Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Doping, utrolig trist:/

Publisert: 08.05.2014 @ 21:59 Kategori: Trening Tøffe kommentarer: 8

Dessverre så blir vi i dagens samfunn eksponert for diverse kroppsidealer via faebook, instagram og medium som tv, aviser og ukablader.  Heldigvis så har samfunnet våknet opp litt de siste årene, slik at fokus på en sunn livsstil har blitt satt høyt i de norske hjem. De negative sidene er dessverre heller ikke til å stikke under en stol. 


Dette jaget etter en perfekt kropp får dessverre flere å flere med dårlig selvtillit til å tro at løsningen er doping. De føler at dette er den eneste måten de kan få solt seg i glansen av å være vellykket. Når vi ser bilder av fitnessmodeller over alt med de mest markerte tilsynelatende perfekte kroppene. Så fungerer det som reklame for oss. Vi ønsker jo alle å fremstå som sunne kroppsidealer som andre beundrer. Jeg kjenner ganske mange fra dette miljøet, et par ting er de enige om. Når de står på en scene så er de på sitt absolutt svakeste. Og at for å vinne eller plassere seg høyt i dette miljøet så tyr de aller fleste til ulovlige midler. 

Hadde det bare vært så vel at det var kun disse utøverne som utsatte seg for dette...så ja vel tenker jeg, men dette drar med seg synergieffekter til alle disse andre som trener og i tillegg kanskje sliter med lav selvtillit. De vil jo også oppleve dette! Denne beundringen, at folk snakker om hvor god form man er i. Jeg ønske jo det selv, jeg er jo ikke bedre en noen annen (eneste er at jeg tyr ikke til doping) Så langt ned ønsker jeg ikke synke. Jeg har faktisk mer forståelse for de som lever av sine prestasjoner, (de færreste gjør det innen fitness eller bygging). De får ihvertfall noen økonomiske kompensasjoner igjen for sin juks. Lykkes de å lure systemet så fylles ihvertfall lommeboken. Selv om jeg er meget i mot denne formen for juks, så er vi vel vitner til en verden der grenser flyttes innen toppidrett raskere en Anti dopingarbeidet makter å følge.

Her igjen så påvirker dette de unge lovende som kanskje har tider å måle seg mot....Skjønner lett at man mister motet i grunn.Hvor sunt er det egentlig? Presse kroppen sin til det maksimale en årrekke. Tviler vel sterk på at kroppen digger 10 mnd diett på 600 kcal om dagen for å fjerne det minste gram fett. Og for hva? Et bilde på insta? Eller en 4 plass i en av de etterhvert mange konkurransene innen fitness eller bygging.

All ære til de som gjør dette reint, for jeg VET at det ligger enormt mye viljestyrke og trening bak. Selv de som jukser har en enorm viljestyrke...

Det som er synd med det er som sagt at det påvirker mannen i gata, flere og flere får en holdning til prestasjonsfremmede midler at det er det samme som et kosttilskudd. Han jeg trener med har jo sagt at dette ikke er noe farlig. Han har selv brukt det flere ganger og ikke fått noen bivirkninger...Folk får bivirkninger, jeg kjenner flere som har ent opp med opphold på psykiatriskavdeling, fått sosial angst etc. 

Nedturene er mange, det er også mange som utvikler spisevegring grunnet strenge dietter. De mister enhver form for et naturlig blikk på egen kropp.

 

Hva mener du om denne trenden? Er det sunt?

 

Følg meg gjerne på Instagram

7 Tøffe kommentarer

Postet av: Tine

- legg meg til som venn så kan jeg lese bloggen din fast
Dato: 08.05.2014 Tid: 22:02 URL: http://tinealice.blogg.no

Postet av: Victoria Wisløff

Ønsker deg en fantastisk fredag og god start på helga! :)
Dato: 08.05.2014 Tid: 22:07 URL: http://wissi.blogg.no

Postet av: Livet på Norges beste vestkant

Nei, det kan neppe være sunt, og de blir jo ganske hjernevasket etterhvert de som ferdes i disse miljøene.
Dato: 08.05.2014 Tid: 22:16 URL: http://hannetoves.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Livet på Norges beste vestkant: Jeg tror det påvirker oss alle i grunn. Ikke bare i disse som er i dette miljøet. Alle ønsker jo en flott kropp. :)
Dato: 08.05.2014 Tid: 22:18 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: thefashionablemom

Åh så bra at noen tør å snakke høyt om dette med doping og trening! De fleste velger å unngå den samtalen...det er mange ungdomer som driver med dette at det er så trist! For å oppnå det perfekte kroppen (koster)... Det krever hardt arbeid ,viljestyrke osv osv! Men dessverre er det alltid noen som velger å ta det lette veien! :( Superbra innlegg! Du få ha en fin kveld videre :)
Dato: 09.05.2014 Tid: 01:00 URL: http://thefashionablemom.blogg.no

Postet av: Remi Reksen

Morsomt å se at du har tatt opp samme tema som jeg gjorde i går. Spesielt uheldig er det jo nå at mange som får resultater ut av treninga, blir stemplet uansett om de er rene eller ikke på grunn av hvor lett det har vært å få tak i.
Dato: 09.05.2014 Tid: 05:02 URL: http://fourhundreddays.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

thefashionablemom: Tusen takk for det :)
Dato: 09.05.2014 Tid: 17:45 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

Remi Reksen: Ja, det er jo selsagt veldig synd :( Det er et viktig tema og ta opp ihvertfall. Trist å se hvor mange som jukser.
Dato: 09.05.2014 Tid: 17:46 URL: http://playinshape.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits