Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

Massasje - restitusjon - idrett, les mer om effekten :)

Publisert: 21.08.2012 @ 13:53 Kategori: Trening Tøffe kommentarer: 2

Hvilken effekt har massasje i forhold til restitusjon og idrett. Jeg tenker først å fortelle litt om restitusjonsbiten før jeg går over på effekter i idrettssammenheng.

Etter nå å ha lest mange rapporter/artikkler om nettopp restitusjon og massasje vil jeg sammenlinge dette med å bli treningsguru ut i fra stoff man leser i tabloidaviser. Det finnes rett og slett ingen enighet om hva som er riktig og hvilken effekt dette har på restitusjonsområde. Det at de lærde/forskere strides behøver derimot ikke å bety at det ikke har noen effekt på restitusjon. 

Fortsetter under bilde:
Det er gjort mye forskning på område, nå er ordet forskning noe som ikke gir meg personlig noen trygghet på at det er fasit. Det er rett å slett ett litt vannet ut ord dessverre. Nok om det, slår man de sammen kan man ihvertfall lage en form for konkluksjon uten å selv ha forsket innen feltet.  

Enigheten blant de nyeste dataene viser at det skjer endel med musklene og signalene hjernen sender ut ved massasje. Blant annet betennelsedempende signaler noe som er veldig viktig for de som driver idrett hvor en bevegelse gjentas ofte. det er også påvist at oppbyggingen av flere mitokonrier skjer ved hyppig massasje av musklemasse under oppbygging, det forkorter restitusjonstiden noe. 

Litt av Olympiatoppens utsagn på saken: de har en vinkling som viser at det finnes andre tiltak som har langt større effekt en massasje. 

Det skriver jo de som har forsket på dette selvfølgelig lite om i sine artikler, men etter hva jeg personlig har lest innen feltet er jeg veldig enig i Olympiatoppens utsagn.

Fortsetter under bilde:
Nå har jo massasje flere effekter en restitusjon! Det største effekten for idrettsutøvere er kanskje beveglighet og oppløsing av muskelknuter. Ikke minst den harmonelle følelsen den gir av tilfredshet og balanse i kroppen. I de fleste idretter er større beveglighet positivt for prestasjonen på den sportslige arena. Ikke minst er det viktig at det er balanse mentalt for å prestere godt både på trening og konkurranser.

Nå finnes det mange forskjellige typer massasje og de har selvsagt forskjellig effekt på kroppen. Jeg bruker selv en terapaut fra Twin thai massage, der inngår det også endel uttøying fordi jeg har korte muskler og ønsker større beveglighet. Klart sensuell kosemassasje har nok ikke like god effekt som idrettsmassasje annet en på balansen mentalt. 

Fortsetter under bilde:
Jeg kommer nå til å bruke massasje 1 gang i uken for å løsne opp i stivheter og øke bevegelser i ledd. Hvis det i tillegg gir meg noe effekt på restitusjon så er jeg jeg takknemlig for det :)

 

Gi gjerne tilbakemelding på innlegget, det motiverer til videre skriving. Legg meg også gjerne til på bloglovin eller twitter

2 Tøffe kommentarer

Postet av: Trine

Jeg har også veldig gode erfaringer med massasje i restitusjonssammenheng!
Dato: 08.10.2013 Tid: 14:54 URL: http://www.thaimassasjestavanger.info

Postet av: Jarle Skoie

Så bra : ) Pluss at det er super digg :)Trine:
Dato: 09.10.2013 Tid: 13:11 URL: http://playinshape.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits