Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Glem vekta, bruk den i beste fall til å tøye bakside lår når du dytter den på plass etter andres bruk.

Publisert: 19.09.2012 @ 15:22 Kategori: Blogg Tøffe kommentarer: 6

Alt for mange lar seg påvirke av siffere som står på et apparat, kalt vekt. Mange veier seg faktisk flere ganger om dagen uten å ofre det en tanke hva de har i kroppen av væske og mat. 


For mange starter det med at man skal "komme i form" eller "slanke seg" , da ønsker man å se resultater og de skal etterhvert måles mange ganger om dagen. Det blir faktisk en sykdom til slutt som det er "nesten" umulig å få noe positivt ut av. Hvor mange har ikke gått på en vekt å tenkt, oj, er jeg så dårlig form....Hvis den har gått mer ned en forventet: er jeg syk? må jeg kanskje ta det med ro? Er den som forventet: Ingen fremgang, er all innsatsen jeg legger ned forgjeves. Hvis den er høyere en forventet: Ja da har man blitt feit faktisk, uansett fettprosent, styrke, kondisjon. Har vekten gått opp da er man i dårligere form og faktisk blitt feit.De eneste som i en veldig kort periode kan motivere seg med vekten er slankerne, de ser nedgang "dessverre ser de som oftes ikke hva som forsvinner" så de taper på det de også, de vil jo gå alt for fort ned "helst" og da mister de muskler. Og hva når nedgangen bremses, tro meg det kommer til et punkt uansett utgangspunkt hvor dette bremses, da blir ikke vekten motiverende lengre. Hva da, jo da tyr man til syklige skritt for å fortsette "en falsk fremgang". Fortsetter du slanke fremgangen mot null så dør du faktisk til slutt.  

Nå skal jeg mot si meg selv litt: det er faktisk greit å bruke vekt engang i blant. Bare du holder deg til en gang i blant, max hver 14 dag. Da unngår du å bli syklig opptatt av vekt og fokuserer heller på hva som virkelig gjelder, FREMGANG!!! Bedre fysisk form, lavere fettprosent "hvis det trengs", bedre kondisjon, høyere styrke.

Nå er det sikkert noen som tenker at, men du (meg playinshape) skal jo ned i vekt for å komme i konkurranse form. Det er helt riktig, men jeg har faktisk null og da mener jeg null fokus på vekt. Personlig så vet jeg at med et riktig kosthold så går fettprosenten ned og muskelmassen opp. Fettprosenten vil gå raskere ned en muskelmassen opp hvis jeg er flink med kosten. Når folk spør meg hva jeg veier så kan jeg kun svare ca, for jeg vet faktisk ikke. Jeg veide meg sist når jeg tok bilde etter 1 mnd trening, da stod det en vekt foran meg og det var helt naturlig å sjekke. Litt nysgjerrig er det lov å være og hvis man ikke bruker vekten som et måleinstrument for form er det ikke noe problem å bruke det innimellom.Det er et par uker siden og jeg har ikke stått oppå en vekt siden. Personlig er formutviklingen mye mer vesentlig en et tall fra en firkantet plate som ikke har anelse om hva denne vekten består av!

Som jeg skrev om i mitt innlegg slanking, man kan lett justere vekten med væskenivå og matnivå i kroppen. Jeg har selv ta ut nesten 6 kilo på 2 døgn i væske før et brytestevne. Jeg var ikke i bedre form av den grunn...

 

Sier det igjen, bruk vekten til å tøye ut bakside av lår når du dytter den inn under skapet etter andres bruk. Husk rolige bevegelser så du unngår strekk :)

Ingen tøffe kommentarer

Postet av: Kristina sin vei - Strong is happy

Nok et supert innlegg.. jeg er såååå lei vekt at jeg vil spyyy :P
Dato: 19.09.2012 Tid: 15:30 URL: http://kristinasinvei.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Kristina: Tusen takk for det Kristina :) kult om du liker og deler :)
Dato: 19.09.2012 Tid: 15:33 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Siri Buberg.- kommenterer tilbake

bra skreevet :)
Dato: 19.09.2012 Tid: 15:37 URL: http://hverdagsphoto.blogg.no

Postet av: Jarle Skoie

Siri!: Tusen takk for det, hyggelig om du liker og deler det videre :)
Dato: 19.09.2012 Tid: 15:42 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: anettesinvei

Eeeenig!! Huska virkelig ikkje sist ej sto på den skumle vekta! Fettklype, måleband og bilde funka mykje bedre :)))
Dato: 19.09.2012 Tid: 17:08 URL: http://anettesinvei.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

anettesinvei: :) helt klart :)
Dato: 19.09.2012 Tid: 21:30 URL: http://playinshape.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits