Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Første tur på vannet med kite'n på over 6 år, BILDER :)

Publisert: 21.08.2012 @ 22:32 Kategori: Kite Tøffe kommentarer: 5

Da var dagen kommet får å teste utstyret som Fluid har sendt meg :) Jeg fikk med meg Fredrik, værmeldingen så ganske lovende ut med 8 m/s på Hvasser Syd. Her pleier det ofte å blåse 2-3 m/s mer en værmeldingen sier. Det gjorde det dessverre ikke i dag :/ det var heller litt gusty (ugjevn) 6 m/s, det gav lite trykk i kiten. Heldigvis var det akkurat nok til å få kommet i plan med brettet.

Først var det rigging av utstyret: 
Jeg var jo ivrig som få på å komme meg ut på vannet, så jeg hadde rigget det meste før Fredrik kom ned med sitt utstyr. Det er faktisk så lengesiden jeg rigget en kite at jeg måtte ha han til å dobbeltsjekke hvor linene skulle feste etc. Vi lo litt av nettopp dette, fordi det er nettopp jeg som har lært opp han for noen år siden hvordan han skulle gjøre det :)

Så var det vinden da, det blåste så lite at Fredrik ikke gadd å dra ut (han kommer rett fra 10 dager kiting i utlandet), men iverheten i meg skulle ha meg ut selv med dårlig trykk.

 

Det var jo en fantastisk følelse bare å (såvidt ha nok trykk til å ) krysse. Eller som det heter holde høyde (at man ikke går i vindens retning). Det gikk med nød og neppe, vinden varierte noe så innimellom komme det noe mer trykk. Når jeg skulle ta det første hoppet oppdaget jeg at brettet ble liggende helt flatt i vannet mens jeg forsvant til værst i god amatørstil. Da bodydraget jeg inn til land for å stramme dem litt. Det hjalp noe, men det ble klart at jeg må finne en ekstra løsning her og å sitte bedre fast. Jeg har jo alle pikers drømmeføtter, utrolig slanke. Det passer dessverre dårlig i bindinger. Det som er bra med å starte i litt rolige forhold er jo nettopp å finne ut sånne ting så man kan lage løsninger. 

Her i en "veldig liten" transition:Da snur man kjøreretning med ett lite svev, det er nesten synd at man ikke ser på bilde hvordan jeg kniper med tærne for å få med meg brettet opp fra vannflaten :)

Når jeg hadde kitet og badet en stund døde vinden enda mer slik at jeg ikke engang kom opp i plan, vi bestemte oss for å pakke utstyret.
Jeg hadde jo fått min første tur på lenge og, det gav veldig mersmak. Gleder meg til å ha litt mer vind så man kan dra på litt :) Føler at det satt veldig godt, var bare vanskelig å vise under forholdene. Det må en nesten være kiter selv for å forstå.

 

Etter jeg kom hjem dro jeg rett på helsestudio og kjørte rygg og skulder. Tenkte det var viktig å få brent opp kruttet som var lagret opp i kroppen :)

 

 

Go Hard or god home :)

 

Ingen tøffe kommentarer

Postet av: Kai

Fett.

Skal jo lære meg detta snart og du... Men vi tar det neste vann-sesong da. Hater jo snø, så orker ikke der. :)
Dato: 22.08.2012 Tid: 00:11 URL:

Postet av: Marius Oppedal

Stå på Jarle! Gi lyd fra deg neste gang du sikter på Hvasser så kanskje jeg kommer ut og holder deg med selskap på windsurfern.
Dato: 22.08.2012 Tid: 01:23 URL:

Postet av: Jarle Skoie

Kai: Hehe, det er ihvertfall 50 ganger lettere å lære kiteing på snø en vann, Så da tror jeg heller du burde satse på litt påske snø :)
Dato: 22.08.2012 Tid: 06:19 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Jarle Skoie

Marius Oppedal: Halla, lengesiden :) ja det hadde vært veldig hyggelig :)
Dato: 22.08.2012 Tid: 06:20 URL: http://playinshape.blogg.no/

Postet av: Kai

Usch da... Får jo så dårlig gli på truger. :)
Dato: 22.08.2012 Tid: 11:43 URL:

Skriv en ny kommentar

hits