Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Aspartam "søtningstoffet" i lettprodukter som Pepsi Max.

Publisert: 05.10.2013 @ 16:23 Kategori: Kosthold Tøffe kommentarer: 0

Aspartam får stadig dårlig behandling i behandling i tabloidpressen eller andre steder der massen henter sin kunnskapsinformasjon fra.Finnes det egentlig en eneste forskningsrapport som viser at dette stoffet forringer vår helse eller fremprovoserer sykdommer som kreft? Jeg har søkt rundt på nett en stund og lest endel om forskning rundt nettopp dette. Resultatet er negavtivt, jeg finner ingen vel dokummentert forskning som viser at "normale" inntak av aspartam øker faren for sykdom. 

En undersøkelse gjennomført på mus over 20 år viste at man måtte få i seg 550 ganger det daglige anbefalte inntaket før det hadde noen negativ innvirkning. En av de største undersøkelsene gjennomført på mennesker gjort på over 500 000 kvinner og menn gjort av The national cancer institute viste ingen sammenheng mellom inntaket av aspartam og (leukemi, lymfe kreft eller hjerne svulst). 


"Aspartame er 180-200 ganger søtere en vanlig sukker"

Og glade skal vi være for det, for dette stoffet er utbredt i mange produkter vi får i oss hver dag. De fleste produsenter av kostilskudd bruker dette som søtningsmiddel. Pepsi Max har jo blitt en folkedrikk spesielt i Norge, vi er faktisk på Verdenstoppen når det kommer til inntak. 


Eneste jeg personlig tenker som et drawback er at man øker stimulansen av søtsug. Og at det i mange produkter der aspartame er innvolvert befinner seg andre stoffer som vi ikke ønsker å tilføre kroppen, men selve aspartamet et nok et uskyldig søtningsmiddel som faktisk er godkjent til bruk i ALLE land på vår klode.

 

Følg meg gjerne på: INSTAGRAM

Snapchat: jskoie

Facebookside 

 

Lik gjerne hvis du mener at dette er nyttig informasjon. Ellers så svarer jeg på de spørsmål dere måtte ha :)

Ingen tøffe kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits