Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Kategori: Blogg

11 år har gått, endelig tilbake med kiten Her noen bilder fra første turen :)

Publisert: 18.12.2016 @ 13:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Av en eller annen grunn så var jeg faktisk litt nervøs for hvordan det ville bli å kite igjen. Litt av usikkerheten var selvsagt begrunnet med at foten kun har fått grodd i 3 uker etter bruddet. 

Jeg valgte å tape så godt jeg kunne for å få det så stabilt som mulig.Vi kom oss opp på Skiftesjøen "Hardangervidda" og kiten skulle rigges. Det var merkverdig lite vind med kun noen få kiter i luften. Vi rigget opp og ventet pent, en god gammel kjenning dukket opp, Sigve Botnen.


Etter litt lett og ledig prat med kiten på bakken begynte så smått luften å røre på seg :)

Gud som jeg har savnet disse omgivelsene.
Bare det å gjøre noen små svev og ligge på skjær gav så utrolig følelse i kroppen. Hvorfor har jeg egentlig stoppet med dette?


Gleder meg til neste kitedag :) Dette blir det mye av i vinter. 
 
Følg meg gjerne på disse kanalene. Trykk på de blå feltene
 

 


 


Film behind the scene *isbad-photoshoot*

Publisert: 12.12.2016 @ 15:08 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Da er min aller første film endelig premiere. Det hele startet når vi i Team Show U bestemt oss for å kjøre en ukentlig challange.

Ukens utfordring var å kjøre en kulest "One-arm-handstand-freeze". Siden jeg har et brudd i foten, valgte jeg å fokusere maks på freeze.

Det å stå på en hånd er i utgangspunktet kranglete nok, med tanken på at jeg kunne slå opp bruddet ønsket jeg å kjøre en noe rolig variant. Klart det var ideer på banen som i en stolheis, i mønet på et hustak etc. Flaksen skulle ha det til at plussgradene hadde ankommet Hemsedal, da måtte det finnes en åpning i elven. Her kunne jeg jo få til frysedelen greit :) Håkon, min samboer og fotograf tente på ideen om å kjøre et splitfoto med halve kroppen under og halve over vann. 

Det krever selvsagt en god lokasjon med plenty av lys, dessverre var det ikke lett å finne. Jeg kjørte fra spot til spot for å finne et sted med rett dybde, etter et par timer fant jeg et sted som kunne fungere. Mørkt, litt grunt, men hadde ingen flere alternativ hvor det var rolig nok vann. 

Dagen etter kom Håkon opp og vi var klare for shoot. Se filmen av det her:


Det å redusere en film fra nesten 40 minutter film på 2 dager.Til under 2 minutter var greit kranglete, har mye å lære når det kommer til redigering.Totalt har jeg sikkert brukt 20 timer på filmen og noen timer på lokasjon og shoot. Så mye arbeid ligger faktisk bak et slikt bilde og en video. Setter selvsagt utrolig pris på de som gidder å like eller komme med en tilbakemelding, det er jo derfor jeg legger ned så mye tid i dette. 

Her er bilde 

BN4xloGD1HJ´
Det var dessverre litt for dårlig lys og mye groms i vannet. Heldigvis handler det om læring :) 
 
Dette er bare starten, forhåpentligvis så blir det fett etterhvert. Gleder meg stort til å lage filmer fra snowboard og kiting.
Et lite bilde til fra badingen.
Følg gjerne

Youtubekanal

Instagram

Facebookside

 

 

 


Badeutfordring med salto, film:) Over 400 000 har gått til kreftforeningen.

Publisert: 07.05.2014 @ 21:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Som sikkert noen av dere kjenner til så har jeg tidligere gjort en ekspedisjon for Kreftforeningen. Da rodde jeg en jolle fra Gøteborg til Stockholm. Det at det nå har kommet en Nominasjons epidemi på Facebook med badeutfordringer er i mine øyne meget positivt. Ihvertfall der det går til å støtte en god søk.Kreftforeningen meldte i går at de hadde mottatt over 400 000 kr fra slike nominasjoner, konge. 

Jeg tok selv utfordringen og sendte den videre med det resultat at en av de nominerte betalte inn 200 kr og sendte meg en kvittering. Håper det kommer flere slike Nominasjoner med sunne verdier. Det å bade i kaldtvann er i tillegg en av de beste triksene man kan gjøre for rask restitusjon.

Jeg må linke til videoen, for det Javastyret""""   VIDEO HER

 Et bilde på vei i havet her:)Følg meg gjerne på Instagram

 

Har du badet???

 


HAR TATT JULEKORT BILDE :) i LETTKLEDD STIL :)

Publisert: 20.12.2013 @ 13:49 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Da er det jul igjen og tiden var inne for et julekort. I år ønsket jeg å lage et personlig preg på kortet. Så hvorfor ikke ta bilde av meg selv? Tenkte jeg...

Her er det, hyggelig meg kommentarer :) Eller likes hvis det falt i smak :)

 

Linker det inn på face :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153576283615361&set=a.10150576660065361.663979.773800360&type=1&theater
Følg meg gjerne på instagram: playinshape

 

Playinshape har også en egen facebookside som resten av bildene fra shooten vil bli publisert på :)

https://www.facebook.com/jarleskoieplayinshape.no

 

Playinshape vil med dette ønske alle en riktig god jul. Ta vare på hverandre. 


Hei igjen alle sammen :)

Publisert: 05.09.2013 @ 23:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Hei igjen alle sammen :)

 

Etter en fantastisk sommer har jeg nå kommet igang med treningen for fullt.  I sommer mnd så her jeg kjørt noen økter innimellom kun for å holde kroppen vedlike.Den siste mnd derimot har jeg fått kjør relativt godt noe kroppen responderer bra på. Det er deilig å kjenne at man endelig er i gang igjen for fult. Tipper det er mange som er enige med meg der ?

Jeg har for det meste kjørt styrke/vekt trening i den perioden, men har nå også startet med litt Crossfit som er helt nytt for meg. Det har jeg tenkt til å lage et innlegg om i morgen. Dette innelegget er mer ment som et velkommen tilbake etter sommeren innlegg!
Fremover kommer jeg til å fortelle om ulik trening, kosthold og egen progresjon. Håper dere vil følge med på min historie :)

 

 

Følg meg på Instagram: jskoie 

Samme navn på snapchat: jskoie

https://www.facebook.com/jarleskoieplayinshape.no


Stikkord:

Skal virkelig prøve å komme tilbake med litt blogging innen trening, kosthold og turer nå!

Publisert: 18.03.2013 @ 21:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Etter en frisk åpning gikk det nok som forventet. Det å starte med 12-14 treningsøkter etter en periode uten spesielt mye trening gav en kroppslig reaksjon. Først med betennelse i skulderen (noe jeg har slitt med lenge). Så et par runder med forkjølelse og influensa typ svin. 

Det har resultert i periodevis lite trening og lange opphold i sengen og på sofaen. Nå har jeg vært frisk en stund og har kommet i gang med treningen igjen. Vel og merke med noen færre økter en sist. 

Jeg har vel fått trent ca 3 uker nå og kroppen begynner vel å bli klar for å øke intensiteten. De første ukene har jeg ikke hatt spesielt høyt fokus på maten. Kun å spise variert og få i meg nok protein. De kiloene jeg la på meg under stille perioden begynner å forsvinne. Jeg kommer nok til å fortsette med det og heller kjøre en kort diett etter påske noen uker. Kiloene forsvinner i grunn greit nok i starten med treningen.

Her middagen: Pestokyllingkjøttdeig med grønnsaker og fullkornspagetti.

Klart formen er ikke på topp, men heldigvis har kroppen et muskelminne slik at det raskt skjer forandringer.

I dag har jeg startet med 1,5 times gange i solen pluss bryst og biceps på Stamina HOT Gressbanen.  

 

 

Følg meg på instagram: jskoie


Stikkord:

TØR å sett dere et mål og fortell de rundt deg om de! Start med å legg igjen et MÅL her.

Publisert: 24.09.2012 @ 12:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 34

"Bare de som tar sjansen på å gå for langt, kan finne ut hvor langt det er mulig å gå"

Det er faktisk slik at over 90% av Norges befolkning mener at det lønner seg å skrive ned sine mål. Da fortrinnsvis et sted som gjør at du leser det daglig eller nærmest daglig. Det vil være en motiverende faktor for å nå dem, hvorfor er det da bare 10 % som gjør det?

Innerst inne tror jeg faktisk at de fleste vet viktigheten av å sette seg mål, det være seg innen næring, privat, eller sportslig. Personlig så tror jeg faktisk ikke folk tør å gå ut med sine mål fordi man er redd for å "mislykkes". Jeg vil på påstå at de som ikke tør å gå etter målene "drømmene sine er mer mislykkede en ALLE som faktisk prøvde uten å lyktes.Det meste vi gjør i livet gjør vi fordi vi har et mål med det, jobb, utdanning hvorfor skal det da være ille å sette seg mål med treningen. Og faktisk tørre å spesifisere dem. Det er jo ikke slik at hvis du begynner på en utdannelse "f.eks lege" da sier du ikke at målet er å være litt på skolen å bli litt smartere. Målet du har er jo å bli utdannet lege. Ja hva om du ikke blir det da, skal du legge deg ned å begynne å grine eller må du du kanskje sett deg et nytt mål? Eller må du inn med en forandring for å fortsatt nå ditt mål selv om det tok noe lengre tid en hva det opprinnlige målet var. Hva ville du ha valgt? 

Hvis du ikke har et konkret mål med treningen hva skal du da jobbe mot? Tør å sett konkrete mål, ikke at du skal bli sterkere i knebøy, det er for vagt. Sett en tid du vil fullføre det løpet på. Da skaper du motivasjon og både til å trene og å skaffe deg nok kunnskap til å nå målet. Hvis du ikke oppnår målet i første forsøk, ja da lager du et nytt mål eller så finner du mer informasjon om hva som skal til for å nå det neste gang. Stopp aldri med å sette mål selv om du ikke lykkes første gang. Mål trenger ikke være noe ekstremet heller, det kan faktisk være at du skal gjennomføre 1 sykkeltur hver uke de neste 10 ukene. Personlig liker jeg litt mer konkret målbare mål, at du etter 10 uker skal sykle runden på DEN tiden. Litt skjønn og litt utgangspunkt bør du ta med i betraktning, sett høye mål, men ikke så høyt at du mister motivasjonen halvveis. Det er den største feilen de fleste gjør!

"If you always do what you always did, you'll always get what you always got"Tør så skriv ned målene dine og del de gjerne med andre. Da vil du føle en forpliktelse oven for disse til å jobbe mot de målene du har presentert. Personlig så har jeg gjort dette i form av bloggen, men man trenger ikke gjøre det så ekstremt. Det kan gjøres så enkelt som å ha det på skjermbilde på pc'n eller på mobilen. Da minner man seg hele tiden på hvilke mål man jobber mot. Når jeg våkner om morgenen " ta i dag som et eksempel" kl 0615 for å svømme før jobb er jeg ikke alltid like gira. Det er ikke sånn i mitt hjem eller hode at jeg alltid bare spretter opp frisk som en fisk, jeg er like menneskelig som alle andre. Forskjellen er at jeg har laget en forpliktelse ovenfor meg selv og ovenfor de mange hundre som er innom min blogg. Det motiverer meg til å dra meg opp og gjennomføre etter beste evne. I dag endte dette med en fantastisk svømmeøkt :) Tror at hvis jeg hadde tatt tiden at jeg ville ha satt ny rekord med glans.Vi har også opparbeidet oss litt frykt for endring "tror jeg". For de aller fleste må endringer til får å nå de målene man har satt seg, endringer må også gjøres underveis.

"Alle ønsker DET, de aller fleste vil DET, men de færreste er villige til å legge inn den innsatsen som kreves for å oppnå DET" Jarle Skoie""

Så hva gjør vi da? Ja vi definerer oss klare mål og tør å fortelle de til andre (behøver ikke være hele Verden), Del gjerne opp i flere delmål hvis dette gjør det lettere for DEG å bli motivert. 

Det å ikke nå sitt mål betyr ikke at du har mislyktes, ved å ikke ha noe mål er du dømt til det. 

Når du ditt mål så belønn deg med et nytt mål, du har bevist for deg selv at det er mulig med hardt og målrettet arbeid. Det vil resultere i noe positivt uansett på sikt.

 

Hva er ditt mål? start med å skriv det ned her, da er du godt i gang. Ingen mål er for små og ingen for store!!!

 


Stikkord:

BURSDAG,EN REFLEKSJONENSDAG!

Publisert: 23.09.2012 @ 22:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 27

De modige lever kanskje ikke evig, men de forsiktige lever ikke i det hele tatt !!!


Ja i dag har jeg fått et nytt tall å forholde meg til når/hvis jeg må presentere meg med alder. Når man har passert en hvis alder betyr ikke dette tallet like mye lengre, ihvertfall ikke for meg. Jeg tenker at nå får man forholde seg til bursdag hvert 10 år. Det å bli 34-42-54 har ikke samme betrydningen som f.eks det å bli 20 eller 18. For oss som bor i Norge er kanskje den siste burdsdagen som virkelig har betydning 20, etter fylte 20 er det lite ved Norges lover som setter begrensning. Det er selvsagt utesteder som har internregler hvor høyere grense holdes. Nå er det vel få av disse jeg møter utfordringer ved lengre, den tiden er faktisk forbi. Eneste stede jeg kan komme på hvor jeg ville slite med å komme inn er pensjonistfest, hvis jeg skulle kommet meg inn der måtte det blitt som verge. Det er mange forskjellige tradisjoner knyttet til det å ha bursdag, noen er individuelle mens andre er kulturelle. En jeg aldri har forstått er hvorfor den som fyller år skal spytte på kaken før man spiser den (blåse ut lysa). Hvor eldre man blir jo lengre og mer omfattende del av kaken skal spyttes på. Det er kanskje en fordel å dra i bursdagsselvskaper til de som ser friske ut. Jeg var jo igrunn klar for å denne tradisjonen i dag, friskere en på lenge :) Dessverre var den ingen kake :(  Mitt forrige tall var nok en større utfordring en dette tallet. Det var faktisk noe jeg gruet meg lenge til å bli, 30 da skulle man liksom være voksen. 31 føler jeg ikke spesielt mye for, heldigvis har Dnb bestemt seg for at jeg har 3 år igjen i ungdommes rekker. Det passer vel i grunn fint med hva jeg føler selv også, jeg er jo fortsatt ung til sins og har bevart lekenheten. Når jeg møter noen på 15-16- 18 år så skjønner jeg jo at jeg har blitt endel mer erfaren. Når jeg kjørte med Fredrik ut for å kite i går plagdes han fælt med min fart på veien også, F...Jarle, du kjører jo som en gammel tante, nå har du blitt voksen...Ja på noen områder har man kanskje det. 

Det jeg kanskje har brukt mest tid på i dag er å tenke over hva som er viktig i mitt liv, hva gjør meg lykkelig, hva kan jeg gjøre for oppnå mine mål. Jeg mener jo at man selv er ansvarlig for mye av egen flaks. Tanke mønstre, hvordan man takler utfordringer med en liten dose karma da så blir det fordelt flaks og uflaks. Da tenker jeg selvsagt ikke på Lottoflaksen, den er det lite man kan gjøre med. Hva gjør så meg glad? Jo familie og venner betyr veldig mye, arbeidsplassen, trivsel i hverdagen. Min "litt nye livstil" ja, den trives jeg også godt med. Det å se noen oppnå de målene de setter seg. Det å se noen man er glad i virkelig stråle av lykke, ja det betyr nok mer en selv å stråle mange ganger. Eller det får en til å stråle selv, rettere sagt. 

Andre ting som rører meg er når folk "som man ikke forventer det av" virkelig gjør noe bra. Det som strekker seg litt for andre eller for å komme seg dit de vil er en enorm inspirasjon for meg. De som i tillegg klarer å fortelle noe positivt til andre "fordi de mener det" selv om ikke alle andre ser det positive...Nå skal jeg ikke bli alt for dyp i dette innlegget kjenner jeg.

Jeg skal faktisk avslutte innlegget her:) Håper dere har hatt en flott helg, har dere det forresten? 

Det at nær 300 stk har gratulert meg på Facebook, ja det betyr faktisk utrolig mye.....utrolig glad for at dere bryr dere nok til å gjøre det :)


Dagens aktiviteter pluss link til formiddagens innlegg (glem vekta)

Publisert: 19.09.2012 @ 21:50 Kategori: Blogg Kommentarer: 0I dag startet det med ca 1 time restitusjonstrening på sykkel ut, solen skinner om dagen og det er det viktig å utnytte. Spesielt varmt er det ikke, men med tanke på hva vi har i vente må da dagens vær "Tønsberg" kategoriseres som godvær, sol og lite vind :) Så ble det en veldig bra styrke økt sammen med Erik Aase. Det er en stund siden han har drevet med ren styrketrening, men det fungerte utmerket. Vi klarte å holde høy intensitet igjennom hele økten og avsluttet med 15 minutter rask gange i lett motbakke. Tror i grunn begge kommer til å merke det godt i muskelaturen i morgen :)

jeg har i tillegg vært til massasje/tøying, det er jeg jo 1 gang i uken. Det er bare helt fantastisk, "les her hvorfor jeg bruker massasje" føler virkelig at det gir meg progresjon innen bevegelighet. Det har også en positiv effekt som er betennelsedempende, det kan være greit når man trener store mengder!

Her kan du lese formiddagens innlegg: Glem vekta, bruk den i beste fall til å tøye bakside lår når du dytter den på plass etter andres bruk!!!

Hva har du gjort positivt for din kropp i dag?

 

 


Glem vekta, bruk den i beste fall til å tøye bakside lår når du dytter den på plass etter andres bruk.

Publisert: 19.09.2012 @ 15:22 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Alt for mange lar seg påvirke av siffere som står på et apparat, kalt vekt. Mange veier seg faktisk flere ganger om dagen uten å ofre det en tanke hva de har i kroppen av væske og mat. 


For mange starter det med at man skal "komme i form" eller "slanke seg" , da ønsker man å se resultater og de skal etterhvert måles mange ganger om dagen. Det blir faktisk en sykdom til slutt som det er "nesten" umulig å få noe positivt ut av. Hvor mange har ikke gått på en vekt å tenkt, oj, er jeg så dårlig form....Hvis den har gått mer ned en forventet: er jeg syk? må jeg kanskje ta det med ro? Er den som forventet: Ingen fremgang, er all innsatsen jeg legger ned forgjeves. Hvis den er høyere en forventet: Ja da har man blitt feit faktisk, uansett fettprosent, styrke, kondisjon. Har vekten gått opp da er man i dårligere form og faktisk blitt feit.De eneste som i en veldig kort periode kan motivere seg med vekten er slankerne, de ser nedgang "dessverre ser de som oftes ikke hva som forsvinner" så de taper på det de også, de vil jo gå alt for fort ned "helst" og da mister de muskler. Og hva når nedgangen bremses, tro meg det kommer til et punkt uansett utgangspunkt hvor dette bremses, da blir ikke vekten motiverende lengre. Hva da, jo da tyr man til syklige skritt for å fortsette "en falsk fremgang". Fortsetter du slanke fremgangen mot null så dør du faktisk til slutt.  

Nå skal jeg mot si meg selv litt: det er faktisk greit å bruke vekt engang i blant. Bare du holder deg til en gang i blant, max hver 14 dag. Da unngår du å bli syklig opptatt av vekt og fokuserer heller på hva som virkelig gjelder, FREMGANG!!! Bedre fysisk form, lavere fettprosent "hvis det trengs", bedre kondisjon, høyere styrke.

Nå er det sikkert noen som tenker at, men du (meg playinshape) skal jo ned i vekt for å komme i konkurranse form. Det er helt riktig, men jeg har faktisk null og da mener jeg null fokus på vekt. Personlig så vet jeg at med et riktig kosthold så går fettprosenten ned og muskelmassen opp. Fettprosenten vil gå raskere ned en muskelmassen opp hvis jeg er flink med kosten. Når folk spør meg hva jeg veier så kan jeg kun svare ca, for jeg vet faktisk ikke. Jeg veide meg sist når jeg tok bilde etter 1 mnd trening, da stod det en vekt foran meg og det var helt naturlig å sjekke. Litt nysgjerrig er det lov å være og hvis man ikke bruker vekten som et måleinstrument for form er det ikke noe problem å bruke det innimellom.Det er et par uker siden og jeg har ikke stått oppå en vekt siden. Personlig er formutviklingen mye mer vesentlig en et tall fra en firkantet plate som ikke har anelse om hva denne vekten består av!

Som jeg skrev om i mitt innlegg slanking, man kan lett justere vekten med væskenivå og matnivå i kroppen. Jeg har selv ta ut nesten 6 kilo på 2 døgn i væske før et brytestevne. Jeg var ikke i bedre form av den grunn...

 

Sier det igjen, bruk vekten til å tøye ut bakside av lår når du dytter den inn under skapet etter andres bruk. Husk rolige bevegelser så du unngår strekk :)


Stikkord:

Verdens største idiot med verdens største armer??? Ja faktisk begge deler "personlig mening"!

Publisert: 18.09.2012 @ 11:28 Kategori: Blogg Kommentarer: 44

Moustafa Ismails er 24 år fra Egypt, han har klart å skaffe seg verdens største armer målt i omkrets 78,74 cm. 

Jeg vet ikke om Moustafa Ismails egentlig ønsker å starte et oljeraffineri eller om han er redd for at oljen, Han har ihvertfall valgt å lagre store mengder olje i armene sine. Oljen av type synthol har han da dyttet inn i sine armer for å oppnå en slik rekord. Han påstår at han fikk så mye skryt av sine biceps etter noen års trening, dette skal ha motivert han til å "jukse" inn "litt" ekstra for å oppnå er "helt hindsides" resultat. 

Personlig har jeg full sympati for at folk kan se annerledes ut fordi de har vært utsatt for en ulykke eller har noe genetisk som gjør at de har et noe annet utseende. Jeg liker til og med at folk jobber målrettet for å oppnå et utseende de er fornøyd med, men det HER. Ja jeg vet ikke engang om jeg har ord, Dette har har han ikke jobbet for og det ser heller ikke spesielt lurt ut.

Jeg prøver å godt jeg kan å komme på noe eller noen eksempler på noe mer idiotisk "personlig mening" gjort med en kropp noen gang. Nå tar jeg nok avtand fra de som legger inn horn i panna og tar tatoveringer i hele ansiktet, eller jeg tar ikke avtand fra de, men handlingen dem's. 

Jeg er sikker på at han brutusen her ikke banker bulk i en flosshatt engang....I mine øyne en idiot som er så pr kåt at han er villig til å ofre helsen sin for litt oppmerksomhet!!!

Naturlig ser det ikke ut ihvertfall!

 

Hva er deres mening?


Stikkord:

Treningsmyter, på tide å slå ihjel noen :)

Publisert: 17.09.2012 @ 10:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 40

Det finnes utrolig mange myter innen trening, mange av de har levd så lenge at det faktisk kan være vanskelig å ta livet av dem...Tenkte jeg skulle ta for meg noen myter som kanskje mange kjenner og som endel fortsatt tror på. Vi mennesker fungerer jo slik at det vi hører/opplever/leser fra det vi mener er troverdige kilder, ja det blir behandlet om til fakta i minnet vårt. Hvis man blir bevisst på hvor lite selvkritisk hjernen er i bearbeiding av informasjon blir man skremt av at så mange henter inn informasjon igjennom medium som Vg og Dagbladet. Nok om det, nå skal vi inn å avlive noen treningsmyter.

 

Du får flat mage av å trene situps, eller du reduserer fettet rundt magen ved å situps!  Det å punktforbrenne fett ved trening lar seg faktisk ikke gjøre. Fettreduksjon i kroppen skjer relativt gjevnt og det har ingen innvirkning hvilken muskelgruppe du trener. Det er din fettdistribusjonsprofil som avgjør eksakt hvor fettet forsvinner i fra, dette er genetisk og eller hormonelt styrt. Altså det holder ikke å trene situps for å få flat mage, det som avgjør dette er din fettprosent. Kostholdet har derfor mye mer å si.

 

Du blir svakere av å tøyeut!Nei du blir ikke svakere av å tøye ut musklene, men du får en mer smidig muskel og den blir noe lengre en hvis du ikke tøyer. Dette gir deg økt bevegelighet. På den andre siden blir du heller ikke sterkere av å tøyeut. Noen tror at man får henge mage av å tøye denne ut, nå er nok ikke magen den muskelgruppen som trenger mest uttøying, men man får ihvertfall ikke hengemage av å tøye den ut.

 

Du må trene lengre en 1 time for å få noen effekt ut av kondisjonstreningen.

Det er ikke alltid viktig å trene i mange timer for å få noen effekt av utholdenhetstreningen. Her som i all annen trening spiller variasjon en stor rolle, både i intensitet og i varighet. En mosjonist vil ha god effekt av å jogge/løpe en 5 km distanse. Noe som normalt sett tar fra 15-30 minutter. (anbefaler restutusjonstrening etter en hard økt) 

 

Hvis du ikke blir gjennomsvett har du ikke trent en bra økt.Svette er kroppens mulighet for å regulere kroppens temperatur, mengden svette er også inviduell. Normalt sett vil kroppens evne til å regulere temperatur øke når kan kommer i bedre form, derfor svetter en godt trent person ofte noe mer. Nå er dette som sagt inviduelt og for mye klær på trening har større innvirkning en formen. Også kroppens væskenivå har en innvirkning hvor mye svette kroppen slipper ut. 

 

For å redusere kroppsvekten må man fokusere mest på kondisjonstrening og kutte kalorier.Det behøver ikke være direkte feil noen av delene, men øker man muskelmassen (styrketrening) vil man gå raskere ned fordi det er musklene som forbrenner energien. Man øker ikke muskelmassen nevneverdig av kondisjonstrening.  Kutter man for mye i kaloriene vil du faktisk tvinge kroppen til å samle opp reserver i form av fettlagre. Og det vil ta mye lengre tid å nå til disse, i tillegg vil du ha mindre energi på trening noe som gir et dårligere resultat. Kroppen vil også stjele energi av proteinet (som du er flink til å få i deg).

 

Man kan trene magemusklene hver dag. Du må selvfølgelig bevege makemusklene hver dag, men å trene disse hardt hver dag vil være like galt som å trene en hvilken som helst annen muskel. De trenger også hvile (restitusjon) Muskelfibrene må bygges opp igjen. 

 

Vet du om noen treningsmyter du vil ta livet av?

Hva har du tenkt til å trene i dag?


Oppsummering av en fantastisk Lørdag, MASSE BILDER

Publisert: 16.09.2012 @ 12:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 20

I går rakk jeg faktisk ikke å lage noe innlegg her på bloggen :/ Det er første gang siden den ble opprettet at det ikke har kommet ut noe innlegg, skal legge meg i selene for at det ikke skal skje igjen.

Lørdagen startet ihvertfall med kiting på Hvasser syd sammen med Fredrik, Det blåste 8 m/s, noe som er akkurat nok for lek og moro. "kitebildene er av Fredrik, jeg er har dessverre ikke egenskaper som gjør det mulig å kite og ta bilder av meg selv fra land.

Fortsetter under bildene:

Når det er så klart vær gir det en fantastisk følelse å kjøre over koraller, vannet er så klart at du ser detaljer på havetsbunn. Opplevelsen av vann som spruter i ansikter (ca 14 grader), stålende sol tvinger frem ett åpent smil " saltvann er litt under middels godt, men vel verd å holde smilet på plass for :)

Etter drøye 2 timer med kiting merket jeg at noe skjedde med vinden, her kom vel god gammel erfaring inn. Når vinden snur retning dør den ofte ut en periode først. Da er det viktig å komme seg nærmest mulig land før den eventuelt dør helt ut, noe det faktisk gjorde. Jeg fikk kiten 1 meter inn på land før den bare klappet sammen. Fredrik var dessverre ikke like heldig, i tillegg bommet han på land slik at han ble trekt nedover i fjorden. Med vel tynn drakt er dette ble det en lang svømmetur. Han bandt fast dragen i en påle, og la på svøm mot land. Etter kaving i 45-60 min så ble han plukket opp av en seilbåt. 

Det kjørte han inn til Blå brygge hvor jeg kunne plukke han opp.

En mann tydelig glad over å ha kommet seg i land! 

Vi skulle feire bursdagen til vår venn Kjetil denne dagen, vi skulle begynne med go-kart på Rudskogen. Etter denne hendelsen var ikke tiden helt på vår siden, men vi rakk avreise med 5 minutters margin. I mine øyne er jo det mer en nok!

Her noen bilder fra reisen over til Rudskogen:

Hvem plass kom du på igjen Lars? 4 plass ja :)

Her fikk vi instruksjoner:

Etter 2 kvalifiseringsheat av 10 minutter var vi klare for å kjøre finale. Jeg var kvalifisert som nr 4 av 18 entusiastiske go-kart sjåfører.

I finalen ble en hard kamp om plassene, folket hadde blitt varme i trøya og rundetidene ble presset ned.  Jeg inntok 3 posisjon relativt raskt, en posisjon jeg holdt helt inn. Vinner av kampen ble Sigve Botnen, tett fulgt av Ståle Brekke med meg på 3 pl. (de to foran veide 20 kilo mindre) Det var en fantastisk morsom opplevelse, alle hadde kost seg.


Vi satte kursen hjemover for en fest på Peppes i Tønsberg. Vi rakk dessverre ikke den planlagte fergen, men hva gjør vel det i godt selskap.

Festen ble gjennomført i god stil, det er alltid hyggelig å møte mennesker man ikke har sett på en stund. Tror jeg skal lavær å publisere noen bilder fra selve festen....

 

Hvordan var DIN Lørdag?
 


Stikkord:

Her noen motivasjons videoer. Glem aldri å tren det mentale!

Publisert: 14.09.2012 @ 10:17 Kategori: Blogg Kommentarer: 12

Mental trening har kommet mer og mer i søkelyset de siste 15-20 årene innen for idrett og næringslivet. Det er ikke uten grunn at trenere som Nils Arne Eggen eller Marit Breivik har fått lagene deres til å prestere så godt som de har. De har en ekspertise på mental trening i tillegg til forståelse for den idretten de trener selvsagt. 

Jeg kommer til å lage ett eget innlegg om dette etterhvert. Nå tenkte jeg at jeg kun skulle gi dere noen få ord og noen videoklipp for å motivere dere før helgen.

Ingen når sine mål uten innsats, verken innen sport eller næringsliv.

Ingen kommer til å gjøre det for deg, du MÅ plassere beinet over dørstokkmile på egenhånd.

Det er du som må svette uansett hvor mye kunnskap du har så hjelper det lite hvis du ikke setter den i kraft. Bruker gjerne meg selv som et eksempel, jeg har jo hatt masse kunnskap som jeg ikke har satt i liv på lang tid. 

Det er aldri for sent å sette kursen mot de målene man vil oppnå, det er kun for sent hvis du aldri starter "Jarle Skoie" 


Stikkord:

Noen dager går det rett og slett ikke som planlagt:/ I dag var det en slik...

Publisert: 13.09.2012 @ 22:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 40

Det er jo slik at livet har endel utfordringer å by på som man ikke rår over. I dag har det vært en dag med mye slik utfordring, da alle planlagte aktiviteter må vike.

Den startet forsovit greit, jeg fikk publisert et innlegg om proteiner, som jeg i grunn ble ganske fornøyd med: Les her

Litt ut på ettermiddagen fikk jeg tlf fra min mor, hun var hos fastlegen og måtte fraktes til akuttmottaket raskt. Legekontoret er 700 meter fra mitt kontor, så jeg jogget opp for å hente henne. Så ble det litt venting på akuttmottaket i Tønsberg før vi kom inn. Det værste hadde gitt seg og heldigvis var hun i relativt god forfattning. Det er jo aldri hyggelig når noen man er glade i har det vondt. Hun ble hjerte operert på Rikshostpitalet for 1 uke siden. Nå ligger hun natten over på sentralsykehuset i Tønsberg for videre prøver i morgen. Mens vi ventet fikk jeg i tillegg vite at min bror's hund muligens hadde hatt slag og det er uvisst om det vill gå bra med den. 

Deretter fikk jeg vite at hans kamerat hadde gått bort 32 år gammel :'( Dette er en kamerat han har hatt siden barneskolen som jeg også visste godt hvem var. Det skiller jo bare 2 år mellom oss, så vi har jo hatt relativt mye kontakt i ungdommen.....Nå ble det vanskelig å holde tårene vekk.....


Jeg tror det har noe med personlighet å gjøre, men i sånne situasjoner prøver jeg alltid å holde motet oppe så godt jeg kan. Det å spre god stemning er ofte viktig når alt ser som mørkest ut. Dessverre er det ikke alt man kan gjøre noe med. Det man kan gjøre noe med er stemningen i tunge situasjoner der det ser mørkt ut. Når jeg selv har lugget på sykesengen (tror jeg har vært på akutten ihvertfall 70 ganger med forskjellige skader) så gjelder det å smile så langt det går. Litt galen humor løsner også stort sett stemningen. 

Kjøpte litt sushi så vi kunne kose oss der vi ventet :)Etter hun ble lagt inn for natten fikk jeg kommet meg en time på trening, bryst og biceps ble presset til grensen. Det fungerer veldig godt med trening for min del når det er mye tenker som trenger fordøyelse.

Håper dere har hatt en bedre dag, kitingen måtte nok vike. familie er mye viktigere!!!


Fikk over 100 Likes på bilde i går kveld, klarer vi 1000?

Publisert: 11.09.2012 @ 09:40 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Jeg la i går kveld  ut bildet før/etter 1 mnd med full fokus på trening. Det gav jo en enorm respons, både her og på min facebookside.

Det er jo utrolig morsomt at så mange likte bilde. Jeg la ut bilde for skue rett over kl 22.00 i går kveld og fikk over hundre Liks på bilde allerede første kvelden.

Nå skal vi se om vi klarer å få det til å bli over 1000 Liks ved hjelp av dere som er inne på blogg.no.

Her link til bilde: 1mnd bilde på face Kult om dere går inn å liker :) :) :)

Jeg har lagt inn før og etterbilde (pluss flere bilder) på min facebookside som idrettsutøver slik at dere kan se forskjellen der.

Her er innlegget som ble postet i går:

Bildet etter:

Vil igjen takke mine sponsorer som støtter meg i prosjektet.

 

Håper dere hjelper meg til 1000 Likes :)


Dagen har kommet, nå for vi se hva den bringer :)

Publisert: 09.09.2012 @ 12:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 15

I dag har det gått 1 mnd siden prosjekt Playinshape ble startet offesielt. Det har blitt gjort ganske store omveltninger i mitt liv, jeg har ikke rørt alkohol elle snus.  

Vært bevisst på kostholdet og kjørt 56 treningsøkter med full fokus på riktig restitusjon. 

Det har også blitt noen få kiteøkter som i grunn er hovedgrunnen til all denne treningen. 

Jeg syntes personlig at det har gått veldig greit, kroppen begynner så smått og svare. Som jeg tidligere har skrevet om så krever det langt mer tid en 1 mnd før kroppen kommer i form. Den første mnd får man kontakt med musklene og kan etterhvert kjøre noe hardere innsats på treningen. Det er på dette punktet i treningen jeg nå har kommet til tidsmessig. Da er jo det store spørsmålet kommet, er det her jeg føler at jeg er? Ja faktisk, jeg føler at kroppen har begynt å svare litt mer og at jeg kan kjøre noe hardere. Nå er det fortsatt virkelig langt igjen til noen toppform, men jeg føler at jeg har riktig kurs. Jeg har fått med meg mye riktige partnere/sponsorer og det gir jo motivasjon til å fortsette prosjektet i den gode stilen som det er startet. 

I tillegg får jeg mye støtte inne her og fra folk jeg møter som har lest og hørt om dette prosjektet. Mange kommer til meg å sier at de har fått motivasjon nok til selv til å begynne med trening og at de faktisk har lært noe av de jeg har skrevet om innen trening. 

Nå mangler det 12 kommentarer på at jeg skal ta ett bilde hvor jeg viser fremgangen, det er jo skremmende i seg selv at det er så få igjen. På en annen side er det fortsatt så mange igjen at jeg muligens slipper å vise dere det :)

 

Jeg har fortsatt masse motivasjon til å forsette og det akter jeg også å gjøre. Så for vi håpe at det gir resultater på sikt, det er jo ett fulltidsprosjekt for å nå MINE MÅL.

Nå håper jeg alle får en flott Søndag, så for vi se om det blir bilde eller ikke :)

 

GO HARD OR GO HOME :)


Dagens treninger og helgens store spørsmål!!!

Publisert: 07.09.2012 @ 21:17 Kategori: Blogg Kommentarer: 23

I dag startet jeg med 1500 meter brystsvømming i Tønsberg Svømmehall kl 0700, altså før jobb. Jeg har nå økt svømmelengden med 500 meter, dette for å oppnå litt mer kardio effekt. Jeg holdt samme intensitet som jeg har gjort på 1000 meter, det forteller jo at formen har blitt litt bedre.Treningsøkt nr 2 (etter jobb) bestod av 30 minutter lett sykling ute som oppvarming, deretter en stykeøkt på Spenst Gressbanen. I dag var det bryst og biceps som stod for tur. Det er i grunn muskelgrupper som jeg trives godt med å trene.

Var ikke så folksomt på Spenst Gressbanen på en Fredagskveld:
Så er det helgens store spørsmål da: er det noen flere som vil se resultatene etter 1 mnd trening? isåfall må dere legge igjen kommentar hvor dette kommer tydelig frem. Det savnes 15 kommentarer for at målet skal være innfridd. Jeg må personlig si at jeg regelrett haaater sånne type bilder, men jeg har jo sagt at jeg skal stille opp hvis dere som lesere ønsker å se det. 

I morgen skal jeg til klatreparken Høyt og Lavt i Svarstad, da kan det bli mye spektakulære blider :) bare å glede seg.

Her er link til mine to første innlegg i dag: Ny sponsor, Tips om intensitet på styrketrening

Hva har DU trent i dag? Eller har du tatt helgen?


Ny Facebook side som idrettsutøver, kom inn å lik, inviter venner :)

Publisert: 05.09.2012 @ 14:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 21Jeg har nå opprettet en ny Facebookside, jeg har tidligere hatt en gruppe inne på Facebook. Det er dessverre slik at gruppe kontra side der inne gir mange begrensninger. Derfor velger jeg nå å gå over til en side som idrettsutøver på et tidlig tidspunkt. Jeg har vel drøye 500 stk som medlem på Facebookgruppen og endel av disse er også venner med meg på min private facebook. Det gjør at de får veldig mye dobbelt opp på sin facebookvegg. Det er jo ikke spesielt heldig, da den fort blir fylt. I en startfase vil dette også skje nå. Det vil derimot bli mindre og mindre ettersom flere går over på den nye siden. 

Jeg har nå fått såpass mange lesere her inne at jeg følte at tidspunktet også var riktig for å gjøre noen strategiske valg. På en facebookside et det lettere å måle trafikken for eventuelt nye annonsører/sponsorer.

Jeg håper dere som har latt dere motivere av min satsing og mine tips velger å invitere andre inn til denne Facebooksiden så jeg kan få enda flere trofaste følgere.

Her er linken inn: playinshape.no (Jarle Skoie) Tusen takk for all støtte så langt, det er utrolig motiverende. Jeg skal fortsette å gjøre alt jeg kan for å dele min kunnskap og motivere dere i fremtiden også:) 

 

Her link til dagens første innlegg om bruk av apparater kontra frivekter


Stikkord:

Søndag fylt med kiting og familie m/bilder fra Osloturen

Publisert: 02.09.2012 @ 22:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

I dag var det meldt masse vind på Hvasser syd, 12 m/s, det er jo kjempe bra kitevind. Så jeg satte kursen relativt tidlig for Søndag å være. På ettermiddagen skulle jeg kjøre min mor til Rikshospetalet så jeg måtte få kitet på formiddagen. I dag har jeg ingen kitebilder, men noen bilder fra Osloturen som jeg plasserer inn.Når jeg kom ut var det virkelig drag i vinden ca 15 m/s med litt kast. Det er jo i grenseland hva min 9kvm kite kan tåle av vindstyrke. Det går, men man er litt overrigget noe som gjør det litt skummelt. Jeg valgte allikevel å rigge opp å føle litt på det, jeg trenger jo tid på vannet for å få tilbake følelsen både med kite og brett. 
Jeg kom meg ut, jeg valgte natrulig nok å ta det relativt rolig når det kom til hopp og triks. Uansett er det utrolig god trening å bare cruise rundt med så mye vind, det var faktisk ikke så store bølger som man skulle tro. De var ca 1,5 meter og fine kickere, etter ca 45 min landet jeg litt galt og ble dratt greit langt under vann. Da måtte jeg løse ut kiten til slutt, merkelig nok så trenger man litt luft. Når man har løst ut kiten blir den ubruklig frem til man får kommet på land og fikset den igjen. Jeg var ca 500 meter fra land. Det gir en GOD svømmetur tilbake, nå var jeg virkelig glad for at jeg trener svømming 1-2 ganger i uken. I 1,5 meter bøler med brett, trapes og kite på slep er var det en hard nok tur faktisk. Etterhvert kom Peder å hjalp til med brettet, da svømmer man jo litt lettere. 

 

Når jeg kom på land var det bare å få fikset linene slik at de var klare for neste tur. Jeg måtte nok innse at det var for mye vind og tiden begynte også å bli knapp. Så jeg rigget ned å satte kursen hjem med ett par fyllesyke damer som ikke hadde liten nok kite heller.
Sulten som få tok jeg med litt sushi til min bror og mor, før vi satte kursen mot mormor. Hun ville jo være med på turen, i det fine været bestemte vi oss for et stopp på Oprahuset siden hverken mormor eller mor hadde vært der. Det er jo et imponerende bygg som jeg virkelig syntes at Oslo fortjener, jeg var faktisk litt personlig i mot byggingen av det helt til det ble reist. Da først forstod jeg hvilken betydning det ville få for byen. Hvis dere tenker på Sidney hvilket bilde kommer opp i hodet da? Yes, litt den effekten var etterlengtet for turistene i Oslo også. 

Nå er det ladetid i senge som gjelder, tidlig opp i svømmehallen i morgen, sov godt alle sammen.

 


Beæret over å bli helgens blogg, her litt om helgens program :)

Publisert: 31.08.2012 @ 13:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 22

Jeg må virkelig si takk for tilliten, det er utrolig hyggelig at jeg får muligheten til å vise frem min blogg. Det er jo endel som skjer i helgen, så det er utrolig morsomt. Tenkte jeg skulle nevne litt av helgens program:

I ettermiddag håper jeg at det blir en liten kite økt hvis det kommer vind, sitter å titter ut av kontorvinduet like håpeful som en sulten spurv håper at juleneken snart skal hengt opp. Værprognosene tilsier jo ikke at det skal blåse spesielt mye, men kitere lever i troen.

Hvis det skulle vise seg at vinden uteblir blir det en styrkeøkt på Spenst Gressbanen, hvor jeg kjører bein og triceps. Har allerede hatt en svømmeøkt før jobb på 1000 meter bryst kl 0630.

Fikk tilbake skiltene mine etter at han jeg kjøpte bilen ikke hadde betalt omregistreringsavgiften. Det gjør meg jo mer mobil igjen etter ett par dager uten.
Så er det bildetaging av restultatet etter 1 mnd med trening som står for tur Lørdag morgen. Det forutsetter selvfølgelig at det kommer 20 kommentarer på at dette ønskes. Personlig syntes jeg det er suuuuper kleint. Det er faktisk på grensen til harry, men jeg gjør det hvis nok folk ønsker det som sagt. Det har allerede dukket opp 3 stemmer før i uken så det er 17 igjen :/
Etter bilde tar jeg turen ut til NM i kiterace på vann. Kongen av Færder'n, jeg fikk jo dessverre ikke plass i NM fordi jeg var litt sen med påmelding. Det var jo veldig kjedelig, reservelisten er faktisk like lang som deltagerlisten. Det er jo fantastisk hyggelig å se at det er så mange aktive innen sporten om dagen. Jeg skal ihvertfall dekke eventet for dere. Så blir det nok en trening på kvelden hvis jeg ikke får slengt meg ut på vannet i løpet av dagen der ut.

Søndag er det meldt bra med vind og sol :) Både tror å håper at det kan bli en helt legendarisk kitedag med Østavind, da er det Ringshaug som er spoten. Kommer været som prognosene sier blir det 2 - 3 meter bølger som kommer i sett inn. Det er vilt!! Det skjer sikker mye annet hyggelig denne helgen også. SÅ stay tuned (",)

Legg meg gjerne til på twitter, bloglovin etc. Ligger linker på høyre side.

 


Stikkord:

Fornøyd med ukens gjennomføring

Publisert: 26.08.2012 @ 21:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 23

Det har vært en god uke når det kommer til gjennomført planlagt aktiviteter. Alle økter skrevet opp på treningsplanen er huket av, eneste som kan rocke ved den er en potensiell kiteøkt.

Det er vel i grunn det eneste jeg skulle ønske at det var mer av i uken som har gått. Treningsuken ble avsluttet nå i kveld med en løpetur i Teieskogen. Jeg klarer vel ikke helt med hånden på hjerte si at jeg gleder meg over løpingen enda, men gjennomfører de gangene jeg har satt det opp som treningsform. 

Fortsetter under bilde:
Nå skal resten av kvelden nytes i sofaen, kanskje jeg til og med skal driste meg i kiosken for å kjøpe noe snacks. Jeg har vel gjennomført 12 treningsøkter denne uken, da må det være lov å unne seg noe..."?"

Neste uke blir like hard med enda mer trykk på treningen, så er det NM på Hvasser til helgen, da blir det vel å få vist litt ansikt der. Siste nytt er at det er 30 stk på venteliste for å stille. Da skal det holde hardt for å startnr på brystet dessverre. Det kommer flere muligheter fremover, lover å komme sterkere tilbake med påmeldingen siden. Hadde ingen idè om at det skulle være så fullt.

 

 


Første gang på TOPPLISTEN :) det er jo utrolig morsomt at folk liker det jeg skriver :)

Publisert: 16.08.2012 @ 19:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

Har i dag vaket rundt på topp listen, blogg.no for første gang  :) Det syntes jeg er utrolig hyggelig og det inspirerer meg til å fortsette med Bloggingen :) Jeg mottar mye hyggelige tilbakemeldinger, mest igjennom Facebooksiden. Hadde vært hyggelig om enda flere gav tilbakemeldinger også her inne på bloggen. Det er konstruktiv kritikk eller ros som kan hjelpe meg å få bloggen best mulig.  Også morsomt at flere og flere følger meg på twitter, blogglovin etc. hvis det er noen som enkelt ønsker link til dette finnes det linker på høyere side av blogginnleggene.

Når det gjelder bloggen har den begynt å få det designet som er tenkt. Det kommer til å bli noen små forandringer på Headerbilde (hovedbilde) også kommer det kontaktinfo. Hvis noen skulle ønske å kontakte meg.  Kommer muligens også litt reklame fra noen flere sponsorer, men er foreløpig kun i innledende samtaler når det gjelder disse. Det som er hyggelig er jo at det er flere som har vist interesse for å være samarbeidspartnere i min satsing tilbake mot toppen. Det setter jeg utrolig pris på, hvis det er flere som skulle finne dette interessant så legger jeg inn manuelt kontaktinformasjon i dette innlegget siden det ikke har blitt klargjort enda. (ligger i bunn)

Når det gjelder min avtale om sponsing på Kite er den satt, så det må eventuelt være andre ting som man ønsker å bidra med. "det finnes masse som er ønskelig".

Tenkte jeg skulle legge ved ett kiteklipp for dere som ikke er så kjent med selve sporten: FILM :) Det er en fet film som inspirerer :)

 

Dagens andre treningsøkt: 15 vandring på tredemølle i lett motbakke. Bryst, biceps og litt mage.

Kjenner at jeg etterhvert kan ta i mer og mer. Det tar jo ofte en mnd før man bør kjøre opp til fullt trøkk. Dette for å spare muskelfester og unngå skader.
 

 

Kontaktinfo: Mail jarleskoie@hotmail.com

                      Tlf 9166 5334

 

En dag uten trening er en dag uten mening :) 


Stikkord:

En liten avsporing, Hjerteinfarkt

Publisert: 15.08.2012 @ 20:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Jeg skal ikke skrive en doktor grad om hjerteinfarkt her inne. Mer om symptomer, faresignal og utviklingen på hvem det rammer. Det er selvsagt en grunn til at jeg plutselig skriver om dette. Det er fordi min mor har vært hos hjertespesialist på sykehuset i dag og fått beskjed om at hun har hatt hjerteinfarkt. Trolig skjedd i forbinnelse med ett utenlandsopphold for ikke lengesiden, der hun fikk ett illebefinnene uten å oppsøke lege. Litt kritikk til deg mamma: du kan da virkelig alle symtomene på dette. Du har vært gift med en ambulansesjåfør i 17 år, nok om det. Det er lov å gi litt konstruktiv kritikk til de man er glad i :)

Heldigvis går det veldig bra med henne og hun har kommer raskt forbi køen i sitt behandlingsopplegg. Skal inn på Rikshosbitalet innen 5 dager for ny kontroll. Da må jeg virkelig berømme det Norske sykehuset, hun har fått god informasjon og de har brukt kort tid. Og er allerede satt på de medisinene hun trenger frem til videre utredning:) Takk for det!
Når det gjelder symptomer så kan det være greit å kunne noe om det. Det er vel i grunn årsaken til at jeg skriver dette innlegget. De fleste hjerteinfarkt kan man komme ut av med et helt friskt hjerte hvis man kommer tidlig til behandling. Innen 3-6 timer. Nøl derfor aldri med å kontakte 113 eller lege hvis du er usikker. Det kan faktisk være forskjellen på liv å død. En ting er sikkert at ihvertfall ved litt større infarkt så er du ikke usikker på om noe er galt med kroppen din, så du trenger ikke gå å kjenne etter symptomene. Da blir effekten litt som å fiske med dorgesnøre, etterhvert så lurer du på om de små bevegelsene i krokene kanskje er en liten fisk. Det snøret blir dratt opp titt og ofte for å sjekke uten fangst, men heller en gang for mye en en forlite når det kommer til hjerteinfakt symptomer. 

Symptomer: ikke alle får like sterke tegn "litt forsvar til deg mamma", men du hadde endel av de, og det er ikke alltid lett å trekke konkluksjoner!

-  Brystsmerter og trykk for brystet som vedvarer over flere minutter. De som har opplevd det beskriver det som klemmende, pressende eller at det snører seg. ofte sitter smerten bak brystbeinet, men kan også kjennes ut som det er i ryggen.

-  Ofte stråling eller vissenhet i en eller begge armer, spesielt venstre og i hals eller underkjeve. Den kan også komme i rygg eller øvre del av magen. Smertene er ofte kraftige og bedres ikke av hvile.

-  Kvalme og brekkninger

- uforklarig svimmelhet og kortpusthet

-  kaldsvetting

- angst, uro og slapphet

Hjerteinfarkt er gjerne noe vi har forbundet med 45 år pluss og fedme, slik er det ikke lengre. I dag rammer hjerteinfart også mennesker ned i 20 årene, også slanke mennesker. Min mor er jo tynn, men noe mer i faresonen aldersmessig. Det å ha høy forbrenning (være tynn uansett hva du dytter inn) sikrer deg ikke mot hjerteinfarkt, blodårene tettes for det. Det kan også ramme selv om du lever sunt, ta vår idrettshelt Aleksander Dale Oen som ett eksempel.  Det er ett bevis på at det ikke alltid er lett og oppdage hjertefeil, heldigvis har vi blitt gode på hjerte etter mye forskning når det først oppdages feil.
 

Skal ikke dvele mer med dette, men som sønn av en ambulansesjåfør og med en mor som nylig har opplevd det så tenkte jeg at det var riktig å informere litt om det.

 

Hviledagen har vært knall, utenom sykehuskjøring. fikk med en rolig sykkeløkt på ca 40 min. 

 

Glad i deg Mamma :) dette går bra vettu, neste år blir det himalaya vettu :) du kommer til å bli sprekere en noen gang :)


Stikkord:

Venner som støtter opp :)

Publisert: 10.08.2012 @ 19:57 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Jeg forespurte mine facebook venner om det var noen som hadde noe fotoutstyr som jeg kunne låne. Det tok ikke mange minutene før jeg fikk respons, Cecilie Tustervatn stilte villig opp med ett Go Pro Hero2. Mens Nikita Jevnheim stilte opp med ett speilrefleks kamera som jeg skal hente nå senere i kveld :) Det burde sikre muligheten for litt kvalitetsbilder her inne. Så tusen takk til dere begge :) :) Lover at jeg skal få tatt noen interessante bilder i morgen som blir publisert her inne :) så for dere vente i spenning på hva det blir :) 

Først treningsøkt i dag foregikk i Tønsberg Svømmehall, der fløt jeg rundt fra kant til kant til 1000 meter var tilbake lagt. Hvis det er noen som sliter med trøtthet på jobben de første timene kan jeg virkelig anbefale en kort treningsøkt før jobb. Akkurat mens det pågår/gikk var jeg nok litt usikker på min egen våkenhet. Jeg spurte meg selv hver gang jeg fikk hodet opp av vannet "hmm, er jeg virkelig våken nå"

Ja ja, det gikk jo fremover ihvertfall:)

Min andre treningsøkt for dagen ble akkurat avsluttet :) først 30 min oppvarmingssykling ute, før jeg trente bryst og biceps på Spenst Torvgården. 

Det er virkelig deilig å kjenne motivasjonen som utspringer seg i psyken om dagen. Det er mange som gir positiv tilbake melding, det gir jo inspirasjon. 

Del gjerne blogg innlegg eller anbefal facebooksiden slik at folk enklere kan følge med :)

 

Ha en forrykende Fredagskveld enten planen er dans eller OL på TV 

 

Have fun

Enjoy life


Stikkord:

Vil lage strøm med kite :/ sja , litt usikker!!!

Publisert: 10.08.2012 @ 10:31 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Det Norske selvskapet http://kitemill.no/ ønsker å produsere energi (strøm) med ett nyutviklet Kitesystem. Tanken er jo forsovit morsom i utgangspunktet, men jeg sliter med å se hvordan dette skal se bedre ut en vindmøller i naturen. Etter å ha lest http://e24.no/energi/genererer-energi-med-kite/20261004 sin repotasje om dette ble jeg vel i utgangspunktet mer skeptisk. De ønsker da at kiter skal bli trukker ut for 0 - 800 - 0 meter for å produsere strøm. Da trenger man store arealer, jeg har ikke satt meg super grundig inn i dette selvsagt. Men det skal bli interessant å se hva de får til med prosjektet. Jeg liker jo Entreprenørskap veldig godt, så jeg ønsker jo prosjektet lykke til. Kommer nok til å følge med fra sidelinjen når det dukker opp mer informasjon. 
 

Det positive er jo at det kanskje vil komme noen kroner til forskning på kiter så de blir enda bedre :) det kan man jo like svært godt :)

 

Dagens første trening ble gjennomført i http://www.visittonsberg.com/aktiviteter?lang=no&id=194398, 1000 meter bryst før kl 0800 :)  Deilig start på dagen, kan anbefales til alle som ønsker en våken tilstand på jobb :)

 

 


Stikkord:

Blogg verden!!!

Publisert: 09.08.2012 @ 19:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

I dag har jeg prøvd å sette meg inn i Bloggverden! Sist gang jeg blogget (som sikkert noen husker) var jo når jeg rodde fra Gøteborg til Stockholm for kreftforeningen. Da fikk jeg jo mye hjelp fra Norske og Svenske medier, mest de Svenske faktisk. Det var jo de som fulgte bloggen mest. Jeg lå på 3500 til 4000 lesere hver dag den gangen, nå var jo det noe meget spesikifk som ble blogget om den gangen.

bassefant.blogg.no hvis noen skulle være interessert.

 

Som dagens bloggtittel sier har jeg prøvd å sette meg inn i hva som skal til for å få flest mulig til å oppdage bloggen. Hva kan man gjøre med layouten for at den skal bli behagelig å lese. Hva man skal blogge om bryr jeg meg kanskje ikke så mye om. Jeg kommer til å blogge om det jeg selv ønsker å formidle.

Jeg jobber jo til daglig med en internettside  http://www.buy24.no/ , men jeg har jo ingenting med systemutvikling "kodelinjer" å gjøre. Hvordan det legges inn tags og diverse. Heldigvis kjenner jeg noen som kan det mye bedre en meg :) også dette med design av selve bloggen. Så den vil nok se ganske mye bedre ut innen kort tid :) Det kan vi takke Helene Andersen for :) Hun har greie på design, hvordan du legger inn tags, etc. Det finnes også mange steder man kan melde inn bloggen, typ blogglisten.no, bloggurat, bloggzine.no, side2blogg etc. det er rett og slett ett hav av muligheter i denne verden. Alene ville det tatt veldig lang tid å skjønne noe av dette, men som i resten av verden så er det alltid hjelp å få. jeg har en innstilling, man kan løse det meste her i verden, men det kan ofte være mer effektivt å la de som kan det gjøre det og heller bli enda bedre på det man selv kan. Man kan umulig bli best i alt. Det er selvfølgelig gøy å lære om nye ting, da handler det jo om å følge med litt i kullissene når det blir jobbet. Som den nygjerrige sjelen jeg er, hadde jeg slitt med å holde meg helt unna :)

Aner ikke om den siste setningen gav noe mening, men den tanken jeg hadde i hodet var veldig veldig smart. Så lev gjerne på den :)

 

Dagens trening: begynte med 25 min løping  etterfulgt av litt magetrening på slutten før jobb. 

                              Andre økt bestod av 10 min på elipsemaskin "oppvarming" etterfulgt av rygg og skuldre med forskjellige styrkeøvelser på Spenst Torvgården 

 

Jeg velger å ikke utdype så mye om repitisjoner og øvelse på dette tidspunktet. Det kommer det mer av etterhvert, vil ikke at det skal bli en hel roman hver gang jeg skriver ett innlegg.

 

Go hard or go home!!!

 

Setter fortsatt pris på at folk er inne, jeg lover at bloggen kommer til å inneholde mer spesifik trening, kosthold, kitetips, turtips, bilder, intervjuer, motivasjon, etc etterhvert. Må sette meg inn i bloggverden først bare :)

 

 


Stikkord:

Overveldet over responsen :) Ny gruppe på face som gjør det enklere å følge med :)

Publisert: 08.08.2012 @ 14:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

Jeg må si jeg er meget positivt overrasket over den voldsomme responsen. Jeg hadde forventet at det skulle ta litt lengre tid å bygge opp trafikken.

Det første døgnet har jeg passert 500 sidevisninger, det er veldig bra. Det er jo godt at man enda kan skape interesse. Da for vi håpe at jeg kan levere noe interessant tilbake. Slik at folk kommer innom gjevnlig for å se hva som har skjedd.

Jeg setter veldig pris på viss folk deler siden på face og eller kommenterer innlegg. Jeg har laget en Facebook gruppe, dette fordi jeg tror aksepten er større for å skape diskusjon på en plattform som flere er vant med. Der vil jeg selvsagt linke inn alle innlegg som blir skrevet her. Så kanskje en letter reminder for å følge med også. https://www.facebook.com/groups/406307749427714/, Blir glad for alle som ønsker å følge/være aktive på denne gruppe. Mulig selve gruppen kommer til å bytte navn etterhvert :)

I dag ble det jo annonser at det skulle være hviledag i treningen med mulighet for en svømmeøkt før jobb hvis Tønsberg Svømmehall hadde åpent. Det hadde det selvsagt ikke, så det ble en powerwalk runde på en time isteden. I ettermiddag legger jeg opp til en rolig sykkeløkt på en time for å få litt bevegelse i beina igjen.

Jeg føler at jeg ganglaget likt som en 2 åring med en velfylt Pampers up and go. Trente jo knebøy i går, det har gitt sine smoothe resultater på bevegeligheten i dag. Heldigvis er det værst de første 2-3 gangen man trener bein :)

 

Skal få fikset kamera slik at det kommer litt bilder inn her etterhvert også :)  

 

Morsomt med tilbakemeldinger, har fått mye postivt og endelig endel tilbakemeldinger om at jeg er Gal igjen, gjerne med " på en morsom måte"


Stikkord:

Hvorfor blogge.

Publisert: 07.08.2012 @ 16:36 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

Nå skal vi se om det er mulig å komme tilbake i form etter mange år uten satsing på den sportslige karriere. Jeg er nå blitt endel kilo tyngre og mye dårligere form enn jeg var når jeg kitet i V-Cup. Målet med bloggen er å motivere andre og meg selv til å satse for å nå de målene de selv måtte ha.

De første 1-2 mnd vil kun være preget av opptrening for å få kontakt med muskelmassen igjen. Det er kanskje ikke det mest spennende å følge, men veldig viktig uansett nivå man skal satse på. Jeg har stilt for Norge i 2 forskjellige sporter og har opparbeidet meg en god del erfaring fra dette. Det er som sagt mange år siden jeg sist var aktiv, livet i mellomtiden har vært preget av forhold hvor slik type aktivitet ikke har blitt prioritert. I tillegg til alt for mye fest og moro. Da kommer man selvsagt i lassaron form "heldigvis eller forhåpentligvis om dere vil" så har kroppen en viss form for hukommelse når det kommer til form. Det er ihvertfall det jeg ønsker å bevise.

Jeg kommer til å sette pris på motiverende kommentarer, og innspill på hvordan jeg kan gjøre ting bedre. 

Så for vi se om det er mulig å komme i form i form av lek og moro, med litt seriøs grunntrening i bunnen. 

 


Stikkord:

Velkommen til min blogg!

Publisert: 07.08.2012 @ 15:55 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Dette er den første posten på min nye blogg ;)


hits