500 meter brystsvømming før jobb. I dag var det litt hardt å stå opp, men når jeg ført fikk dyppet legmet ned i vannet var det bra trykk i kroppen. Tror faktisk at jeg aldri har svømt 1500 meter så bra noen gang. Deilig å kjenne når kroppen svarer litt!Etter jobb bar det til Ringshaug, ØSTVIND. Det hører med til sjeldenhetene at det kommer østavind her i område. men når det først gjør det....Ja da har vi en av Norges morsomte kitespoter Ringshaug :)

Gammelt bilde:Jeg var først på plass og rigget utstyret selv om det innved land virket som det var noe lite vind. Erfaringen ville ha det til at det var nok bare man kom seg ut, and guess what??? Det var det, det var ikke helt vilt trykk hele tiden, men mer en nok til en fantastisk kiteøkt på hele 3 timer. Nå er jeg helt ferdig i kroppen. Etter dette innlegget må jeg faktisk ut å gå ut litt syre for å være klar for morgendagen. Det er meldt bra forhold da også. Da er det viktig å restituere kroppen mest mulig :)

Som mange har skjønt prøver jeg å lage det seriøse innlegget på formiddagen, les formiddagens innlegg her :)

Hva har du trent i dag??? PS klarer ikke slutte å smile :)


Kiting på Feskjær, "redningsaksjon", temperaturen gjorde det forfriskende :)

Publisert: 22.09.2012 @ 18:19 Kategori: Kite Kommentarer: 39

I dag var det meldt bra vind fra Nord- Nordøst, det gir ofte kjølige temperaturer og stor sjans for nedbør. I dag var vi så heldige å få begge :)Det er jo noe eget ved følelsen av det å fryse med relativt mye vind og nedbør. Temperaturen var vel å regne som "få cm" og det var viktig å holde seg i gang. Det er jo alltid slik når temperaturen faller, det tar jo noe tid før man venner seg til det. 

Bilde er ikke fra i dag:
Med høy bevegelighet og godt mot fikk vi kommet seg ut og lekt oss i vannet. Det ble en økt på et par timer med morsomme forhold. Det hadde skjedd litt vindfall og lignende dette resulterte i at en kiter måtte løse ut dragen for å svømme til land. Det pluss en episode til førte til en redningsaksjon med både Redningsfly og båt. Heldigvis gikk det veldig bra og i dette tilfelle hadde de klart å redde seg selv. Heller en redningsaksjon for mye enn en for lite.

Nå er det bursdagsfest til ei venninne som står for tur :)

Noen andre som har kost seg i høststormen?


Fantastisk kite dag på Hvasser Syd i strålende sol :)

Publisert: 18.09.2012 @ 21:36 Kategori: Kite Kommentarer: 13

I dag tok jeg en drøy times powerwalk i Horten på morgenen, det var jo veldig hyggelig het til himmelen åpnet seg. Må si at kyststien ellers var meget flott skue.Etter en god dag på jobben dro Fredrik og jeg ut til Hvasser for å kite og vi ble møtt med med et FANTASTISK kite vær. Det blåste ca 11-12 m/s og stålende sol, retningen var sør-sørvest noe som fungerer utmerket på denne spotten. Vi koste oss maksimalt i bølger med perfekt trykk i kiten. Det er faktisk den desidert beste kiteøkten jeg har hatt etter jeg begynte å kite igjen.

Bilde er ikke fra i dag:Det var en kiter som var uheldig å glemte igjen sitt brett, der kommer facebook rekkevidde genialt inn. Det tok ca 10 min før jeg fikk nr til den kiteren som savnet sitt brett selv om dette var første gang jeg møtte han og jeg kun visste hans fornavn. Brettet kunne overleveres 1 time etter ankomst Tønsberg, dagens gode gjerning :)

Her kan du lese et innlegg fra i formiddag, et klart bevis på at det å være pr kåt ikke alltid er sunt

Noen andre som har hatt en bra eller dårlig dag?


NM i kiterace på Hvasser, masse bilder :)

Publisert: 01.09.2012 @ 21:11 Kategori: Kite Kommentarer: 11

I dag har det vært gjennomført Norgesmestereskap i kiterace på Hvasser. Det var totalt kitere 70 stk som stod klare for å gjennomføre kiteracet rundet Færderfyr. Det var meldt  lite vind på formiddagen, men at det skulle ta seg opp etterhvert. I tillegg var det meldt strålende sol.

Fortsetter under bilde:

Og strålende sol ble det, det var en fantastisk etterlengtet sommerdag i fantastiske omgivelser. Undertegnede hadde dessverre ikke rukket påmeldingsfristen :/ så fikk ikke noe nr på brystet, men det ble masse kiting. Kommer tilbake til det etterhvert.

Det var helt klart masse nervøse deltagere som befant seg på Hvasser i dag.

Fortsetter under bilde:

Dette var for mange deres første kite konkurranse, og jeg kjenner følelsen. Kommer det vind, ligger utstyret slik at jeg får det opp i tide. Har jeg valgt riktig størrelse på kiten. Det er selvsagt 1000 tanker som flyr rundt i hodet samtidig som man ikke skal fremstå som avslappet utad :) Siden jeg ikke skulle stille til start kunne jeg i grunn bare kjøre høy turist faktor. Det blåste heller lite når jeg ankom også. Det ble til at man vandret rundt, så pratet litt med kitere man ikke har sett på veldig veldig lenge. I tillegg utforsket man område rundt ekstrå godt.Hvasser er jo en fantastisk naturperle og i dette flotte været klarer man ikke å miste motet selv om vinden lot vente på seg. 

KL1530 begynnte det å komme litt vind og en mulig start begynte å nærme seg. Jeg kjente at iveren etter å komme seg på vannet ble stor for meg også. Jeg var jo selvsagt avhengig av at disse 70 kiterne måtte komme seg av gårde først, før jeg kunne leke meg. Det er jo i grunn ett sirkus i seg selv. Noen syntes nok at det var litt lite vind og slet veldig med å komme seg ut til starten.


Jeg rigger selvsagt også opp utstyret når vinden kom:


Når de hadde kommet seg i gang med racet kom jeg meg ut på vannet, da visste jeg at det var plass i 1,5 time ihvertfall. Det er jo fryktelig langt rundt Færderfyr. Jeg glemte selvsagt å ta av meg de brillene, så jeg håper at det flyr en krabbe rundt på Hvasserbunnen som er greit mye kulere en alle de andre.

Det ble en kite økt på 2 timer, da slapp jeg å løpe når jeg kom hjem :) Nå blir det 1 time powerwalk før jeg tar kvelden. Så satser vi på kiting i morgen. Skal også kjøre mamma inn til Rikshosbetalet, hun skal jo hjerteopereres :/ Satser på at det går veldig veldig fint :)

 

HA EN FORRYKENDE LØRDAGSKVELD :)
 


I dag er det NM i kiterace som står for døren i knallsol på Hvasser.

Publisert: 01.09.2012 @ 10:35 Kategori: Kite Kommentarer: 20

I dag er det NM i Kiterace på Hvasser som står for tur. Værprognosene lover strålende sol, men dessverre ikke så mye vind før i kveld. Det blir spennende å se når den eventuelt kommer, eller om arrangementet må flyttes til i morgen.

Her en liten film fra eventet i fjor:

Uansett så¨blir det en flott dag i knall sommervær sammen med masse deilige mennesker. Jeg lover å ta masse bilder til Kveldsinnlegget i dag.

Forhåpentligvis så får jeg meg en god økt på vannet etterhvert også.

Sponsoren kommer med et par nye kiter til meg i dag også :) Da blir jeg klar for å rigge i de fleste vindforhold.

 

Flere som skal leke i solen i dag?


Startet dagen med LASERBEHANDLING "wææ" med påfølgende kiteøkt på Ringshaug

Publisert: 30.08.2012 @ 13:47 Kategori: Kite Kommentarer: 12

I dag startet dagen med laserbehandling med min nye partner/sponsor. Deretter dro jeg rett til Ringshaug for å Kite sammen med Fredrik.

Fortsetter under bilde:

Jeg må jo si at det var med blandede følelser jeg i dag stod opp til dagens første gjøremål "laserbehandling" bare ordet i seg selv er jo skremmende. Jeg tenker vel litt Starwars med en gang, jeg har vel lite eller ingen erfaring med behandling av denne typen. Hva som spesifikk skjer med cellene under behandlngen kommer jeg tilbake til i ett eget innlegg.

Jeg ble møtt av denne mannen:

En utrolig hyggelig mann som dessverre måtte bli grillet med masse av mine spørsmål. Jeg tenkte hvis han skal grille min mage så må han vel tåle det. Han svarte direkte på alle mine spørsmål og hadde svar av logisk karakter. Det var ihvertfall betryggende for en debutant i laser verden. Selve behandlingen tok 35 min og var relativt behaglig. Laserstrålene gav fra seg litt varme, men for en badstueentusiast som under tegnede er, så var det bare deilig. Det medførte ingen form for smerte og fordi man hadde mye å snakke om gikk behandlingen over på ett blunk. Gleder meg til å se effekten etter noen behandlinger. Det gjør kanskje dere også?? :)

 

Etter jeg var ferdig fikk jeg beskjed om at det beste jeg kunne gjøre var å trene, og når vimplene står rett ut er jeg vel ikke vanskelig å be :) 

Fortsetter under bilde:

Jeg hadde avtalt med Fredrik at vi skulle dra rett å kite etter behandlingen, så vi satte kursen til Ringshaugstranden. Her blåste det relativt greit så vi rigget opp utstyret.

Vi kom oss på vannet i ca 1,5 time med litt varierende vindstyrke, men slett ikke gusty, det var ca 1,5 meter bølger og det er utrolig morsomt å leke med.

Det var jo tildels sol og en helt fantastisk følelse å tidvis ha trykk i kite'n til å leke på vannet. Jeg har dessverre ikke noen bilder av selve kitingen da det vanskelig å få noen til å stå på land når forholdene er gode :/ Legger heller ved ett bilde til av område :)

 

Nå blir det jobbing noen timer før det blir en styrke økt i kveld :) Hva skal DU trene i dag???


Søndag med muligheter for å Kite? Noen bilder :)

Publisert: 26.08.2012 @ 16:56 Kategori: Kite Kommentarer: 15

I går Lørdag hadde jeg jo forespeilet at jeg skulle ut på byen for å se litt på livet. Det var vel også igrunn planen lenge, men så kom regnet sånn i 22.30 tiden og da kjente jeg at motivasjonen for å stikke ut edru fort forsvant. Når kl nærmet seg 23.30 begynte i grunn kroppen å bli trøtt også "er dette et tegn på alderdom?" jaja, jeg sovnet som en stein ihvertfall. 
Våknet i dag opp til gode værprognoser og strålende sol, skulle det bli en god kitedag kanskje? Jeg fikk inn litt frokost og dro for å hente bilen som forøvrig står fast parkert uten for en butikk her i Tønsberg med rundt 30 andre biler. Da jeg kom ditt var skiltene borte fra bilen "fuck" hvem har tatt skiltene? kan det være butikken? nei, alle andre biler rundt der har jo skilt på. Kunne det være politiet?, men hvorfor skulle de gjøre det? forsikring og veiavgift er jo betalt. Jeg aner faktisk ikke hvor skiltene har blitt av, så jeg for dra innom politiet å spørre der i morgen :/ Uten bil stod jeg ihvertfall. 

Da gjorde jeg som voksne menn gjør, de ringer til "mamma", hun stilte gladelig opp med bil og alt var på stell. "Tusen takk mamma". Jeg fikk lastet utstyret inn i bilen og kjørt henne hjem før jeg satte kursen mot Feskjær. Det er like uten for Åsgårdstrand og i grunn den eneste spoten som fungerer på vind i fra Nord. Vel fremme var det mange kitere både på land og på vann, det blåste ca 9 m/s med lett gust. Det er i grunn helt ideelt for 12 kvm kite, så jeg rigget dette opp. 
Når jeg hadde fått kite'n i luften begynte det selvsagt å løye noe. Jeg fikk så vidt karret meg ut i vannet før det dabbet helt av. Jeg ble stående på en strand i godt mot en god stund i håp om at det skulle ta seg opp igjen. Det gjorde det forsovidt også, men akkurat nok til å plane, men ikke holde høyde. Sakte men sikkert gikk det nærmere og nærmere bliksekilen. Rett før jeg kom meg ditt så jeg en kiter som løp langs land, i alle dager tenkte jeg, har han løpt helt ned hit for å ta i mot kite'n? Neida, han hadde blitt med vinden nedover en stund før meg og hadde ordnet med kjøre tilbake :) 
Jeg hadde i grunn sett for meg at jeg skulle haike de km som var tilbake men da slapp jeg jo det, takk forresten :)

Tilbake på spoten "optimismen lenge leve" så føltes det ut som det var dratt på akkurat de 2 m/s som manglet for en knall kiteøkt.  Så kite'n ble rigget, fikk faktisk lurt Erik  Mohn til å pumpe opp sin kite igjen også :/ sorry, etter 15 min var det død helt ut selvsagt :) 
Vi ble sittende ute i det fine været å dele litt historier, det er alltid hyggelig. Til slutt rigget vi ned og satte kursen hjemover. 

Nå har jeg kompensert med litt sushi og lader opp motivasjonen for en løpetur i Teieskogen.
Kos dere videre med en flott Søndag, været kan nytes selv om vinden har løyet :)


Første tur på vannet med kite'n på over 6 år, BILDER :)

Publisert: 21.08.2012 @ 22:32 Kategori: Kite Kommentarer: 5

Da var dagen kommet får å teste utstyret som Fluid har sendt meg :) Jeg fikk med meg Fredrik, værmeldingen så ganske lovende ut med 8 m/s på Hvasser Syd. Her pleier det ofte å blåse 2-3 m/s mer en værmeldingen sier. Det gjorde det dessverre ikke i dag :/ det var heller litt gusty (ugjevn) 6 m/s, det gav lite trykk i kiten. Heldigvis var det akkurat nok til å få kommet i plan med brettet.

Først var det rigging av utstyret: 
Jeg var jo ivrig som få på å komme meg ut på vannet, så jeg hadde rigget det meste før Fredrik kom ned med sitt utstyr. Det er faktisk så lengesiden jeg rigget en kite at jeg måtte ha han til å dobbeltsjekke hvor linene skulle feste etc. Vi lo litt av nettopp dette, fordi det er nettopp jeg som har lært opp han for noen år siden hvordan han skulle gjøre det :)

Så var det vinden da, det blåste så lite at Fredrik ikke gadd å dra ut (han kommer rett fra 10 dager kiting i utlandet), men iverheten i meg skulle ha meg ut selv med dårlig trykk.

 

Det var jo en fantastisk følelse bare å (såvidt ha nok trykk til å ) krysse. Eller som det heter holde høyde (at man ikke går i vindens retning). Det gikk med nød og neppe, vinden varierte noe så innimellom komme det noe mer trykk. Når jeg skulle ta det første hoppet oppdaget jeg at brettet ble liggende helt flatt i vannet mens jeg forsvant til værst i god amatørstil. Da bodydraget jeg inn til land for å stramme dem litt. Det hjalp noe, men det ble klart at jeg må finne en ekstra løsning her og å sitte bedre fast. Jeg har jo alle pikers drømmeføtter, utrolig slanke. Det passer dessverre dårlig i bindinger. Det som er bra med å starte i litt rolige forhold er jo nettopp å finne ut sånne ting så man kan lage løsninger. 

Her i en "veldig liten" transition:Da snur man kjøreretning med ett lite svev, det er nesten synd at man ikke ser på bilde hvordan jeg kniper med tærne for å få med meg brettet opp fra vannflaten :)

Når jeg hadde kitet og badet en stund døde vinden enda mer slik at jeg ikke engang kom opp i plan, vi bestemte oss for å pakke utstyret.
Jeg hadde jo fått min første tur på lenge og, det gav veldig mersmak. Gleder meg til å ha litt mer vind så man kan dra på litt :) Føler at det satt veldig godt, var bare vanskelig å vise under forholdene. Det må en nesten være kiter selv for å forstå.

 

Etter jeg kom hjem dro jeg rett på helsestudio og kjørte rygg og skulder. Tenkte det var viktig å få brent opp kruttet som var lagret opp i kroppen :)

 

 

Go Hard or god home :)

 


Endelig fått demo-kiteutstyr i hus, takk Fluid.

Publisert: 18.08.2012 @ 17:49 Kategori: Kite Kommentarer: 2

Da ha jeg endelig fått kiteutstyr i hus :) Fluid Har sendt ned kite, brett og det som skal til for at jeg skal kunne komme meg ut på vannet. 

Dette er kite'n: Liquid Force Envy 12

 

Her har vi brettet: Liquid Force Influence 137

 

I dag begynte jeg med en bokstavligtalt "beinhard" bein og triceps økt på Spenst Gressbanen. Merker at jeg allerede nå kan legge litt mer vekter på for å kjøre hardere. Jeg hadde nok ikke trodd at det skulle komme så tidlig, men det er jo bare en positiv overraskelse. Etter det dro jeg ut til Hvasser Syd (en kitespot) for å møte damen bak Girl gone kiting Ingrid. Det var relativt lite vind og den hadde også en dreining for mye vest i seg, noe som gjør den gusty "ugjevn". Så det ble ikke mye kiteing, noen lenger ble krysset for de aller ivrigste. Vi fikk derimot mye tid til å prate, jeg ble kjent med endel nye kitere, det er jo alltid trivelig. 

Planen for kvelden er 15 år reunien fra Ungdomskolen :/ det har man jo alltid blandede følelser rundt, spesielt nå som jeg skal være edru. Nå for jeg det til å høres ut som om det er krise, det er det selvsagt ikke. Blir spennende å se hvor mange man kjenner igjen, sent tror jeg ikke det blir.  Må jo tidlig opp å trene i morgen.

 

Hvis værmeldingen skifter litt så for jeg kanskje prøvd utsyret også :) det hadde jo vært konge

 

Ha en fortreffelig aften alle sammen :) i morgen kveld skal jeg skrive ett innlegg om mine målsettinger :)


hits