Forside Kite Ekstremsport Mat & Oppskrifter Trening Turer Mine Mål Mine Linker Sponsorer

CLA brenner fett, pluss mange andre positive egenskaper :)

Publisert: 11.08.2012 @ 20:50 Kategori: Kosthold Tøffe kommentarer: 0

CLA er en type fett som naturlig finnes i kjøtt og melk. Produksjonen er høyest når kuer spiser gress, den er ikke like stor når de spiser høy. Siden det moderen landbruket bruker mesteparten høy som fòr, har vi mistet ca 50 % av vårt daglige inntak av CLA. Det blir sett på som lite heldig etter at det ble gjort kjent for forskerene, dette fordi CLA har veldig mange positive egenskaper

.

Det ble i 1978 gjennomført en rekke tester med CLA på rotter (skal ikke ta diskusjonen om testing på dyr), da viste det seg at rottene som fikk ekstra CLA hadde mye høyere overlevningsprosent på kreft. I tillegg ble det registrert at de var smalerer og hadde høyere prosent muskler. Da kom det jo mange spørsmål for forskerene, gir det bivirkninger på mennesker etc. Det var først på 90 tallet at man fikk gjennomført dee første testene på mennesker. Testene viste at CLA hadde like positiv virkning på mennesker som hos dyr. 

CLA har som det meste her i verden noen BI virkninger. Det er relativt nytt i forskerverden å de eneste BI virkningene mann har klart å dokumentere er hos mennesker med diabetes type 2.  Det kan godt hende at noen forskere klarer å provosere frem noen flere tilfeller, det vil tiden vise.

Det brukes ihvertfall mye ressuser innen forskning på dette feltet enda, når det har blitt brukt i over 20 år og ingen har lidd nevneverdig av det enda. Da tør ihvertfall jeg å bruke det, jeg har brukt dette tidligere på 2000 tallet med positiv effekt. Det er ikke slik at hvis du dytter i deg masse CLA så kan du sitte i sofaen å komme i knallform, men det kan være en bydragsyter som gir en positiv effekt for ett bedre resultat.

Kveldens treningsøkt ble 45 min på elipsemaskin 5 min rolig gange for å unngå å se maten jeg spise igjen å raskt. Nå blir det litt OL titting på kvelden her :) 

 

HEIA NORGE 

Ingen tøffe kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits