Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Har de som jobber på treningssentre blitt selgere??

Publisert: 10.10.2012 @ 12:44 Kategori: Trening Tøffe kommentarer: 27

Jeg føler at endringene i helsestudiobransjen har sine positive sider, men også endel negative trekk. En av de sistnevnte er at de som jobber på treningssentrene ikke lengre følger opp kundene med veiledning. For 10-15 år siden var det færre ansatte, men de som jobbet der var rundt i lokale og bestod treningen til medlemene hver dag. Ikke bare en 1 time når de kjøpte medlemskapet. Kan jo nesten lure på om det har blitt en spekulativ greie hvor sentrene satser på at de trener feil slik at de pådrar seg skader/ubehag. Slik at de bare bruker 1-2 mnd av medlemskapet (12mnd binding) Da er det plass til flere...

Nå skal jeg selvfølgelig ikke beskylde dem for å tenke slik. Det er positivt at flere og flere ser verdien av å trene, da er det synd at de ikke blir fulgt opp slik at de både blir motivert og blir tilført den kunnskapen som skal til for best effekt og unngå skader. Det er jo så lite som skal til, det er ihvertfall min mening. Det er jo ofte små justeringer fra å trene totalt feil, til riktig. Bevisstgjøring av hvilke muskler som faktisk trenes og hvordan det gjøres gir så enormt god effekt. 


Hva har treningssentrene valgt å gjøre, jo de har tilknyttet seg personlige trenere. Jaaa, det er mange flinke personlige trenere, men også endel dårlige. Heldigvis så er bransjen inne for å rydde endel opp i dette selv. Så det treningssentrene egentlig sier er at du kan benytte apparatene vi har for den prisen pr mnd. Hvis du skal få god effekt av det må du dra oss ut av sofaen "der vi sitter å ser på eurosport og spiser kylling sammen med våre kollegaer" eller så må du betale ekstra. 

Personlige trenere er jo ofte flinke til å motivere i tillegg til å gi kunnskap om riktig trening og kosthold. Så du får jo en pakke, de skal absolutt ikke undervurderes. Bare synd at ikke treningssentrene kunne satt av litt resursser til å følge opp kundene sine (vet jeg slår alle over en kam). Dessverre tjener de mer på å selge outfit og kosttilskudd, derfor blir dette prioritert. 
De klarte det jo på 90 tallet da med færre folk og mindre kunnskap. Ofte så ser jeg treningsveiledere gå rett forbi "klasse eksempler" på feiltrening. Du vet at de vet at medlemet ødlegger kroppen sin, men de går bare videre...Utrolig synd! 

Det kan ta 3 sekunder å lage en skade somdet kan ta mnd å rette opp. De værste skadene skjer ofte etter at medlemet har fått litt mer styrke og fortsatt løfter feil. Da får det så mye større konsikvenser. Det er aldri forsent å rette på noen's teknikk. Jeg blir personlig super glad hvis noen "som ser utenifra" kan rette på detaljer ved min teknikk. MAN BLIR ALDRI UTLÆRT. Det hender jeg tar meg bryet med å gjøre dette på treningssentre, men det trener såpass mange der at hvis jeg skulle gjort det kunne jeg har begynt fulltid.

javascript:mctmp(0);
Så merker man fort om noen er mottaglige for informasjon eller ikke. Noen har jo gjort dette i mange år og kan jo best...Da er det jo greit :)

 

Selv om jeg ikke har fått tid til å skrive så mange innlegg i det siste så har jeg fortsatt fått trent bra. 

Jeg legger ut endel korte meldinger på twitter eller på facebooksiden.

 

Ingen tøffe kommentarer

Postet av: Kristina sin vei - Strong is happy

Ja man kan jo begynne å lure enkelte ganger altså!
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:01 URL: http://kristinasinvei.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Kristina: Hva er din erfaring på området?
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:05 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Kristina sin vei - Strong is happy

Jeg ser mye feil teknikk og PTer som går rett forbi uten å ofre en tanke om å hjelpe de - fordi de ikke har betalt for det..
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:15 URL: http://kristinasinvei.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Kristina: Yes, det er det mye av. Personlig mener jeg at det bør pålegges helsestudioet et ansvar for riktig trening. Uten at jeg vet helt hvordan det skulle fungert.
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:27 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Nina - VINN 20.000 KRONER!

Ååå! Jeg bare elsker denne bloggen. Har ikke vært her såå mye, men har vært her et par ganger. Skal begynne å komme her fast. Skikkelig bra blogg du har laget nemlig, og jeg synes du har en personlig stil på en måte. Alt for mange bloggere som bare prøver å blogge som alle andre, uten å tenke på hvordan de selv er og sånt. Så du må bare fortsette med det du gjør, for det er veldig bra!!!!

Men du! En ting. Jeg har en ny konkurranse på bloggen min nå. Du kan vinne gavekort på 20 000 kroner. Alt du trenger å gjøre, er å klikke deg inn på bloggen min, å så klikke på bildet og så fylle inn navn og e-post. Høres det bra ut eller? Håper veldig at du gidder å gjøre det :-D Og jeg hadde blitt så sinnsykt glad om du gidder å lage et innlegg om denne konkurransen, og kanskje til og med posten den på Facebook!!!! TUUUUSEN TAKK PÅ FORHÅND!!!!!!!!!!
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:27 URL: http://tinyurl.com/vinn20000kroner

Postet av: Kristina sin vei - Strong is happy

Ja enig med deg ! Det burde det =)
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:28 URL: http://kristinasinvei.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Kristina: :)
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:30 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

Nina: Tusen takk for det Nina :) Jeg skal klikke inn på innlegget å se hva det er. Kanskje jeg kan hjelpe deg litt vettu ;)

Letteste måten å følge er enten ved facebooksiden eller twitter. det er link i bunn av innlegget :)
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:32 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Ida Tiller

Veldig enig! Har vært på et treningstudio jeg overhode ikke fikk noe hjelp. De ga meg et standard treningsprogram da jeg ba om et mer tilpasset program for meg ;/
Dato: 10.10.2012 Tid: 13:59 URL: http://idadir.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Ida Tiller: Det er jo veldig synd at det skal være slik. Så sier de typ, Etter du har trent med det i 2-3 mnd så kan du få et nytt program....Uten å følge med utvikling, høre på dine mål....etc
Dato: 10.10.2012 Tid: 14:01 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Victoria

Helt enig, som vi snakket om istad! Jeg har trent fast på treningsstudio men har faktisk savnet en som pusher meg og får meg til og slite og faktisk for ordentlig nytte av treningen, derfor begynner jeg på crossfit, men beholder treningssenteret ved siden av enn så lenge! :D
Dato: 10.10.2012 Tid: 14:10 URL: http://www.victoriaelisenberg.blogg.no

Postet av: Slittejoggesko

Treningssentrene må vel tjene mer i lengden på å ha personlige trenere som er aktivt ute i "felten" og hjelper medlemmene?

Synes enkelte av treningssentrene har kommet så høyt opp i pris at det er urimelig at man skal betale ekstra. Hadde aldri kunna trena på en sånn plass...
Dato: 10.10.2012 Tid: 14:54 URL: http://slittejoggesko.blogg.no

Postet av: aldrialene

Det har jeg opplevd og. En gang betalte jeg 250 kr for et kostholdsprogram fsom var like godt som om jeg skulle ha laget det selv. Fem forslag på frokoster, tilsvarende til lunch og noen flere middager. Samt et glass kaldt vann annenhver time og så så mye frukt. Det viste seg at jenta som laget det var 16 år! Til den prisen burde det vært litt mer ekspertise syns jeg.
Dato: 10.10.2012 Tid: 16:03 URL: http://aldrialene.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Victoria: Ja det kan nok være lurt å kombinere det :) Nå skal vi nok få pushet deg så mye som du ønsker etterhvert skal du se :) :)I Gleder meg!
Dato: 10.10.2012 Tid: 19:52 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

Slittejoggesko: Ja, jo. du kan så si, de skaper ihvertfall et nytt marked utenom treningsentrene, typ boot camper hvor man har en langt høyere oppfølgingsgrad. Da kan de jo skylde seg selv etterhvert.

Hvor trener du?
Dato: 10.10.2012 Tid: 19:54 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

aldrialene: `Ja, nå er det jo vanskelig å sette seg inn i et kurs hvor man ikke selv var deltager, men det hørtes jo ikke ut som kunden "du" var veldig imponert....Det sier vel sitt.

