Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Mat som påvirker forbrenningen.

Publisert: 04.10.2013 @ 19:29 Kategori: Kosthold Tøffe kommentarer: 8

Bare for å ha det klart så finnes det ingen matvarer som fungerer som mirakler når det kommer til forbrenning, men med en sammesetning av riktige matvarer så kan man få en god effekt.

Chilli: Den inneholder antioksidanten capsacin som øker fettoksidasjon, med andre ord forbrenningen. I et Amerikans forsøk ble 80 personer testet. halvparten fikk Placebo produkt og halvparten capsacin i 12 uker. Det var synlige resultater på fettprosenten i mageregionen på de som fikk capsacin. Hva annet de spiste eller gjorde på fritiden i den perioden forteller dessverre ikke testen noe om. Chilli er den eneste matvaren  som inneholder capsacin naturlig. Personlig så syntes jeg den gir god smak på maten i tillegg.


Grønn te: Er kjent for å ha mange positive effekter for helsen, krefthemmende, diabeteshemmende, styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer, minsker stress OG øker karbo og fettforbrenningen.

Dette høres kanskje ut som litt for godt til å være sant, men det finnes en rekke forskningsrapporter på akkurat dette. Det skyldes i hovedsak dens høye innhold av polyfenoler og antioksidanter. Spesielt høyt på epigallocatechin gallate (EGCG). Dette stoffet har også blitt populært å blande inn i endel kosttilskudd. Det ble også her tatt ut en rekke testpersoner som fikk enten placebo eller (EGCG) i snitt så økte de som fikk (EGCG) forbrenningen med 4 % ila. 24 timer. Her legges det til at de som fikk placebo fikk samme mengden koffein som er i grønn te. Så har vi endel matprodukter som inneholder enumettet fett. Fett forbrenner fett, men vi ønsker helst å tilføye kroppen den sunne typen. Hvis ikke øker risikoen for hjerte og karsykdommer. Det hjelper lite å ha lav fettprosent hvis blodårene er tette og eller det ligger masse fett rundt organene våre.

Matvarer som inneholder enumettet fett: Advokade, mandler, olivenolje blant annet. Personlig så spiser jeg en advokado hver dag, i tillegg har jeg mandler tilgjenglig. Kroppen trenger fett for å fungere optimalt, det er et av de 3 makronæringsstoffene :)Det finnes mange andre gode matvarer, men her har dere noen som er kjent for å gi en god effekt til et godt kosthold :)

Følg meg gjerne på: INSTAGRAM

Snapchat: jskoie

Facebookside 

 

Har dere spørsmål eller kommentarer så svarer jeg gjerne. Gav det nyttig informasjon så lik gjerne :)

7 Tøffe kommentarer

Postet av: Backside

Jeg lurer på hva jeg skal bruke avokado til... Spiser hver dag sier du? Hvordan??? Hehe!
Dato: 04.10.2013 Tid: 19:40 URL: http://backside.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Backside: Personlig så spiser jeg den ofte rein eller sammen med andre rå grønnsaker som agurk, tomat ved siden av middagen. Ellers er advokado godt i salater. Prøv gjerne salat med tomater, paprika, agurk, sukkererter, druer og ADVOKADE med cottage cheese oppi. Da får du inn proteiner i tillegg. Og det fungerer som en dressing. Gjerne med et lite dryss av sitronpepper :)
Dato: 04.10.2013 Tid: 19:44 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Sunniva Hiis Bergh

Drikker grønn te hver dag, og putter så mye chilli i maten som mulig. Men det er vel mest pga smak, men kommer kanskje til å tenke mer over det du skrev her neste gang jeg kaster det i stekepannen! :)
Dato: 04.10.2013 Tid: 20:06 URL: http://www.sunnivahiisbergh.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Sunniva Hiis Bergh: Da er du ganske flink, tipper du stort sett er frisk. Et lite ekstra tips er å spise en liten bit 90% kakao sjokolade morgen som kveld. Kakao har det desidert høyeste innholdet av antioksidanter. Fås kun på innvandrer butikker, den med 70% man får i butikken er for god, ihvertfall for meg. Da ryker hele platen :)
Dato: 04.10.2013 Tid: 20:13 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: sfrents

Grønnte er kjempegodt, pleier å koke 1,5l om morgnen og la den kjøle litt ned før jeg tar den med på flaske og drikker utover dagen. :)
Dato: 04.10.2013 Tid: 21:45 URL: http://sfrents.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

sfrents: Har aldri prøvd å kjøle den ned, men det er sikkert veldig godt. Må prøves :) Ser ut som du skal ut på et morsomt prosjekt også :) Me like :)
Dato: 05.10.2013 Tid: 01:41 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Karina

Utrolig bra side;)
Dato: 17.03.2014 Tid: 00:13 URL: http://karinagregersen.com

Postet av: Jarle Skoie

Karina: Tusen takk for det :)
Dato: 02.05.2014 Tid: 11:36 URL: http://playinshape.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits