Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Ekstremsport

Min første tur med Splitboard :) (Masse bilder)

Publisert: 02.03.2017 @ 22:07 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 0

I høst fikk jeg et Splitboard fra min sponsor Bcsport.no. Jeg gledet meg til å komme i gang med denne aktiviteten, dessverre gikk det en stund før jeg fikk satt drømmen ut i liv.Startet jo sesongen med et brudd i foten og en tå, etter det har værgudene i Hemsedal hatt mest sansen for grønt gress og spredning av pollen. Nå har det endelig blitt litt vinter her oppe. 

I starten av sesongen så hadde jeg del 1 av skredkurset. I dag kom del to med gåteknikk i tillegg. Jeg er heldig som bor med mennesker som elsker friluftslivet og innehar noe av den kunnskapen jeg mangler på feltet. Håkon stilte villig opp under dagens fantastiske vær, vel vitende at han måtte slepe en gammel sumobryter opp fjellsiden. Etter litt knoting i skogen og i det bratteste i starten, gikk det så meget bedre. 
Vi kunne gå i fantastiske omgivelser og bare nyte den flotte naturen vi er så heldige å ha rett i nærheten.

Målet for turen var toppen av Svarthetta, en fantastisk utsikt møtte oss på toppen.Å kjøre offpist i nærheten av et skianlegg kjennes relativt trygt ut etter over 20 år på brett, det å vurdere forholdene her helt i det fri, var noe helt annet. For å være helt ærlig så sa jeg vel til Håkon minst 10 ganger at dette var alt for bratt for mitt vedkommende. Han blånektet og mente dette bare var en lek for meg å mestre. Han ledet an og forklarte hvordan vi skulle kjøre nedover fra safespot til safespot. Etter å ha satt utfor den bratteste delen av henget (som var på toppen) kjente jeg jo raskt at her var det bare å gunne på. Dette var jo ikke skummelt i det hele tatt, jeg kjente at snøen satt og all frykt var borte. 

Noen deilig puddersvinger ble satt ned i renna (ca 900 høydemeter) 


Smilet når vi kom til bunnen var bredt, ikke bare hadde vi hatt sesongens beste kjøring. Vi hadde også fått gleden av å gå opp fjellsiden i fantastisk vær.

Jeg er nå bitt av toppturbasillen. Gleder meg til ny tur allerede i morgen :)

Følg meg på Instagram eller snap: playinshape. Klart liker du ikke å bli plaget av masse snøbilder så hadde jeg latt vær :,) 

 

Alle bilder er tatt av @mlandpictures

 


Flytter til fjellet for å finne tilbake livsgnisten.

Publisert: 01.12.2016 @ 14:43 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 6

Etter en lengre periode hvor jeg har følt at jeg har eksistert mer en jeg har levd, har jeg nå valgt å gjennomføre et drastisk grep for å finne tilbake til egen lykke. Det å bryte med normalen er vel noe jeg har gjort rimelig ofte i livet, men jeg var betraktelig flinkere til det når jeg var yngre. Dessverre så blir man påvirket av dette statusjaget og tanken på at alle andre følger med på om du lykkes eller ikke. 

Jeg har stilt meg spørsmålet til gangs den siste tiden. Hva med meg, hva føler JEG er å lykkes, når oppnår jeg en reell lykkefølelse som får selv øynene til å smile. Er det når det kommer noen kroner inn på bok etter x antall timers arbeid eller er det når jeg presterer noe. Mestring er nok et stikkord som treffer godt. Er jeg ærlig med meg selv så har kanskje de følelsene oppstått oftest de senere årene når jeg har prestert innen aktivitet. Som en pr i olympisk løft, eller at en salto fortsatt sitter lett og ledig tros alder å vekt.

Trygghet er selvsagt en viktig faktor for tilfredshet. Tror de fleste ønsker å oppnå det, men er det virkelig verd det? Hvis man som en kreativt sjel som ønsker opplevelser for å oppnå egen utvikling. Personlig så føler jeg nok at erfaring og opplevelser er viktigere en det å ha muligheten til å se en serie på den råeste flatskjermen.

Ja, hvordan skal man da velge å leve i dagens samfunn?

Jeg har vært heldig som har vokst opp med en familie bygget på kjærlighet og gode venner. Gleden av å se at de har det bra og å se at de nyter gode stunder, er kanskje den største gleden jeg har. Allikevel føler jeg at jeg trenger noe mer for å oppnå følelsen av å være et lykkelig individ. Jeg må finne frem barnet i meg igjen. Hva gjorde meg lykkelig i ungdomsårene? 

På mange områder så føler nok mine nærmeste at jeg har stukket litt av når jeg nå har tatt valget å igjen satse på idrett og aktivitet. Og litt rett har de også faktisk, men det skjer lite om man ikke gjør tiltak. Det å vandre ut i en epoke for egen vinning er selvsagt egoistisk, men er det verre en å sitte hver dag å sakte dø ut. Livet må da virkelig bestå av mer en å kunne navnet på en skuespiller eller å få en gullklokke etter 25 år bak pulten. 

Jeg tok avgjørelsen om å dra fra alt i Tønsberg og satse fulltid på opplevelser og aktivitet. Valget ble Hemsedal i første omgang. Her er det rikelig tilgang på de aktivitetene som gav gnisten i ungdommen. Det var mange alternativer på banen som Brasil, Bali etc.

Skal jeg finne en måte å leve av dette på i en jungel med sulten ungdom. Krever det at jeg virkelig må være kreativ og strukturert. Sistnevnte går neppe i skjønn forening med personligheten. Jeg vet av tidligere erfaring at kreativiteten er høy når jeg er i overskudd. 

Jeg innstilt på at det fort kan gå et år før det i det hele tatt er i nærheten av et resultat, men forhåpentligvis så vil det bli fantastisk. Om ikke annet så får jeg med meg masse erfaringer og opplevelser. Det vil også være en betydelig kostnad ved satsingen. Er det verd å bruke flere hundre tusen på dette? De aller fleste ville nok heller valgt å vært gjeldfri på en bolig.

.

 

Jeg er forberedt på at det vil komme opp og nedturer, den første nedturen kom etter kun noen få dager på brett. Helgens tur til Hovden endte med brukket fot etter en leken opptreden i hytteveggen. Kan jo skje den beste, mitt 16. brudd. Heldigvis så har jeg lang erfaring fra skader, så tipper jeg kan stå med litt tape og smerte allerede til helgen. Så lenge jeg får foten ned i bootsa så ordner det seg. 
Sånn så det ut første dagen. Så tok det litt av med den hevelsen. Nå flyr jeg rundt på stuegulvet her i halvsirkler med kompresjonssokk for å få vekk blodet til i morgen.

 

Kommer til å kjøre i gang litt mer aktivitet her igjen. Ikke alt postes på min private face, men på min FACEBOOKSIDE.

Følg gjerne daglig aktivitet på instagram og snap : playinshape

Don't forget to have fun: Playinshape <3 


BACKFLIP VIDEO!! :)

Publisert: 20.11.2013 @ 13:48 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 0

Etter mange år uten turning tok jeg i dag en tur oppom turnhallen. Dette ens æren for å se om backflip fortsatt lot seg gjennomføre. Det er ihvertfall 5-7 år siden jeg har gjort det.

Legger her ved en link til filmen.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10153461111575361

Dette er for å kunne trene backflip burpee, noe som har blitt en mer og mer anerkjent øvelse i Crossfit. 

Lik den gjerne :)

Følg meg på insta: http://instagram.com/playinshape

Snapchat: jskoie

 

Have fun, ønsker dere tips så legg igjen kommentar :)


Stille i NM eller ikke....hmmm

Publisert: 05.10.2012 @ 15:42 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 14

NM nærmer seg faktisk med stormskritt, 20 oktober braker det løs i Moss. Da er jo spørsmålet om man skal stille eller ikke :/ 

Det er nok ikke NM i det dere tror, det er faktisk NM i Sumobryting. For mange år siden drev jeg på med det, jeg har vel 13 pl fra EM, 4 pl fra Tjekkia Open og 3 NM medaljer i den sporten. Da i letteste vekt - 85 kg (internasjonalt) Nasjonalt blir det ofte kjørt noen lettere klasser. 


Sumo er ikke bare for tykke mennesker, det er faktisk en sport der alt er lov uten å slå med kyttet neve og bite. Internasjonalt er det 3 vektklasser - 85 - 115 og over  115

Jeg har ikke trent noe spesielt mot det, men det er jo alltid hyggelig å være med. Formen er vel sånn midt på 3, så da vet jeg at jeg har muligheter for å nå pallen om alt skulle klaffe. Vekten (uten at jeg har veid meg siste mnd) vil jeg tro er rimelig perfekt, det er isåfall små justeringer med veske hvis jeg er rett over.


NM 2011

Det er endel skader i sporten, det er vel den eneste grunnen til å være litt skeptisk. I NM i fjor var det vel 3 brudd, hvor av det ene relativt alvorlig. Spiralbrudd i leggen, avrevne kors og leddbånn. Spiralbrudd er: Hvis du tenker at du vrir en tør kvist........Jeg slapp unna med en skulder ut av ledd, nå var jeg jo virkelig utrent, det var nok litt skyld i akkurat det!!

For tenke på det noen dager, hva syntes dere?
 

 


SURF CITY I SOLSKINN :)

Publisert: 11.08.2012 @ 15:58 Kategori: Ekstremsport Kommentarer: 1

I dag har ferden gått opp til http://www.surf-city.no/. Her har man en fantstisk mulighet til å leke seg på brett uten å være avhengi av båt.De har en flott grasspot hvor man kan følge med hvis man er skuelysten, det er satt opp benker og tivselfaktoren er høy. De har også nytt for året bygget opp en kiosk som har enkel servering av næring i fast og flytende form.

Surf-city er for alle, ung, gammel, nybegynner eller fullt aktiv innen brettsport. Hvis jeg ikke husker feil så får man pengene tilbake om man ikke kommer opp på brettet. Så sikre er grunderne bak prosjektet på at folk vil få det til. De har hatt folk på 60 pluss her oppe som har fått det til. Visjonen om å få til en lekeplass for brettsporten midt i en by har krevd sin mann. Det er mange prosseser og mye å ta hensyn til for å få en park som dette opp å gå. Personlig tror jeg Surf City virkelig har livetsrett og med visjonen som de selv har på sine hjemmesider om utvikling vil dette anlegget blir veldig bra på sikt:)

Ett par bilder fra dagens lek, artikkenen fortsetter under bildene:

 

 
Kabelsystemet som benyttes heter System 2.0, det er ett kabelsystem hvor man blir trukket i en rett linje fra den ene siden til den andre hvor man snur og blir trukket tilbake., Det finnes også kabelbaner hvor man blir trukket i bane med rette strekk hvor man ender opp på utgangspunktet.  De har satt opp forskjellige elementer som kun kreativiteten setter grenser til. Man kan også poppe "hoppe" uten bruk av disse elementene. Det gjøres med å stramme opp linen og satse fra den rett før trikset skal gjennomføres. Som jeg viser med første bilde fra dagens moro.

 

For å bygge opp ett sunt og bra miljø har grunderene også vært med å starte Tønsberg vannski og wakeboardklubb.  Jeg sitter ikke inne med kunnskapen om de har begynt med offisielle treningstilbud enda eller ikke, men vet at de ønsker å gjøre en seriøs satsning for de aktive medlemene.

De har også laget en facebookside https://www.facebook.com/surfcitycablepark hvor man kan hente ut mye nyttig informasjon.

 

https://www.facebook.com/groups/406307749427714/

 


Stikkord:
hits