Kosthold kan gjøres enkelt og det kan gjøres veldig veldig avansert. Det kommer litt an på hvilket nivå¨man skal opp på.

Det er etter min mening sammensetningen av det totale inntaket som gjelder. Det viktigste måltidet for de som trener er det måltidet som inntas før trening. Da mener jeg ikke 5 min før, men at kroppen har nok energi under trening er utrolig viktig....
Dato: 10.10.2012 Tid: 19:58 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Slittejoggesko

24Fitness i Oslo! Ingen gruppetimer med Zumba for å si det sånn!
Dato: 10.10.2012 Tid: 20:32 URL: http://slittejoggesko.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Slittejoggesko: Zumba har jeg faktisk aldri fått prøvd ut, kan tenke meg det ville sett meget spesielt ut...:) :)
Dato: 10.10.2012 Tid: 20:37 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Slittejoggesko

Hater gruppetimer... skulle du sett meg på en hadde det vært rart også! Liker å styre treninga mi selv ;)
Dato: 10.10.2012 Tid: 21:15 URL: http://slittejoggesko.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Slittejoggesko: Tør jeg spørre om hvordan din treningsplan ser ut?
Dato: 10.10.2012 Tid: 21:16 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Karoline

Jeg er enig med deg! Nå har ikke jeg vært så mye på treningssenteret, men jeg har hørt fra andre.
Dato: 10.10.2012 Tid: 21:27 URL: http://LilleKaroIRL.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Karoline: :) Det er jo hyggelig å høre, for håpe de tar tak i det etterhvert...
Dato: 10.10.2012 Tid: 21:29 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Slittejoggesko

Bruker powerbuilding program, og det ser sånn ut:

Dag 1: Rygg og biceps

- Markløft 5 x 5

- Chins eller nedtrekk 2 x 10

- Foroverbøyd roing med stang 3 x 10

- Stangcurls 5 x 10

Dag 2: Bryst og triceps

- Benkpress 5 x 5

- Brede dips 2 x 10

- Skrå flyes 2 x 10

- Smal benkpress 5 x 10

Dag 3: Hvile

Dag 4: Bein

- Knebøy 5 x 5

- Beinpress 2 x 10

- Utfall i smithmaskin 2 x 10

- Strake mark 5 x 10

- Lårcurls 2 x 10

Dag 5: Skuldre og legger

- Militærpress 5 x 5

- Sidehevninger 3 x 10

- Stående tåhev 3 x 10-15

- Sittende tåhev 3 x 10-15

Dag 6 & 7: Hvile

Mage kan du trene på rygg- og beindagene, på slutten av økten.
Dato: 10.10.2012 Tid: 21:54 URL: http://slittejoggesko.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Slittejoggesko: Det var jo et flott program, du må jo være i knallform :)
Dato: 10.10.2012 Tid: 22:42 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Slittejoggesko

Har nettopp starta på det. Nå er jeg bare tynnfeit som vi kaller det i bartebyen ;)

Men det blir...
Dato: 10.10.2012 Tid: 23:13 URL: http://slittejoggesko.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Slittejoggesko: Hehe, det er faktisk et uttrykk som blir brukt her også :)

Da blir det morsomt å følge med. Det programmet der må jo gi resultater ihvertfall.... :)
Dato: 11.10.2012 Tid: 15:30 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Lilli

Erfarte selv som instruktør og resepsjonist på Spenst torvgården at mange kunder følte at jeg "invaderte" deres treningsopplegg om jeg sa i fra om teknikk, gav tips osv...men kom kundene til meg og spurte om litt av hvert hva angår trening, så var de mer enn lærevillige og fulgte opp gjerne dager eller uker etter på med nye spørsmål til meg.

Så ...du har fullstendig rett at "selgerne" på treningsstudio burde ta mer affære når de ser feil (noe som du påpeker, de gjorde det oftere før), men samtidig så må kundene være mer åpne for å få hjelp hvis vi først kommer og "innvaderer" sfæren deres...og hvis de spør om råd og veilledning hos en pt passing by , så tror jeg de ofte vil gi gratis tips og råd før de eventuelt setter opp en hel pt eller vt time (vt=veiledningstime)......

Takk for godt innlegg

..
Dato: 25.10.2012 Tid: 18:39 URL:

Skriv en ny kommentar

hits