Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Et møte med en aktiv crossfit'er, Toan Dinh.

Publisert: 25.09.2013 @ 22:30 Kategori: Trening Tøffe kommentarer: 0

I dag så skriver jeg en historie om Toan som har funnet sin lidenskap til trening igjennom Crossfit. For de av dere som er nysgjerrige på hva Crossfit er så kan dere: TRYKKE HER :)

 

Toan's historie: 

Under oppveksten så var jeg lite aktiv, hovedfokuset for meg og min vennekrets gikk i tv og dataspill. Kunnskapen eller fokuset på hva jeg dyttet i kroppen var heller labert! Jeg kjøpte det jeg syntes fristet mest uten tanke på hva det inneholdt eller hva det gav av energi til kroppen. En typisk lunsj for meg på videregående var parisloff og litago fra rimi'n på andre siden av gaten. Det smakte jo godt og vi koste oss med det. Lite aktivitet og dårlig kost gjorde jo at kiloene begynte å legge seg på kroppen, noe jeg selvsagt mislikte sterkt. I noen desperate forsøk prøvde jeg å ta noen joggeturer på kveldene i blant, dette hjalp dessverre lite. Jeg valgte heller ikke å fokusere så mye på det, jeg hadde jo mine gode venner og min kjære tid med min playstation. Jeg fikk etterhvert kallenavnet "gaming Toan". Dagen kom der vekten bikket 80 kg, og med min høyde på 170 cm og relativt utrent muskelmasse ble det et syn i speilet jeg ble flau over. Det påvirket også min selvtillit, jeg ønsket jo på ingen måte å se slik ut! 

Året var 2010, jeg bestemte meg får å gjøre en innsats, jeg startet å lese meg opp innen aktivitet og kosthold. Jeg gikk over til å handle inn egen mat isteden for å spise mors frityrstekte vårruller ( som er fantastisk gode BTW ).Jeg meldte meg inn på et helsestudio, jeg husker spesielt godt den første dagen. Da kom det en stor mann inn som trente med 70 kilo i benken, jeg syntes det var utrolig imponerende hvor sterk han var. I starten følte jeg meg helt latterlig svak, men jeg forsatte rutinene med endret kosthold og trening, det gav resultater. Vekten gikk sakte, men sikkert nedover, plutselig var den nede på 75 kilo, i tillegg var jeg blitt mye sterkere. Selvtilliten steg og jeg følte meg svært tilfreds med egen fremdrift.
2011 kom en kamerat bort til meg og fortalte om noe som het crossfit, et marine jeger/navy seals treningsprogram. Jeg hadde kommet i relativt god form, 70 kilo i benken var blitt en lek og jeg følte meg på topp. Jeg lo litt når han fortalte om opplegget, tenkte at dette klarer jeg lett. Det hele endte med at jeg møtte veggen så det smalt på første trening, jeg klarte ikke engang å fullføre Wod'n  "les om det her".

Musklene skrek mens jeg heiv etter pusten, jeg måtte bare hive inn håndkle. Med lavt hode på veien hjem gikk jeg med tanken i hode "Jeg trudde jo jeg var i god form", selvtilliten var knust. Jeg valgt å gjøre litt research, så på youtube videoer og lot meg inspirere, jeg implementerte crossfit inn i min treningshverdag. Jeg kjempet meg igjennom hver økt, flere ganger sa jeg til meg selv ( hvorfor gjør jeg dette tullet her, det er jo bare hat) etterhvert så gikk det over til å bli mer og mer givende. Crossfit ble gøy, egenvekten min raste ned, nesten til det punktet hvor jeg følte meg for tynn, men vektene på stangen gikk opp. Crossfit var MIN greie, det forandret også synet mitt på andre ting i hverdagen. psyken ble sterkere og utfordringene lettere å hamskes med. Crossfit ble en livsstil.Året gikk og jeg fikk øynene opp for olympisk vektløfting, jeg skjønte at jeg måtte bli god på disse øvelsene for å bli en bedre crossfit'er. Jeg hentet igjen kunnskap på youtube for å lære meg RYKK og STØT. Jeg prøvde å feilet på egenhånd uten at noen kunne rettlede meg. Etter en stund så satte jeg mine bein på innsiden av Tønsberg Kameratenes treningslokaler (der hvor de trener nettopp vektløfting) Jeg møtte en hyggelig trener soom jeg forklarte at jeg drev med crossfit til, da rynket han på nesa. Vi er nå på vinteren 2012, jeg stilte opp på treningene til TK og treneren lot seg imponere over hva jeg hadde lært ved egen hjelp. Etter 2 mnd var jeg klar for første klubbstevne, meg støtet 87 kg og rykket min egen kroppsvekt 67 kilo. Jeg skjønte nå at jeg hadde viljen og eksplosiviteten til å bli en god crossfit'er og vektløfter. Så jeg spurte min trener hva som måtte til for å stille i et NM. Vi fant ut sammen at målsetningen bør være å kvalifisere seg til NM 2014. Jeg ble utrolig glad, jeg har nå funnet noe jeg virkelig trives med. Jeg er nå sammen med et par kamerater med samme interesse i gang med å starte opp et crossfit senter i Tønsberg som vil ha oppstart i okt 2013. 

 

Jeg tror neppe de jeg gikk på videregående skole med ville kjent meg igjen i dag. Jeg har endret holdninger kroppslige som psykiske. Hverdagen og interessefeltene har tatt en retning som jeg er super tilfreds med. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er litt stolt. Jeg vil nå samtidig som jeg driver egen utvikling, hjelpe andre til det samme. 

 

 

Følg meg gjerne på instagram: jskoie

snapchat: jskoie

 

Facebookside

Ingen tøffe kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits